Google vil advare mod falske ‘download’-knapper

Som en del af deres kamp for sikker internetbrowsing vil Google nu fortælle deres brugere, når en download-knap er bedragerisk.

Reklamer, der fremstår harmløse, er det ikke altid. Derfor vil Google nu hjælpe deres brugere med at undgå de falske reklamer, der installerer skadelig software, hvis man trykker på dem.

I et blogindlæg fortæller de, at de fremover vil advare mod de vildledende annoncer.

Når der registreres et suspekt indlejret indhold, som eksempelvis en annonce, der forsøger at stjæle personlige oplysninger fra dig, hvis du trykker download, vil Google advare brugerne med en side, der fortæller, at der er et ‘vildledende website forude’.

Safe Browsing er standard

Tiltaget er en del af virksomhedens Safe Browsing-program, som er en standardindstilling for Chrome-brugere. Derfor vil man muligvis fremover støde på det røde advarsels-site, når man støder på misledende indhold i sin Chrome-browser.

Indholdet vil blive stemplet som vildledende af Google, hvis det forsøger at lade som om, se ud som om eller føles som om, man kan stole på det, eller hvis indholdet forsøger at narre dig til at gøre noget, du kun vil gøre med en enhed, du stoler på - som eksempelvis at dele et password eller at skrive til teknisk support, skriver Google i blogindlægget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (2)

Bent Jensen

Men langt vej endnu.

Min block script bliver ikke deaktiveret med det første.

V2 risikere masser af advarsler, de har ikke en dyt styr på hvor de linker hen, og køre stadig med teknologi som direkte angives som usikker. (Manglende s)

Palle Simonsen

Privacy Badger detected 14 potential trackers on this page.

You are the product - v2 is the bait.

Som medlem af ingeniørforeningen betaler jeg til ing.dk, der vel betaler v2.dk?

Så kære v2. Hvorfor f.... i h....... skal jeg så bruge privacy badger for at læse noget indhold jeg allerede har betalt uden at blive tracket aht.?

Jeg forventer intet svar fra v2, men det irriterer mig grusomt.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017