Google: Vi har ikke læst i kritisk journalists Gmail - men vi må gerne

En tidligere redaktør på TechCrunch har beskyldt Google for at læse hans Gmail-beskeder i forbindelse med en kritisk historie. Google afviser, men fastholder sig retten til at gøre det.

I sidste uge anklagede tidligere redaktør på TechCrunch Michael Arrington Google for at have læst med i hans Gmail-indbakke i forbindelse med, at han for et par år siden skrev en kritisk historie om netop Google.

»Jeg er sikker på, at Google for et par år siden skaffede sig adgang til min Gmail, da jeg skrev en kritisk historie om Google«, skriver Michael Arrington på bloggen UnCrunched.

Arrington skrev sammen med en intern kilde hos Google, der naturligvis ønskede at være anonym. Men lidt tid efter blev personen fyret med henvisning til en e-mail, der beviste, at vedkommende havde lækket informationer til TechCrunch.

»Kilden havde skrevet til mig fra en mail, der ikke var hostet af Google, så den eneste måde, Google kunne se det på, var ved at gå ind på min Gmail-konto«, skriver Arrington.

Vi kan godt - men vi har ikke gjort det

Ifølge Recode afviser Google blankt beskyldningen, men medgiver, at virksomheden i princippet har ret til at læse sine kunders e-mail.

»Mike fremsætter en alvorlig anklage her – at Google har åbnet beskeder på hans Gmail-konto for at undersøge et informationslæk. Vores brugerbetingelser ville godt kunne tillade det, men vi har aldrig gjort det, og jeg kan ikke forestille mig en situation, hvor vi ville undersøge et læk på den måde«, udtaler Googles chefjurist Kent Walker.

I en lignende sag indrømmede Microsoft i sidste uge, at virksomheden havde skaffet sig adgang til en fransk bloggers Hotmail-konto. Bloggeren havde postet Windows 8-software, som en Microsoft-ansat havde sendt til hans Hotmail.
Og for at finde den ansvarlige medarbejder kiggede Microsoft altså i bloggerens indbakke – uden en dommerkendelse. Siden har Microsoft – ligesom Google – slået fast, at brugerbetingelserne for deres produkt tillader det.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jarnis Bertelsen

Jeg forsvarer det ikke hvis MS eller Google (eller enhver anden mail udbyder) læser deres brugeres/kunders mail. Men helt ærligt, hvor naiv er man hvis man sender whistleblower (eller anden fortrolig) information om en virksomhed til en mailservice hostet af virksomheden selv? At man ikke krypterer den slags er i sig selv dumt, specielt hvis man som medarbejder i en IT virksomhed burde have forudsætningerne for at finde ud af, hvordan man benytter essentiel IT teknologi. Men at sende klartekst beskeder til virksomhedens egne servere, så fortjener man næsten at blive straffet for det. Og hvis man bærer sig så tåbeligt ad ville det ikke undre, hvis mailen er sendt fra en arbejdscomputer i arbejdsgiverens netværk, så virksomheden har masser af andre måder at afsløre vedkommende.

 • 9
 • 0
#6 Erling Sjørlund

Jeg har altid betragtet en mail som et åbent postkort. Skal der sendes noget fortroligt skal det vedhæftes i krypteret form. Men Google har da ikke haft noget behov for at læse de mail - det er nok at se i logfilerne, hvem der har sendt til adressen.

 • 4
 • 0
#7 Peter Hansen

»Mike fremsætter en alvorlig anklage her – at Google har åbnet beskeder på hans Gmail-konto for at undersøge et informationslæk. Vores brugerbetingelser ville godt kunne tillade det,...

Hvis Google virkelig mener at det er en alvorlig anklage, så skal de da omgående fjerne deres tilladelse til netop at gøre dette fra deres brugerbetingelser.

 • 8
 • 0
#8 Povl H. Pedersen

Dansk ret gør, at Google ikke må læse danskernes mail. Jeg tror ikke de her i landet vil kunne dække sig ind under slutbrugerlicenser, som ikke regnes for værdien af de elektroner de består af. Ingen almindelige borgere (Bonus Pater familias) læser dem, og dermed mister de lidt af deres validitet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere