Google vil ændre TCP-protokollen for at få hurtigere internet

Kontakten mellem to servere på internettet skal speedes op, mener Google, der har en stribe forslag til fornyelse af TCP-protokollen.

Vent ikke for længe på svar, og spar på sniksnakken.

Sådan kan Googles ønsker til internettets grundprotokol TCP kort opsummeres.

Google synes nemlig, at det går for langsomt med de nuværende indstillinger, når data sendes over internettet, fordi der i TCP-protokollen er lagt en række kontroller og ’handshakes’ ind, hvor de to maskiner, der kommunikerer, hilser på hinanden. Det skriver Ars Technica.

Når to servere skal udveksle data via TCP, må den første server pænt vente på, at der kommer svar fra den anden ende, efter de første tre pakker er sendt af sted. I stedet foreslår Google, at serveren får lov at sende ti pakker, før der skal tjekkes for svar fra modtageren.

I takt med udviklingen af teknologien på nettet, er hastighederne nemlig steget så meget, at ventetiden nu er en stor del af den samlede tid for en transmission.

Når forbindelsen er etableret, og alle pakkerne bliver sendt af sted, skal den modtagende server også kvittere for dem alle sammen, så afsender-serveren kan prøve igen, hvis data bliver tabt undervejs. Men afsenderen venter i tre sekunder på en kvittering, før den prøver igen, og det er alt for lang tid, mener Google, der vil reducere det til ét sekund.

Desuden vil Google også forbedre algoritmen, som skal beskytte mod ’trængsel’ på nettet ved at skrue ned for hastigheden, når der er en flaskehals. I dag bliver hastigheden tit skruet alt for drastisk ned, mener Google.

Uanset om forslagene er geniale eller ej, vil det altid være en meget stor beslutning at begynde at ændre på internettets grundlæggende protokol, konstaterer Ars Technica. Konsekvenserne kan være grumme, hvis en ændring viser sig at give problemer for andre dele af internettets samspil af tjenester og protokoller.

TCP står for Transmission Control Protocol og bliver brugt til de fleste slags data, som udveksles på internettet, blandt andet world wide web og e-mail. Typisk bliver TCP nævnt i forbindelsen TCP/IP, hvor IP står for Internet Protocol.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kasper Dupont

Hvis man som mig undrer sig over hvordan man kan overføre data før handshake er gennemført, så er de tekniske detaljer at finde her http://research.google.com/pubs/archive/37517.pdf

Det er fire links væk fra artiklen her. I det dokument beskrives både hvordan det forhindres at denne TCP option misbruges til DoS angreb, og hvordan man sikrer at det kun bruges når både klient og server har support for denne feature.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere