Google vil give Raspberry Pi-selvbyggere kunstig intelligens

25. januar 2017 kl. 14:53
Raspberry Pi vil kunne bruges til helt nye formål med stemmestyring, talesyntese og ansigtsgenkendelse, håber Google, der er på vej med AI-værktøjer til mikrocomputere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der skal ikke meget opfindsomhed eller nysgerrighed til, før den første tanke efter at have set Google Home eller Amazon Alexa i aktion er, at sådan én må man da selv kunne bygge med en Raspberry Pi.

Google har måske tænkt det samme, for selskabet har iværksat en undersøgelse blandt Raspberry Pi-entusiaster for at finde ud af, hvilke af Googles værktøjer til machine learning og kunstig intelligens, mikrocomputerfolket efterlyser. Det skriver Techcrunch.

Der findes allerede en del open source-værktøjer til eksempelvis computer vision, som kan bruges med mikrocomputere som Raspberry Pi. Google har dog en særdeles bred palet af værktøjer, som primært er beregnet til at fungere med Googles cloud-tjenester eller i større systemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google har eksempelvis udviklet det omfattende machine learning-værktøj Tensorflow, og selskabet har også arbejdet på at gøre talesyntese bedre ved hjælp af machine learning.

Hvilke værktøjer Google har konkrete planer om til Raspberry Pi, er endnu ikke offentliggjort, men det vil ske i løbet af 2017, forlyder det fra Raspberry Pi-organisationen.

Mikrocomputeren er blevet solgt i mere end 10 millioner eksemplarer og findes i dag i flere varianter. Den blev oprindeligt udviklet som en computer, der kunne bruges til undervisning, men er siden blevet populær i de såkaldte maker-miljøer, hvor den er én af de mere kraftige af de små mikrocomputere, der kan bruges til at styre små robotter eller maskiner.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger