Google vil gøre det muligt at slette datahistorik automatisk

Illustration: photogearch/Bigstock
Med ny funktion kan data fra søge-, browser- og lokalitetshistorik indsamlet via Googles tjenester slettes automatisk efter en given periode.

Google vil give den enkelte person mulighed for at få slettet indsamlet data vedrørende søge-, browser- og lokalitetshistorik helt automatisk. Den automatiske funktion betyder, at den indsamlede data nlive lagret i et givent tidsrum, før den slettes.

Det skriver Zdnet.com på baggrund af et blogindlæg fra Google.

Muligheden for at få indsamlede data slettet automatisk skal være en tilgængelig tjeneste for data, der indsamles via Google-søgninger, Google-ejede hjemmesider og installationer som Google Chrome og Google Maps. Apps og spil fra Android omfattes også af dette.

Funktionen præsenteres blot dage før, at Google skal stå foran en komité i den amerikanske kongres for at svare på spørgsmål om, hvordan selskabet håndterer de informationer og data, som Google indsamler via sine mange tjenester. Denne indkaldelse antages blandt andet at være sket på baggrund af afsløringen om, at retsmyndigheder i USA har benyttet sig af lokalitetsdata fra Google i forskellige efterforskningssager.

Google skal stå foran denne komité den 7. maj og igen den 10. maj.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere