Google: Verden har ikke brug for Windows Phone 7

Android-boss Andy Rubin fra Google byder Windows Phone 7 velkommen, men kan dog ikke se behovet for Microsofts nye mobilplatform.

Windows Phone 7? Hvad skal vi dog med det, når Google har skænket verden Android?

Sådan lyder udmeldingen fra Googles øverste ansvarlige for mobilplatformen Android, Andy Rubin, der i et interview med PC Magazine giver sin mening til kende om Microsofts nye mobilsatsning.

**LÆS OGSÅ **Steve Ballmer: Windows Phone 7 skal være 'vidunderlig'

»De screenshots, jeg har set (af Windows Phone 7, red.), er interessante. Men hør nu, verden har ikke brug for endnu en platform. Android er fri og åben,« siger Andy Rubin.

Om udmeldingen skyldes stor tiltro til egne evner, eller nærmere er et udtryk for, at internetfirmaet rent faktisk føler sig truet af Windows Phone 7, må stå åbent for fortolkning.

Andy Rubin byder dog som udgangspunkt den nye konkurrent velkommen, selvom han altså ikke mener, at verden har brug for Windows Phone 7.

Google: Cloud-services er det afgørende

I interviewet går Andy Rubin videre med at beskrive, hvorfor han mener, at Android er flere andre mobilplatforme overlegen.

Ikke overraskende argumenterer han med Googles forskellige tjenester som Gmail og Youtube og andre, cloud-baserede tjenester.

»Ud over sin åbenhed udmærker Android sig ved at tilbyde en bunke services. Når vi snakker web og mashups, snakker vi i virkeligheden om cloud-tjenester. Google har været i den branche siden dag ét. Søgning var begyndelsen, og siden hen Gmail, Youtube, Google Talk og alt det andet. Den type cloud-tjenester giver enheden (smartphonen, red.) en bedre oplevelse, fordi cloud'en udfører de tunge arbejde,« siger Andy Rubin til PC Magazine.

Læs hele interviewet hos PC Magazine, hvor Andy Rubin også fortæller om Android 3.0, teleudbydere og Flash.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Torsten Holtse

At han allerede har noget i samme branche som andre godt må bruge er da noget nær det dummeste argument jeg har hørt for ikke at lave et alternativ. og hans platform er bedst fordi den integrer med hans egne produkter? Er vi sikre på, at Steve Ballmar ikke er blevet klonet? Han har jo helt tabt småkagerne!

bring on the thumbs down!

 • 0
 • 0
#3 Mikkel Høgh

Det er jo tydeligvis i Googles interesse at Android bliver en monokultur, det eneste sande mobile OS.

Det er muligvis også på kort sigt i udviklernes at få et udviklingsmiljø med markedsdominans, men på længere sigt og i for forbrugerne og “udviklingen” (som luftigt overordnet begreb) vil det være en katastrofe.

Microsoft har med WP7 lavet deres egne raffinementer og viderudviklinger af touch-baserede interfaces, og skulle de vise sig at være effektive, vil de prompte blive kopieret til WebOS/iOS/Android, og det samme kan man sige om de øvrige platforme.

Så selvom jeg ikke bryder mig om Microsoft og deres forretningsmetoder, og jeg nok næppe ville ønske at eje en WP7-telefon, så hilser jeg bestemt WP7 velkomment.

 • 0
 • 0
#5 Henning Svane

Nu har jeg haft en android ( X10 mini pro ver 1.6) telefon i 3 uger og må sige at jeg er holdt op med at bruge den og er vendt tilbage til min X1 som har WM 6.1 Jeg kan ikke få den til at lave active sync med vores exchange. Fordi den kun understøtter pop3 og IMAP. Der efter har den ikke nogen offices pakke. Jeg har har søgt i rodebutiken android marked efter en offices pakke uden held. Så hvad er det lige der gør Android så vidunderligt. At jeg få alle mulige ligegyldige apps kan jeg ikke se som et trækplaster. Ud over det er jeg usikker på om det overhovedet er lovigt produkt i Danmark. Når man køber et produkt skal det være umidelbart brugbart. Det er det ikke uden man laver en mail konto hos GMail. Hvis man ikke vil det er der funktioner der ikke kommer til at virke. Så vidt jeg ved er det ikke lovligt i Danmark. Jeg for eksemple har intet at bruge en Gmail til. Nu er det jo ikke første gang Google har set stort på national lovgivning. Nu har jeg ikke læst Andy Rubin udtagelser direkte men kun her. Men hvis han har sagt som her skrives lider han jo nærmest af storhedsvanvid og ønske om verdensherredømme. Det skal nok blive sjovt at se Android og IPhone bekriger hinanden som små børn om hvem der er bedst. Jeg glæder mig til MeeGo kommer det er nemlig rigtig open source og ikke som disse lukket operativ systemer. Men indtil nu er det eneste operativ system til Erhverv WM 6.5 og måske nu snart også WP 7. Selv om det virker som om Microsoft også er hoppet på denne vogn med at gøre operativ systemmerne simple og henvende sig til laveste fællesnævner.

 • 0
 • 0
#6 Helge Svendsen

"Jeg glæder mig til MeeGo kommer det er nemlig rigtig open source og ikke som disse lukket operativ systemer. Men indtil nu er det eneste operativ system til Erhverv WM 6.5 og måske nu snart også WP 7. Selv om det virker som om Microsoft også er hoppet på denne vogn med at gøre operativ systemmerne simple og henvende sig til laveste fællesnævner."

1) Android er ikke closed source.

2) WM det eneste til erhverv? Har du nogensinde hørt om Blackberry? De første med push email. Bare for at nævne en enkelt :-)

 • 0
 • 0
#7 Jakob Damkjær

Manden har nok bare fortrudt at han ikke lagde et par krav ind til de såkaldte "forbedringer" som teleoperatøre og mobil producenter "forbedre" android telefonerne med.

Så som en tidsgrænse og eventuelt dagsbøder hvis den nyeste android ikke var lagt ud til kunderne inden 3 måneder efter release.

Ang. fragmenterings problematiken virker det som om microsoft har lært noget af fablen om de onde sure lukkede æbler og de gode dejlige åbne små grønne mænd....

dvs at når teleopreratørene og mobilproducenterne spørger om de må stå for udbredelsen af OS versionerne samt relativt store dele af OS interfacet, så siger man "SIOMA !".

(slå det op på urban dictionary hvis du ikke ved hvad det betyder). http://www.urbandictionary.com/define.php?term=sioma

Men når HTC, Samsung, LG, Dell og snart alle mobil producenter og deres hund kommer med en WP7 telefon (på nær Nokia, RIM, (HP) og Apple) på alle teleudbydere under solen, for det ved alle jo godt er den måde det kommer til at gå, det er den måde microsoft arbejder på...

Så bliver konkurrencen ikke bare baseret på om man vil ha en motorola samsung, HTC eller whatever android telefon vs iPhone vs RIM (vs Symbian)

Men om man vil ha en android samsung eller en WP7 samsung en android motorola eller WP7 motorola.... pist borte er hardware diversitets fordelen som android har for tiden over en vendor OSene...

Så skal android slå WP7 på ens hardware premisser... med microsofts globale support og salgsapparat i modsatte hjørne... samt en modbydelig 1-2-3 kombination af (sharepoint office exchange), Xbox live sociale forum og zune medie markede.

Samt en god ide i form af de udvidbare hubs, for den er go (jeg ville ønske Apple kopierede den i en fart) og en måde microsoft kan mindske den fordel som RIM, Android, symbian og iOS har pt i form af deres mange apps.

Hesteskoen i boksehansken på privat markedet bliver nok microsofts tætte bånd (samt deres interne spil studier) til stort set alle spiludviklingshuse gennem xbox og deres velkendte XNA spil udviklings miljø og jokeren i foretningsverdenen bliver hvilke enterprise management features som WP7 med stor sandsynelighed har gennem exchange intergrationen.

Og udsigten til den kamp får åbenbart google til at gå meget overaskende i tudekiksmode... for hvis de taber den kamp så vil deres win win strategi begynde at halte. For selv om Apple sælger massere af iOS dimser så tjener google stadig penge for hver en iOS dims der ryger over disken....

Men det gør google ikke på en WP7 telefon, for den bruger ikke google reklame søjlerne (google search, maps, admob osv) men derimod microsofts reklame søjler... og hvad er mere vigtigt end reklamer (se iOSes reklamefrie mobile youtube app, ingen irriterende reklamer ind over videoen) er profileringen af den bruger...

Håber virkelig iPhone, RIM og Android kommer op med noget der er lige så fedt som den sharepoint office exchange integration som WP7 har ellers ved jeg godt hvilken telefon der bliver næste års foretnings smartephone...

Apples Game Centre/Ping sociale netværk, MobileMe/WebDAV integration plus AirPrint og AirPlay er gode features, (og hvad end nu kagemands styresystemet (aOS 3) bringer... Hvad er det nu der kommer ? det virkede lidt uklart i interviewet hvad den store forkromede feature bliver)...

Men tiden vil vise om microsoft når de har fået rullet tjenesterne (xbox live, app plus medie markede) ud ud over det ganske land og endnu engang vil dække verden i et nyt mørke...

/Jakob

Ang... "Men indtil nu er det eneste operativ system til Erhverv WM 6.5 og måske nu snart også WP 7"

iOS har fuld Exchange 2010 ActiveSync med der ganzen sveineri incl hardware kryptering idag og enterprise management integration og det samme har RIM så hvor er det lige de ikke passer ind i kontorlandskabet ?

 • 0
 • 0
#9 Jacob Nordfalk

Jeg mener at have læst et sted (er der nogen som har en kildehenvisning?) at der drysses diverse sagsanlæg ud mod dem der integrerer lidt for godt med Microsofts exchangeserver.

Se evt http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Exchange_Server#ActiveSync

Såeh, Henning, det er Microsofts selv der misbruger sin dominans til at holde andre væk.

 • 0
 • 0
#12 Deleted User

Jeg har selv en Android telefon, og syntes det er det bedste siden skiveskåret brød.

Jeg har tidligere været belastet af et par WM xx telefoner. Jeg har dog ikke kunnet se nogen forskel på den første WM xx PDA jeg havde, og den nyeste WM 6.1 telefon, udover telefonen kunne ringe.

Jeg hilser dog WP7 velkommen, da det virker som om MS for første gang har tænkt en selvstændig tanke, og er med lidt fremme i skoene. Det er dog lidt skuffende, hvis WP7 telefoner lige som WM, ikke kan opdateres, men har den version og de bugs de leveres med.

Men jo mere konkurrence jo bedre, så det er klart et plus med WP7.

Den tåbelige udtalelse havde jeg ikke forventet fra Google, men snarere fra Steve Balmer. Minuspoint til Google i denne omgang!

 • 0
 • 0
#13 Allan S. Hansen

Så har den vel heller ikke brug for Android?

Blot fordi det er "frit og åbent". Det er vel det samme alle steder. Konkurrerende platforme så folk selv kan vælge hvad der passer til dem. Er det ikke netop et af argumenterne mod Windows' dominans på forskellige markeder også?

Nu bruger jeg selv (i øjeblikket) Android, men der er da ikke noget problem med at forskellige platforme eksisterer. Og så kan folk brokke sig over at en app ikke køre på en anden platform og tilsvarende - men hvis der ikke må være konkurrence; hvem skal så bestemme hvem der bliver den dominerende/standarden? Alle sammen i fællesskab? Markedskræfterne? Nogle få folk der synes alle skal bruge deres?

Konkurrence er godt.

 • 0
 • 0
#14 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Jacob,

Jeg mener at have læst et sted (er der nogen som har en kildehenvisning?) at der drysses diverse sagsanlæg ud mod dem der integrerer lidt for godt med Microsofts exchangeserver.

Det er jo kun marginalt interessant, at man skal betale Microsoft for at synkronisere imod Exchange via ActiveSync - hvad der er markant mere interessant er, at Google har valgt at bruge teknologien til at synkronisere imod GMail til mobile enheder som iPhone. Mig bekendt er GMail ikke kørende på Microsoft Exchange ;o)

 • 0
 • 0
#15 Svend Eriksen

"Det er dog lidt skuffende, hvis WP7 telefoner lige som WM, ikke kan opdateres, men har den version og de bugs de leveres med." WP7 kan sagtens opdateres. Opdateringerne bliver tilgængelige for alle WP7 telefoner så snart de er frigivet, og kan downloades og installeres direkte over telefonen: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Phone_7#Software_updates

 • 0
 • 0
#16 Henning Svane

Efter at have læst indlæg på mit spørgsmål, hvad det er der gør Android godt er svaret, fordi Microsoft tager penge for Active Sync. Jamen så det er det jo sat på plads. Det er altid dejligt at det er tekniske væsentlig grunde der ligger bag. Jeg kan se 9 læser har følt sig støt over spørgsmålet. Man skulle næste tro, at der ved at komme en ny religion androidisme.

Men det er da rigtigt jeg helt havde glemt Blackberry. Jeg havde ellers læst på et tidspunkt at dele af koden til Android er holdt lukket. Men det kan jeg forstå ikke forholder sig således.

 • 0
 • 0
#17 Jacob Nordfalk

Hej Henning og Jesper, det var lidt urimeligt at jeg straks benyttede lejligheden til sure opstød om MS og softwarepatenter. Beklager.

Jeg havde ellers læst på et tidspunkt at dele af koden til Android er holdt lukket

Nej, koden til styresystemet Android er open source og kan hentes på http://source.android.com/.

Det står alle frit for at hente Android, evt modificere koden og installere på deres egen hardware. De må også installere hvad de nu vil ovenpå.

Og det sidste "installere hvad de nu vil ovenpå" inbefatter som regel 2 udvidelser: 1) Mobiltelefonproducenter. F.eks. HTC og Sony-Ericsson har lagt deres egne udvidelser og brugerflade ovenpå. Den er ikke open source.

2) Google har nogle populære applikationer og biblioteker, såsom Google Maps og gmail som ikke er open source. De fleste producenter vælger også at lægge disse udvidelser på.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere