Google vil hjælpe websider med at blive mobile

Det går for langsomt med at kode verdens websider om til mobil-browsere, mener Google, der nu lancerer en kampagne, der skal hjælpe webside-ejere på vej.

Har du en smartphone, har du helt sikkert også bandet over websider, der på ingen måde er bygget til at blive brugt på en lille skærm eller med en browser, der ikke vil køre Flash.

Og blandt dem, der er mest frustrerede over manglende hensyn til internet på mobilen, er Google.

Derfor har Google nu lanceret en kampagne og værktøjer, der skal hjælpe webside-ejerne på vej, skriver firmaet i et blogindlæg.

Kampagnen hedder GoMo - kort for Go Mobile - og er målrettet kommercielle websider og webbutikker.

På kampagne-websiden Howtogomobile.com kan man for eksempel se - fra sin desktop-browser - hvordan en webside tager sig ud på en smartphone.

Ved at svare på et par spørgsmål kan man få en fuld ’rapport’ om, hvordan den testede webside klarer sig i den mobile verden.

En load-tid på over fem sekunder på mobilen giver for eksempel ikke point, for halvdelen af de besøgende vil have mistet tålmodigheden inden da og prøvet en anden side, skriver Google.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Theis Blickfeldt

Hold dog op... Google lancerer tons vis af værktøjer, som skal hjælpe udviklere til at gøre det bedre eller nemmere. Og kun ganske ganske få af dem er store lanceringer. Bare fordi de vælger at offentligøre et værktøj til validering af hjemmesider, så skal de vel ikke have på puklen for det. Den eneste hjemmeside jeg er faldet over som jeg ikke kan åbne, på min Samsung Galaxy S2, er biozonen.dk, hvor baggrundsbilledet ryger i forgrunden. Men der er dælme mange sider som kører fint på min mobil, som ikke kører godt på andre mobiler. Og skulle et firma teste deres hjemmeside på min mobil, så ser de jo ingen grund til bekymring. Nu kan de så få en evaluering fra Google af istedet. Ikke banebrydende, men helt klart brugbart som webudviklings-værktøj.

  • 0
  • 0
#3 Michael Lykke

Jeg må tilslutte mig kritikken fra Benni - Det er godt nok en meget tynd kop the Google har fået brygget. Det er fuldstændig ubrugeligt og selv hvis man svare negativt på vitale punkter så viser testen gerne et næsten maksimalt positivt resultat... Ubrugeligt og indholdsløst!

  • 0
  • 0
#4 Henrik Nielsen

Nu ved jeg ikke, om I nogensinde har været inde på www.googlelabs.com, men over 80% af alt derinde er ubrugeligt, men hver lille ting, som er god, bliver brugt, hvilket (jeg mener, red.) kan siges at være en del af Googles success. - Nemlig, at man giver sig tid til selv ting, som måtte opfattes direkte latterligt af andre mennesker. Nu er Google Labs dog lukket ned, hvilket jeg betragter som en stor fejl. Dog findes labs til Gmail og andre funktioner dog til stadighed. http://www.google.com/experimental/ her kan man eksempelvis aktivere eksperimentielle funktioner af Google Search. Mange af disse er efterhånden blevet bygget ind i den almene google search (som eksempelvis Google Instant var det). Nu kan man her aktivere en eksperimential version af "Billedsøgning", så man også kan bruge instant search her. Åndsvagt, men hvad??

Og dog, selv www.google.com får kun 2/4 rigtige i testen, bl.a. fordi "shopping cart" ikke er synligt, og fordi man ikke kan se teksten uden at scrolle. Det er ikke godt nok.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere