Google vil lancere streamingtjeneste til computerspil

Illustration: Dean Drobot/Bigstock
En ny gamingtjeneste fra Google vil gøre det muligt for spillere uden særligt gode computere at trække de bedste spil.

Stadia bliver navnet på Googles kommende streamingtjeneste til computerspil, som virksomheden forventer at lancere i USA, Canada, Storbritannien og Europa i 2019.

Det skriver DR på baggrund af Ritzau, efter Google præsenterede projektet på gamingkonferencen GCD, som finder sted disse dage i San Francisco.

Tjenesten skal gøre det muligt at spille direkte fra browseren, så spilleren ikke behøver at downloade spillet på sine enheder. Angiveligt håber Google på konferencen at få spiludviklere med på idéen.

En af fordelene ved tjenesten, som bliver fremhævet, er, at spillere uden en særligt god computer vil få mulighed for at spille nye og store spil, fordi spillene vil køre på Googles hardware i stedet for spillerens.

Tjenesten skal på sigt være tilgængelig på alle platforme såsom tv, computer og smartphone. Ifølge Googles direktør Sundar Pichai er visionen bag streamingtjenesten, at den skal brede spil ud til alle gamere på tværs af landegrænser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Nielsen

Der nævnes at der nu kan spiles AAA spil i skyen.

Men et eller andet sted er der nogle som der har fået noget galt i halsen, i nogle atikler oplyses det at lag problemer er løst ved at goolges controler kobler direkte op på googles wifi.

En anden fejl er at nok at der også påstes at de vil lerevere 8k 120 fps, men sådan er det når jounlister skal skrive om noget de ikke kender til.

Det er sikkert fint til FPS i singel player. Men der er ingen rigtigt forklaring på hvordan de vil løse lag problemet.

  • 1
  • 1
#2 Thomas Toft

i nogle atikler oplyses det at lag problemer er løst ved at goolges controler kobler direkte op på googles wifi.

Deres controller logger direkte "på WiFi". Ikke "på googles WiFi". Som en der har brugt PlayStation joypads på PC (som har en graf over lag) ved jeg af erfaring af 100ms lag bare på controller til PC via Bluetooth er ganske normalt og går en mellem dig og PC'en går det helt galt. Om det løser problemet skal jeg ikke kunne udtale mig om (men jeg tvivler). Dog er det bedre end alt andet der findes pt. da det fjerne den største forsinkelse.

Det er sikkert fint til FPS i singel player.

FPS i singleplayer er præcis hvor lag kan mærkes bedst da der ikke er netkode der kompencere (som der f.eks er i online spil som Counter-strike).

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere