Google vil foreslå en diagnose når du søger på et symptom

Millioner af Google-søgninger går på symptomer som ondt i halsen eller diarre. Nu vil søgemaskinen selv give et bud på, hvilken sygdom der kan ligge bag et symptom.

Når man i dag søger på medicinske symptomer som udslæt eller hovedpine på Google får man en række mere eller mindre anvendelige resultater.

Men det er ved at ændre sig, skriver Business Insider.

Fremover vil Google optræde som en slags læge, og give dig et bud på, hvilken sygdom eller lidelse du kan have når du søger på forskellige symptomer.

Google har nemlig indgået et partnerskab med den amerikanske non-profit uddannelsesorganisation, Mayo Clinic, og Harvard Medical School med henblik på at levere bud på sygdomme ud fra almindelige symptomer.

Millioner af søgninger går på symptomer

Den nye funktion er en videreudvikling af tjenesten Knowledge Graph, som selskabet lancerede sidste år.

Det viser et kort med ekspert-evaluerede medicinske oplysninger, når du søger efter en sygdom eller problem.

Én procent af Google-søgninger handler om symptomer, lyder det fra product manager Veronica Pinchin, i et blogindlæg om den nye funktion.

Det lyder ikke af meget, men det svarer til millioner af søgninger.

Hvis du søger efter "hovedpine," vil du eksempelvis få følgende forslag til diagnose: "migræne", "bihulebetændelse," og "almindelig forkølelse."

Ifølge Google vil man udrulle en opdatering af den mobile Googleapp på engelsk i USA om få dage.

Google understreger selvfølgelig, at online-diagnoser ikke kan erstatte et lægebesøg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Simon Mikkelsen

Dette kan få folk til at gøre hvad Google siger frem for at gå til lægen. Dermed kan man overse knap så åbenlyse sygdomme, hvor lægen ville stille ekstra spørgsmål. Jeg synes det lyder meget farligt at de begynder at de begynder at lege læge.

Generelt bryder jeg mig heller ikke om, at de udnytter deres dominerende stilling inden for søgemaskiner til at promovere deres eget indhold.

  • 3
  • 0
#4 Nicolaj Møller

Tanken er jeg godt nok utryg ved. At læse en indlægsseddel, elle bare at gå på netdoktor.dk for at finde et symptom, kan hurtigt gøre en bange. At Google skal foreslå en diagnose/løsning virker helt forkert.

Det kan hurtigt blive en omvendelse til det Amerikanske, hvor patienter selv opsøger læge og siger "jeg har set en reklame for det her antidepressiv og har konkluderet, at jeg har brug for det", fordi reklamer for lægemidler, der absolut ikke burde tages let på, starter med sætninger som "do you wake up feeling drowsy or dizzy?"

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere