Google udvikler iPhone-tastatur

For at booste antallet af søgningerne gennem smartphones, er Google nu ved at udvikle et tredjeparts-keyboard til iPhones, som giver direkte adgang til søgning.

Google sidder bundsolidt på markedet for internetsøgning. Men når det kommer til mobilsøgninger, og særligt fra iPhones, står virksomheden ikke så stærkt som de gerne vil.

Læs også: Googles neurale netværk kan spotte, hvor dine fotos er taget

Derfor er Google nu i gang med at udvikle et tastatur til iPhone, hvorfra man kan foretage en direkte Google-søgning på både ord, billeder og GIFS.

Det skriver The Verge. Google har dog ikke kommenteret på artiklen.

Rent visuelt skulle der være tale om et tastatur, som adskiller sig markant fra Googles Android-tastatur, men en ting der går igen er det såkaldte ‘gesture-based typing’, hvor man blot kan lade sin finger glide fra bogstav til bogstav, uden at man behøver løfte den, hvorefter telefonen selv regner ud, hvilket ord du vil skrive.

Læs også: Google bygger 'find min telefon' ind i søgemaskinen

Et spørgsmål om penge

Halvdelen af alle smartphone-ejere foretager lige præcis nul søgninger om dagen, beretter The Verge, som citerer en journalist ved navn Charles Arthur, der har udgivet et blogindlæg om problematikken.

Læs også: Google-grundlægger: »Om fem år er vores cloudsalg større end annoncesalget«

Der er ikke mange penge i nul søgninger for Google, og derfor kan et iOS-tastatur med direkte søgning være et middel for at lede iPhone-brugere hen, hvor Googles dyreste reklamer befinder sig - i søgeresultaterne.

Tredjeparts-tastaturer har traditionelt ikke haft særlig stor succes på iPhones, og hvordan iPhone-brugere vil tage den slide-baserede måde at skrive på til sig, er et af spørgsmålene.

Et andet er, hvornår tastaturet kan downloades. The Verge skriver, at det endnu ikke er sikkert, at Google overhovedet offentliggør tastaturet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017