Google: Vi aner ikke hvornår Nexus One kommer til Danmark

Google i Danmark kender intet til lanceringsdatoen for selskabets selvudnævnte supermobil Nexus One på dansk jord. Virksomhedens mest konkrete udmelding lyder på 'hurtigst muligt'.

Googles nye Android-mobil Nexus One blev tirsdag lanceret under stor bevågenhed på teknologimessen CES i Las Vegas.

Men der fulgte ingen officiel lanceringsdato med for Danmark, og Googles danske afdeling er ikke klogere end de danskere, der sidder og tripper for at få fingrene i den funklende nye smartphone.

»Vi kan pt. ikke sige noget om, hvornår den (Nexus One, red.) kommer til Danmark,« skriver landechef i Google Danmark, Peter Friis, i en mail til Version2.

Google Nexus One kan købes via google.com/phone, men indtil videre kun i USA, England, Singapore og Hong Kong.

Google kan blot bekræfte, at man arbejder på at få flere lande med på vognen.

»Som med alle vore andre tjenester arbejder vi på at introducere den i så mange lande som muligt, så hurtigt som muligt,« skriver Peter Friis.

En anden af Googles tjenester, som virksomheden stadig arbejder på at introducere i fuldt omfang i Danmark, er onlinebutikken Android Market.

Tjenesten giver i skrivende stund kun adgang til gratis applikationer, mens det endnu ikke er danske ejere af Android-telefoner forundt at betale penge for programmer gennem Android Market. Heller ikke her er der foreløbigt nogen lanceringsdato fra Googles side.

Nexus One er produceret af HTC, der i forvejen har Android-telefoner som Hero og Tattoo på samvittigheden. Den huser version 2.1 af Android-styresystemet, som kører på en Snapdragon-processor på én gigahertz.

Telefonen byder desuden på en 3,7 tommer berøringsfølsom OLED-skærm med en opløsning på 480 gange 800 pixels, og et fem megapixel-kamera.

Prisen for et ulåst eksemplar lyder på 530 dollars, svarende til omkring 2.700 danske kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Rasmus Nielsen

Når man nu kan købe Nexus ulåst i udlandet (såfremt man bor der regner jeg med) - kan man så uden problemer bruge den i DK? Jeg har ikke tænkt mig at skulle have noget fancy abonnement, så det er mere om de basale egenskaber virker her i landet? Og med et ganske almindeligt SIM-kort? mvh Rasmus

 • 0
 • 0
#4 Deleted User

Har jeg ret når jeg antager at de 530 dollars er typisk amerikansk pris uden skat? Er det så ikke ret misvisende at angive den pris i danske kroner, hvis man ikke kan få telefonen til den pris nogen steder i verden, og det er meget atypisk at angive priser uden skat i Danmark?

 • 0
 • 0
#5 Erik Martino Hansen

Hvis det er rigtigt så er Google et meget ineffektivt firma. Andre mobilproducenter har nemlig ikke samme langsommelighed i at lancere deres produkter internationalt.

HTC lovede i forbindelse med lanceringen af Tattoo at Android Market vil blive åbnet for betalings applikationer. Vi mangler endnu at se det ske.

Det værste er at det ødelægger markedet for betalingsapplikationer da alle bliver vænnet til at programmer de er altså gratis. Det betyder at kvaliteten af Android applikationer bliver lavere end den kunne have været.

 • 0
 • 0
#6 Tim Lauridsen

Hvor lang tid var det lige der gik før iPhone kom i DK efter den var lanceret i US, så klap lige hesten. De fleste mobiltelefoner er lang tid om at blive tilgængelige , efter de er lanceret.

HTC er jo ikke herre over hvornår Google ruller betalingsdelen af android ud i Danmark og Danmark er en meget lille plet på globusen, så der er nok andre lande som er mere attraktive at rulle ud i.

Det er noget sludder at kvaliteten har noget med om det er gratis eller ej at gøre. Der findes masser at gratis software af meget høj kvalitet og meget dårligt som koster penge.

 • 0
 • 0
#7 Erik Martino Hansen

Hvis Google ikke prioriterer til at langere Android Market internationalt skulle de måske overlade det til fx Open Handset Alliance at gøre det.

Det er rigtigt at der er gratis software af høj kvalitet. Der er mange lavt hængende frugter inden for mobilsoftware. Men der er også software som er dyrt og lave om som ikke vil blive lavet som gratis programmer.

 • 0
 • 0
#8 Nicolai Klausen

At software er frit, betyder ikke nødvendigvis at det er dårligt! Men at mulighed, for at krave betaling gennem den officielle kanal ikke er tilstede, betyder nødvendigvis at udbudet af programmer er begrænset til en forsvindende lille del af, at hvad det kunne have været. Mangfoldighed er nøglen til succes, for det er netop her, at Android kan udspille Appel totalt.

Hvis ikke google snart tager sig sammen og for indført betalings programmer, tror jeg som dig, at det bliver svært at vende folk til, at der er nogen ting der koster penge og den propritære del af software verden vil holde sig væk. Android SKAL have alle med, ellers tivler jeg på den langsigtede success.

 • 0
 • 0
#13 Rasmus Nielsen

Hej Mikkel. Er du glad for den så? Bruger du den her i DK, eller sidder du i Texas? Kom nemlig til at tænke på at den manglende danske ordbog også kunne være et problem når man modtager beskeder. Er ikke så meget inde i dette... hvordan vil æ, ø og å fremstå i en indkommende mail på en telefon uden dansk ordbog? mvh Rasmus

 • 0
 • 0
#16 Erik Martino Hansen

Romain Guy viste på Devoxx et smugkig af en feature som han nævnte skulle være med i 2.1. Et C lignende render sprog til grafik med en god Java integration som man kan bruge når java ikke er hurtigt nok. Det er brugt på nogle af de levende baggrundsskærmene.

Det var ikke færdigt på det tidspunkt så det er spændene om det kommer med.

http://www.curious-creature.org/page/2/

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere