Google vil afskaffe softwarepatenter ved at købe - softwarepatenter

29 kommentarer.  Hop til debatten
Google ønsker at reformere patentsystemet. Samtidig vil søgegiganten købe en stor bunke softwarepatenter af et konkursbo, fordi patenterne beskytter mod 'latterlige' søgsmål.
5. april 2011 kl. 08:12
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google har længe haft øje på en lækkerbisken: Hardwareproducenten Nortel har, som følge af en betalingsstandsning, en ordentlig stak patenter til salg.

Men hvis man som virksomhed længe har argumenteret for en reformering af patentsystemet, fordi retssager med tvivlsomme softwarepatenter truer med at kvæle innovationen, hvordan forklarer man så lige, at man rigtig godt kunne tænke sig at købe en ordentlig stak softwarepatenter?

Google gør forsøget i et blogindlæg:

»Som tingene står i dag, er en virksomheds bedste forsvar mod denne type retssager ironisk nok at have en formidabel patentportefølje, idet det hjælper med at bevare friheden til at udvikle nye produkter og services. Google er et relativt ungt selskab, og selvom vi har et voksende antal patenter, har vore konkurrenter langt større portefølje på grund af deres længere historik,« skriver Kent Walker, der er Senior Vice President hos Google.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hans konklusion er derfor, at så længe systemet ikke er blevet ændret, er Google nødt til at følgespillets regler:

»Så efter moden overvejelse har vi besluttet at byde på Nortels patentportefølje, der udbydes af som følge af virksomhedens betalingsstandsning. Nortel har valgt vores tilbud som ?stalking horse?, det vil sige det første bud, som andre skal byde op mod, før auktionen starter. Hvis vi får succes (med at købe patenterne, red.), håber vi porteføljen ikke blot vil skræmme andre fra at sagsøge Google, men også hjælpe os, vore partnere og open source-community'et ? der er dybt involveret i projekter som Android og Chrome ? med at fortsætte innovationen. I fraværet af en betydende reform tror vi på, dette er den bedste, langsigtede løsning for Google, vore brugere og vore partnere,« skriver Kent Walker.

Også Apple har vist interesse for Nortels patenter, der fortrinsvis ligger inden for trådløs teknologi.

29 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
31
2. juli 2011 kl. 15:54

Så så google også værdien af software patenter, da de er milliarder af dollars værd.

Det skulle ikke undre mig, om de andre der iøvrigt også taler i mod og hader software patenter i hemmelig udtager dem - så dan bare for en sikkerheds skyld.

1
5. april 2011 kl. 08:28

Hvis Google (og ORACLE) virkeligt mente dette, så burde de overgive de patenter de har/køber til OIN.

Hvis man er imod softwarepatenter, så er de en tikkende bombe - uanset om de ejes at IBM, Google, Microsoft eller ORACLE.

3
5. april 2011 kl. 08:50

Jeg kan ikke ud fra http://www.openinventionnetwork.com/ se at de hjælper andre end Linux-folk. Jeg tror at Googles behov er bredere end bare at beskytte deres Linux-interesser. Det kan ikke opfyldes ved at overdrage patenter til OIN.

5
5. april 2011 kl. 08:59

Hej Peter,

Jeg kan ikke ud fra <a href="http://www.openinventionnetwork.com/">http://www.openinventionnetwork.c…; se at de hjælper andre end Linux-folk.

Det har du nok ret i - den begrænsning var jeg ikke klar over.

Findes der ikke en mere generel måde at sikre "alle" på, der ikke indebærer, at "firma x" gemmer patenterne i deres kælder?

10
5. april 2011 kl. 09:16

Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor bredt OIN fortolker det når de skriver "Linux community" og "the Linux System". Jeg tror i hvert fald det udelukker Googles søgeteknologi.

Det er vel lidt med patenter som med atomvåben: MAD virker kun hvis begge sider er overbevist om at den anden side både har våben og er beslutningsdygtige. Forestil dig den kolde krig hvis USA, Canada, England, Frankrig og Tyskland skulle blive enige før et atomangreb?

4
5. april 2011 kl. 08:53

Og hvis ikke det lykkes for Google at reformere patentsystemet, så har de således en plan B, som sætter dem i stand til at sagsøge alle konkurrenterne langt ind i Helvede for patentbrud.

8
5. april 2011 kl. 09:11

Jeg tror også at "do no evil" bliver knap så nemt at overholde hvis de løber tør for penge og legal afdelingen vifter en milliard i patent indtægter under næsen på aktionærerne.

"Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner."

7
5. april 2011 kl. 09:07

Hvis Google overdrager de købte patenter til en forening der så siger, alle kan bare bruge dette patent, bliver det svært for Google at bruge det defensivt.

Der er jo ingen der siger at fordi Google har et patent så skal de absolut sagsøge alle der overtræder det.

6
5. april 2011 kl. 09:00

De sagde de gik efter patenter udelukkende for at beskytte sig. Nu bruger de dem til at angribe...

9
5. april 2011 kl. 09:12

Det er jo Microsoft, så ved man hvad man kan forvente ?

2
5. april 2011 kl. 08:39

Skal Google så være garant for innovativ frihed, ved at befri det udviklende folk for begrænsende patenter? Det er vel kun så længe det styrker deres egne interesser eller ikke skade disse.