Google vil slette brugeres lokationshistorik efter besøg på abortklinikker

Google vil slette brugeres lokationshistorik efter besøg på abortklinikker
Illustration: Bigstock.
Kort efter en omstødelse i den amerikanske højesteret af den såkaldte »Roe v. Wade«-afgørelse, der gav kvinder ret til abort, giver Google nu brugere mulighed for at få automatisk slettet lokationshistorik om besøg på abortklinikker og lignende steder.
4. juli kl. 09:15
errorÆldre end 30 dage

Googlebrugere, der har besøgt en abort-, fertilitets- eller rådgivningsklinik samt lignende steder, kan umiddelbart efter besøget automatisk få slettet de data i lokaktionshistorikken, der vedrører besøget.

Det skriver Google i en blogpost.

Læs også: Regeringen nedsætter ekspertgruppe til håndtering af tech-giganter: Demokratisk kontrol skal styrkes

»I dag annoncerer vi, at hvis vores systemer identificerer, at nogen har besøgt et af disse steder, sletter vi disse poster fra lokationshistorikken kort efter besøget. Denne ændring træder i kraft i de kommende uger,« skriver Jen Fitzpatrick, der er senior vice president of core systems and experiences i Google.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Beslutningen annonceres en uge efter, at den amerikanske højesteret omstødte »Roe v. Wade«-afgørelsen fra 1973, der gav kvinder ret til abort. Den omstødte afgørelse åbner for, at amerikanske delstater selv kan begrænse eller forbyde abort, hvilket cirka halvdelen af de 50 amerikanske delstater ventes at ville.

Læs også: CFCS opdaterer trusselsvurderinger for mange sektorer: Niveauet er »meget højt«

I maj advarede hackergruppen Anonymous den amerikanske højesteret om, at det vil få konsekvenser, hvis Roe v. Wade-afgørelsen blev omstødt.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger