Google vil bringe privacy til Python-databehandling

1 kommentar.  Hop til debatten
Google vil bringe privacy til Python-databehandling
Illustration: Bigstock/Arepiv.
Pipelinedp gør det muligt for datafolk at visualisere og indstille parametre, der kan anvendes til differential privacy.
2. februar kl. 08:32
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google vil gøre det nemmere at arbejde med persondata i Python, som ofte benyttes til big data, machine learning, dataanalyse og andre områder.

Det sker med et nyt open source-værktøj med navnet Pipelinedp, som skal gøre det muligt at skabe såkaldte pipelines, der behandler data med personfølsomme oplysninger. Det skriver Infoworld.

Værktøjet gør det muligt for datafolk at visualisere og indstille parametre, der anvendes til at producere såkaldt 'differential privacy', hvor personernes identitet anonymiseres.

Pipelinedp er stadig i en eksperimentel fase. Udviklere, forskere og virksomheder kan bruge det nye Python-bibliotek til at bygge applikationer med privacy-teknologi, der gør det muligtat få indsigt og observere tendenser i et datasæt, samtidig med at den enkeltes privatliv beskyttes, siger Google.

Artiklen fortsætter efter annoncen

PipelineDP kan bruges sammen med frameworks som Apache Spark og Apache Beam til databehandling. Det kan eksempelvis bruges til at vise et websites mest besøgte sider pr. land på en aggregeret og anonymiseret facon.

Forskere fra Google har også offentliggjort en forskningsartikel, der viser teknikker, som kan skalere differentiel fortrolighed til datasæt på en petabyte eller mere.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
2. februar kl. 18:30

Så kongen af disrespekt for privacy vil behandle alle de stjålne data sikkert? :p