Google vil igen transskribere lydfiler fra stemmeassistent

Google undskylder for tidligere episoder og genindfører transskribering af brugernes lydfiler. Men denne gang vil virksomheden gøre det klarere for brugerne, hvad der sker med deres lyddata.

Nu går Google igen i gang med at transskribere de lydbidder, som brugerne giver techgigantens stemmeassistent, Google Assistant.

Det skriver The Register og nyhedsbureauet AP News.

Google genindfører proceduren, efter at virksomheden tidligere i år midlertidigt stoppede med at transskribere brugernes lydfiler. Det skete, fordi mere end tusind optagelser med tysk tale blev lækket til pressen.

Men nu genindfører Google proceduren, hvor eksterne underleverandører skal gennemlytte og transskribere nogle af de lydbidder, som stemmeassistenten opfanger fra brugerne.

Google undskylder

I forbindelse med, at praksissen bliver genoptaget, har Google udsendt en meddelelse på sin blog, hvor virksomheden undskylder for, at den ikke har været god nok til at orientere brugerne om, hvad der rent faktisk skete med lydoptagelserne.

»Der har for nylig været udtrykt bekymringer om vores proces, hvor sprogeksperter kan lytte til og transskribere lyddata fra Google Assistant som et led i at forbedre teknologien til flere forskellige sprog. Det er tydeligt, at vi ikke levede op til vores høje standarder i forhold til at gøre det let for jer (brugerne, red.) at forstå, hvordan jeres data bliver brugt, og det undskylder vi for,« skriver Google i udmeldingen.

Google oplyser, at virksomheden i fremtiden vil gøre det mere klart for brugerne, hvad der sker med deres lyddata. Derfor skal brugere af stemmeassistenten igen skal give samtykke til, at deres lydfiler må blive transskriberet. Det er muligt for brugerne at benytte sig af assistenten, selvom de afviser at give samtykke til transskribering.

Ifølge AP News vil Google også slette optagelser efter »et par måneder«. Folk får desuden mulighed for at gennemgå deres optagelser og slette dem manuelt når som helst.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

Derfor skal brugere af stemmeassistenten igen skal give samtykke til, at deres lydfiler må blive transskriberet."

Forhåbentligt ikke på side 68 i en eller anden uigennemskuelig jurist-jargon..

"Ifølge AP News vil Google også slette optagelser efter »et par måneder"

Bekymrende vagt....

" Folk får desuden mulighed for at gennemgå deres optagelser og slette dem manuelt når som helst."

Fint - gælder det også os, som ikke selv har den slags, men som kan være blevet aflyttede via andres overvågningsdimser?

  • 4
  • 0
#3 Anne-Marie Krogsbøll

Tak for svar, Andeas Kirkedal.

Det vil jo kræve at google kan genkende dig og din stemme og så skal de lave en profil af dig. Det er ikke lige det man ønsker... 0 0

Og du tror ikke, at de i forvejen har en sådan profil, og i hvert fald i nogle tilfælde via diverse samkøring (mobiltracking, familieforhold etc.) kan identificere andre i rummet?

Jeg håber, at du har ret - men jeg er ikke overbevist. Så vidt jeg ved har Facebook vist også profiler på folk, der ikke har en facebook-konto. Jeg forestiller mig, at Google ikke går af vejen for noget lignende, hvis det overhovedet tekniks kan lade sig gøre....

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere