Google udvikler iPhone-tastatur

For at booste antallet af søgningerne gennem smartphones, er Google nu ved at udvikle et tredjeparts-keyboard til iPhones, som giver direkte adgang til søgning.

Google sidder bundsolidt på markedet for internetsøgning. Men når det kommer til mobilsøgninger, og særligt fra iPhones, står virksomheden ikke så stærkt som de gerne vil.

Læs også: Googles neurale netværk kan spotte, hvor dine fotos er taget

Derfor er Google nu i gang med at udvikle et tastatur til iPhone, hvorfra man kan foretage en direkte Google-søgning på både ord, billeder og GIFS.

Det skriver The Verge. Google har dog ikke kommenteret på artiklen.

Rent visuelt skulle der være tale om et tastatur, som adskiller sig markant fra Googles Android-tastatur, men en ting der går igen er det såkaldte ‘gesture-based typing’, hvor man blot kan lade sin finger glide fra bogstav til bogstav, uden at man behøver løfte den, hvorefter telefonen selv regner ud, hvilket ord du vil skrive.

Læs også: Google bygger 'find min telefon' ind i søgemaskinen

Et spørgsmål om penge

Halvdelen af alle smartphone-ejere foretager lige præcis nul søgninger om dagen, beretter The Verge, som citerer en journalist ved navn Charles Arthur, der har udgivet et blogindlæg om problematikken.

Læs også: Google-grundlægger: »Om fem år er vores cloudsalg større end annoncesalget«

Der er ikke mange penge i nul søgninger for Google, og derfor kan et iOS-tastatur med direkte søgning være et middel for at lede iPhone-brugere hen, hvor Googles dyreste reklamer befinder sig - i søgeresultaterne.

Tredjeparts-tastaturer har traditionelt ikke haft særlig stor succes på iPhones, og hvordan iPhone-brugere vil tage den slide-baserede måde at skrive på til sig, er et af spørgsmålene.

Et andet er, hvornår tastaturet kan downloades. The Verge skriver, at det endnu ikke er sikkert, at Google overhovedet offentliggør tastaturet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017