Google vil give Raspberry Pi-selvbyggere kunstig intelligens

Raspberry Pi vil kunne bruges til helt nye formål med stemmestyring, talesyntese og ansigtsgenkendelse, håber Google, der er på vej med AI-værktøjer til mikrocomputere.

Der skal ikke meget opfindsomhed eller nysgerrighed til, før den første tanke efter at have set Google Home eller Amazon Alexa i aktion er, at sådan én må man da selv kunne bygge med en Raspberry Pi.

Google har måske tænkt det samme, for selskabet har iværksat en undersøgelse blandt Raspberry Pi-entusiaster for at finde ud af, hvilke af Googles værktøjer til machine learning og kunstig intelligens, mikrocomputerfolket efterlyser. Det skriver Techcrunch.

Der findes allerede en del open source-værktøjer til eksempelvis computer vision, som kan bruges med mikrocomputere som Raspberry Pi. Google har dog en særdeles bred palet af værktøjer, som primært er beregnet til at fungere med Googles cloud-tjenester eller i større systemer.

Google har eksempelvis udviklet det omfattende machine learning-værktøj Tensorflow, og selskabet har også arbejdet på at gøre talesyntese bedre ved hjælp af machine learning.

Hvilke værktøjer Google har konkrete planer om til Raspberry Pi, er endnu ikke offentliggjort, men det vil ske i løbet af 2017, forlyder det fra Raspberry Pi-organisationen.

Mikrocomputeren er blevet solgt i mere end 10 millioner eksemplarer og findes i dag i flere varianter. Den blev oprindeligt udviklet som en computer, der kunne bruges til undervisning, men er siden blevet populær i de såkaldte maker-miljøer, hvor den er én af de mere kraftige af de små mikrocomputere, der kan bruges til at styre små robotter eller maskiner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere