Google dropper apps til Windows 8 og Windows Phone 8

Illustration:
Der er ingen Gmail-app på vej til de nye Windows 8-platforme. Google er ikke interesseret i at udvikle til platformen, så længe der ikke er flere kunder i butikken.

Har du købt en tablet med Windows 8 RT eller en Windows Phone 8-model, skal du ikke forvente at se apps fra Google lige foreløbigt på dit nye apparat.

Selvom Google gør meget ud af apps til Gmail, Google Drive og senest Google Maps til iOS, som konkurrerer med firmaets egen Android-platform, er der ingen interesse hos Google i at udvikle apps til Windows 8 og Windows Phone 8.

Det fortæller Googles produktchef for Google Apps, Clay Bavor, til det britiske it-medie V3.

»Vi har ingen planer om at bygge Windows-apps. Vi er meget forsigtige med, hvor vi investerer, og vi vil være der, hvor brugerne er, men de er ikke på Windows Phone eller Windows 8,« siger han til V3.

Udmeldingen kan ses som drilleri mellem de to it-giganter, men rammer ned i et af Microsofts store problemer lige nu, nemlig at de nye platforme Windows 8 og Windows Phone 8 lider under manglen på applikationer i forhold til Android og iOS.

Især Windows 8 RT, som er en mellemting mellem en smartphone- og en desktop-platform, har Microsoft brug for apps. Microsofts egen tablet Surface er således udstyret med Windows RT, ligesom en del af de nye hybrid-computere, der så dagens lys i oktober, men de kan kun køre de nye Windows 8-apps, ikke traditionel Windows-software.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Malte Dan Baden Hansen

Ah jah, det var netop det jeg mente.

Men hvor mange native apps er det lige de har. Jeg kører fint gmail på email klienten på min WP7.5.

Men igen, det virker lidt som en underlig udtalelse, da jeg har svært ved at se hvordan windows 8 ikke kan blive en succes. Det kommer jo udstyret på alle nye bærbare, og en god sjat tablets.

 • 2
 • 6
#4 Johnnie Hougaard Nielsen

Det kommer jo udstyret på alle nye bærbare, og en god sjat tablets.

Windows 8 laptop licenser medfører ikke et behov for dedikerede Windows 8 apps, for apps fra Google kører jo fint i en browser. Windows RT tablets er der slet ikke megen momentum i. Windows Phone 8 bliver ikke en stor spiller de næste par måneder, og som du nævner behøves der jo ikke en dedikeret app til at få adgang til Gmail.

Google har masser af tid til at lave apps hvis markedet begynder at tegne sig.

 • 7
 • 0
#9 Svend Eriksen

Hmmm. Personligt har jeg fjernet samtlige metro style apps fra min maskine... De var over en kam elendige at bruge på en pc....

Jeg vil vove den påstand, at det er fordi du ikke har sat dig for at lære de nye mouse gestures og genveje. Jeg må sige, at de gestures som kommer som standard i Win8 er ret geniale, og gør brugen af en computer meget hurtigere.

Men det er naturligvis en smags sag. Men hvis du ikke kender til de nye gestures, så prøv at bruge 5 minutter på at lære dem at kende: http://www.youtube.com/watch?v=zF9LX0bR_fM

Det har i hvert fald gjort min oplevelse af Windows 8 helt anderledes. Jeg synes det er milevidt foran Windows 7 når det kommer til hastighed - både computerens og brugerfladens.

 • 3
 • 5
#13 Joachim Keittelmann

Kan du ikke give et link til en video med Windows 8 with keyboard in 5 minutes? Fordi problemet i mine øjne er, at alle de smarte genveje man er vant til med keyboardet ikke understøttes i Windows 8. I stedet skal man tvinges til at få musearm, fordi alt skal gøres med klik da det er bygget til touch. Jeg har msdn således, at jeg har kørt Windows 8 Pro i over to måneder, og nu er jeg downgradet til Windows 7 igen, fordi det simpelthen krævede for mange clicks. Når jeg skal åbne eller finde noget, bruger jeg som regel win-key, søger efter det og navigerer ned vha. piletasterne. I windows 8 kan du også trykke win-key og søge, men der har den delt det op i programs, settings og files, således at den tvinger dig til at trykke med musen for at skifte mellem de forskellige kategorier.

Desuden har jeg oplevet store forsinkelser på deres "Messages" metro-app. Fra jeg får en notifikation på min Android telefon til Windows 8 fortæller mig jeg har en ny besked, kan der let gå 5-10 minutter. Og det er jo temmelig usmart, hvis det er en 'live-chat' man har gang i på facebook!

 • 0
 • 0
#15 Johnnie Hougaard Nielsen

så hvis der er mange apps til win 8 vil der heelt sikkert også være mange forbrugere

Det er nok mere realistisk at sige at hvis mange brugere af Windows 8 begynder at efterspørge dedikerede apps, så vil der komme mange apps.

Men det at der ligger Windows 8 på en ny laptop får ikke automatisk brugeren til at ønske sig masser af apps som Microsoft vil have kommission for at formidle salget af, så skrivere af apps har rimelige grunde til at se tiden an.

 • 1
 • 0
#20 Johnnie Hougaard Nielsen

Det kan da siges at Linux efterhånden har fået stor betydning, som basis for Android (og et par andre mobil operativ systemer), web servere, supercomputere og en masse routere og NAS bokse. Det på trods af et ret behersket antal desktop brugere.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere