Google vil give mail-kryptering til masserne

24. april 2014 kl. 13:026
Google arbejder angiveligt på at gøre det lettere for Gmail-brugere at sende krypterede e-mails.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det skal være lettere for brugerne af Googles mailtjeneste Gmail at kryptere deres e-mails. Derfor arbejder virksomheden i følge VentureBeats kilder på at forbedre samspillet mellem krypteringsværktøjer som PGP og Gmail-tjenesten.

VentureBeats kilder hos Google fortæller, at end-to-end kryptering som PGP, eller Pretty Good Privacy, er “det bedste forsvar”, når det kommer til at beskytte mail-beskeder. Problemet er dog, at selv om Gmail-tjenesten længe har været kompatibelt med PGP-krypteringen, så har teknologien traditionelt set været for besværlig at bruge for størstedelen af brugerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har fået flere tredjepartsvirksomheder til at tilbyde alternative krypteringsværktøjer som GPG og Mailvelope, der skulle gøre det lettere at sende krypterede mails. Men selv om disse alternativer oplevede en stor tilstrømning af brugere i kølvandet på Edward Snowdens afsløringer, faldt brugertallet hurtigt igen.

Det er dog uklart, hvordan Google vil tilgå en eventuel integration af PGP-krypteringen i Gmail. Men VentureBeat beskriver Googles planer som en kæmpe chance for at udbrede brugen af PGP-kryptering.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
25. april 2014 kl. 18:56

Jeg ville ønske sider der sender login informationer via mail havde et lille vindue hvor man kan paste sin PGP signatur. Det føles nærmest helt omsonst at bruge adgangskoder til noget som helst når de alligevel ligger i klartekst på googles servere.

4
24. april 2014 kl. 13:54

Kryptering af mailens indhold hjælper ikke en fløjtende fis da NSA baserer deres overvågning på metadata -> hvem sender til hvem og hvad er emnet.

Desuden er Google relativt ligeglade med muligheden for at scanne emneord fra dine mails. Den helt store kommercielle værdi som Google får ud af GMail er at de lokker dig til at være logget ind konstant og dermed kan tracke dig og dine interesser via en sammenkobling af IP-adresser i besøgsdata fra Google Analytics beacons på de hjemmesider du besøger og viden om hvilken IP-adresse din GMail-konto er logget ind fra.

5
25. april 2014 kl. 11:25

Tak for en meget præcis analyse. Lasse, læser du med?

1
24. april 2014 kl. 13:30

... , da de samtidigt ikke lægger skjul på, at de selv snager i alle mails.

3
24. april 2014 kl. 13:43

... , da de samtidigt ikke lægger skjul på, at de selv snager i alle mails.

Teknisk set kunne det jo sagtens lade sig gøre at kunne modtage PGP-krypterede emails via GMail og så have en PGP-extension til browseren, der klientside kan dekryptere indholdet uden at det sendes til Google.

Antallet af brugere at GMail, der ville bruge dette vil nok være begrænset - og det vil sandsynligvis end ikke kunne ses på Googles bundlinie, selvom deres mulighed for analyse af indholdet i emails forsvinder (for disse brugere).

2
24. april 2014 kl. 13:39

Jep. Jeg har trodsalt noget mere tiltro til NSA end til Google.