Google vil stoppe hjemmesider fra at vide, om du browser inkognito

Illustration: Google Chrome
Et smuthul i inkognito-tilstands design i Chrome har hidtil gjort det muligt for hjemmesider at se, om en bruger er i inkognito-tilstand. Det hul lukker Google nu.

Google vil med opdatering 76 lukke et smuthul, som hidtil har tilladt hjemmesider at identificere brugere, som er i inkognito-tilstand. Opdateringen er planlagt til 30. juli.

Det skriver Google i et blog-indlæg.

Hjemmesider, der tjekker for inkognito-tilstand, gør det ofte, for at blokere brugere, der ikke bruger cookies. Det er nemlig en måde, brugerne kan omgå begrænsninger på brug af en hjemmeside, som fx nyhedssider, der tillader, at man læser et vist antal artikler, før man skal købe et abonnement.

Det er dog ikke en specielt effektiv måde at håndhæve en artikelgrænse på, da brugere blot manuelt kan slette deres cookies, og på den måde nulstille antallet af artikler, de har læst.

Google beskriver i indlægget modellen med et vist antal gratis artikler som grundlæggende porøs, da den afhænger af at identificere individuelle brugere på internettet, som let kan »skifte identitet« – også uden at bruge inkognito-tilstands hat, briller og falske overskæg.

Muligheden for at tjekke, om brugere er inkognito, underminerer ifølge Google hele princippet bag privat browsing.

Vil stoppe fremtidige metoder også

Smuthullet i Chrome består i, at Filesystem-API’et ikke er tilgængeligt i inkognito-mode, for at undgå at hjemmesider efterlader spor efter deres browsing på brugerens enhed. Men det betyder, at hjemmesider kan tjekke API’et, for at se om brugerne er i inkognito-tilstand.

Google skriver også i indlægget, at de også vil blokere andre måder, hjemmesider kan bruge til at tjekke for inkognito-tilstand. Det er en teknisk udfordring, som afhænger af at få Chrome i inkognito-tilstand til at ligne et almindeligt browser-vindue, uden at give de samme muligheder for sporing.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere