Google vil lancere streamingtjeneste til computerspil

20. marts 2019 kl. 09:212
Google vil lancere streamingtjeneste til computerspil
Illustration: Dean Drobot/Bigstock.
En ny gamingtjeneste fra Google vil gøre det muligt for spillere uden særligt gode computere at trække de bedste spil.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Stadia bliver navnet på Googles kommende streamingtjeneste til computerspil, som virksomheden forventer at lancere i USA, Canada, Storbritannien og Europa i 2019.

Det skriver DR på baggrund af Ritzau, efter Google præsenterede projektet på gamingkonferencen GCD, som finder sted disse dage i San Francisco.

Tjenesten skal gøre det muligt at spille direkte fra browseren, så spilleren ikke behøver at downloade spillet på sine enheder. Angiveligt håber Google på konferencen at få spiludviklere med på idéen.

En af fordelene ved tjenesten, som bliver fremhævet, er, at spillere uden en særligt god computer vil få mulighed for at spille nye og store spil, fordi spillene vil køre på Googles hardware i stedet for spillerens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tjenesten skal på sigt være tilgængelig på alle platforme såsom tv, computer og smartphone. Ifølge Googles direktør Sundar Pichai er visionen bag streamingtjenesten, at den skal brede spil ud til alle gamere på tværs af landegrænser.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
21. marts 2019 kl. 02:16

i nogle atikler oplyses det at lag problemer er løst ved at goolges controler kobler direkte op på googles wifi.

Deres controller logger direkte "på WiFi". Ikke "på googles WiFi". Som en der har brugt PlayStation joypads på PC (som har en graf over lag) ved jeg af erfaring af 100ms lag bare på controller til PC via Bluetooth er ganske normalt og går en mellem dig og PC'en går det helt galt. Om det løser problemet skal jeg ikke kunne udtale mig om (men jeg tvivler). Dog er det bedre end alt andet der findes pt. da det fjerne den største forsinkelse.

Det er sikkert fint til FPS i singel player.

FPS i singleplayer er præcis hvor lag kan mærkes bedst da der ikke er netkode der kompencere (som der f.eks er i online spil som Counter-strike).

1
20. marts 2019 kl. 09:50

Der nævnes at der nu kan spiles AAA spil i skyen.

Men et eller andet sted er der nogle som der har fået noget galt i halsen, i nogle atikler oplyses det at lag problemer er løst ved at goolges controler kobler direkte op på googles wifi.

En anden fejl er at nok at der også påstes at de vil lerevere 8k 120 fps, men sådan er det når jounlister skal skrive om noget de ikke kender til.

Det er sikkert fint til FPS i singel player. Men der er ingen rigtigt forklaring på hvordan de vil løse lag problemet.