Google vil overvåge børn i hjemmet: Sladrer hvis barnet er alene

12. december 2017 kl. 13:055
Google vil overvåge børn i hjemmet: Sladrer hvis barnet er alene
Illustration: Nanna Skytte.
Google har netop patenteret et system, der skal give adgang til alle hjemmets apparater for at sikre, at børn ikke render rundt uden opsyn.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google har patenteret en service, der skal overvåge børn i hjemmet, så forældrene kan få at vide, hvis de er alene for længe ad gangen.

Barnets forældre vil få en sms eller en mail, hvis deres barn har været alene i mere end ti minutter, skriver The Telegraph.

Servicesen skal fungere ved, at Google får adgang til kameraer, sensorer og alt andet smart, der kan fortælle, hvem der er i hjemmet.

En af fordelene ved Googles kommende system kombineret med mange nye smart-produkter kunne være, at farer som stikkontakter slukkes, når et barn, der er alene, kommer i nærheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Typisk undgår man disse farer ved ikke at lade barnet være alene. Det sker dog, at børn efterlades uden opsyn i hjemmet, og i sådanne situationer har forælderen eller værgen ikke haft muligheden for at sikre potentielle farlige elementer - og dermed udsættes barnet for risiko,« står der i Googles patent.

Mere overvågning

I IoT-alderen er der næsten ingen grænser for, hvilke apparater Google ville kunne få adgang til. Selv dørklokken kan køres over internettet i dag, og patentet ligger op til, at Google får adgang til det hele.

Den nye digitale barnepige er blot endnu et led i rækken af initiativer fra Google, der ønsker mere og mere adgang til borgernes privatliv.

Mandag kunne Version2 fortælle, at Google vil benytte tracking til at hjælpe dig med at finde rundt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet er først lige patenteret - og er derfor ikke klart endnu. En talsmand fra Google fortæller, at selskabet søger mange patenter, og det ikke nødvendigvis er dem alle, der fører til produkter, der i sidste ende bliver solgt.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
13. december 2017 kl. 10:04

Det mest morsomme er at "nyheden" bare bliver viderebragt uden antydning af en kritisk holdning... Digitale indbyggere ville have gavn af at læse kamerat napoleon - det hele startede med et ønske om at det bare skulle være gratis... -og jo det er det da også.

4
13. december 2017 kl. 00:04

Massiv og eksplicit overvågning af værste skuffe.

  1. US patentsystemet er råddent.

  2. Hele ledelsen hos Goble burde hentes samt sættes bag tremmer pga. degenereret menneskelige holdninger.

3
12. december 2017 kl. 17:49

Man må føle sig som et slagte får hvis man benytter sig af disse google data-høstmaskiner, hvis eneste formål er at tappe data fra folk for med tiden at oplære et eller andet neuralt net.

Det mest grineren er at folk betaler for disse overvågnings dimser, i stedet for at tage sig betaling for udlevering af data om deres gøren og laden.

2
12. december 2017 kl. 15:38

Det er simpelthen den ringeste undskyldning af en service, jeg indtil videre har hørt fra Googles side i forhold til at få adgang til dine data.

1
12. december 2017 kl. 13:48

Hvis man har brug for den slags bør man måske overveje at bortadopterer børnene, for så er man da ikke en ansvarlig forældre.