Google vil køre Javascript hurtigere i Chrome uden at bruge al hukommelsen

Google vil køre Javascript hurtigere i Chrome uden at bruge al hukommelsen
Illustration: Google.
Googles V8-javascriptmotor optimerer ikke koden tilstrækkeligt i første hug, og selvom scriptet kører hurtigere, kan det bruge for meget hukommelse. Det vil Google nu rette op på.
29. august 2016 kl. 16:33
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Javascript kan sluge mange ressourcer på en hjemmeside. Det har fået Google og flere andre til at udvikle Javascript-motorer, der ikke bare fortolker scripts, men også oversætter dem til mere maskinnær kode, der kører hurtigere. Men den nuværende metode, Googles V8-motor, anvender, kan give højere hastighed på bekostning af et stort hukommelsesforbrug. Det skal en ny udvidelse af V8 råde bod på.

Google-udvikler Ross McIlroy skriver i et blogindlæg om Googles Ignition til V8. Den skal erstatte eller supplere den nuværende måde, hvorpå V8 i første omgang håndterer et script.

I V8 foregår der en fortolkning i to trin. Først bliver Javascriptet oversat til maskinkode, som kører hurtigere end et fortolket script. Men denne oversættelse er ikke optimeret. Det sker i stedet først efterfølgende i to andre processer, der tager maskinkoden og forbedrer den.

Det kan give problemer, fordi den første oversættelse nok er hurtig, men det sker uden optimering af hukommelsesforbruget. Den nye Ignition-komponent i V8 vil i stedet blot oversætte scriptet til bytecode, som V8 også kan arbejde med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bytecoden fylder ifølge Google blot halvdelen eller en fjerdedel af den hastigt oversatte maskinkode. Det skyldes forskellen i den arkitektur, der ligger til grund for, hvordan de to komponenter arbejder med hukommelsen.

Ignition vil i første omgang blive aktiveret i Chrome 53 på Android-enheder med 512 megabyte hukommelse eller mindre, hvor hukommelse derfor er et presserende problem. Selvom bytekoden fylder mindre, så er det dog blot én brik i sidens belastning. Ifølge Googles tests kan Ignition reducere hukommelsesforbruget for et faneblad i Chrome med cirka fem procent.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger