Google udvider sine sikkerhedsadvarsler

Google udvider kravene for, hvad der skal til for, at en sikkerhedsadvarsel vil poppe frem i Chrome. I sidste ende skal den gule linje vises på alle sider, som ikke er https-sikret.

Google Chrome har længe advaret, hvis du er på en ikke-krypteret forbindelse, som beder om oplysninger om dit kort eller password. Men med en kommende opdatering til Chrome vil rækken af kriterier for, at en advarsel popper op i din browser, være kraftigt udvidet. Det skriver Wired.

I den kommende opdatering, hvis udgivelsesdato endnu ikke kendes, vil browseren advare, selv hvis du blot er ved at tilmelde dig et lille uskyldigt nyhedsbrev eller skrive under på en sag, som virkelig har bragt dit pis i kog den forgangne uge. Altså er det ikke længere kun de mest kritiske oplysninger, som Chrome vil hjælpe med at værne om, men også blot indtastningen af din mail på ukrypterede forbindelser. Her vil den - for Chrome brugere - velkendte gule linje springe frem i toppen af skærmen og minde dig om, at du skal være varsom med, hvad du gør på denne side.

Chrome er den mest 'larmende'

De andre browsere advarer også, hvis du er ved at indtaste kritiske oplysninger på en side, som ikke er sikker. Men de gør det foreløbig en del mere passivt. I de fleste signaleres sikkerhedsproblemerne blot ved et ekstra ikon, som informerer om, at den pågældende side er usikker.

Men ved Google har man sat hårdt ind i forsøget på at gøre internettet et - formentlig - mere sikkert sted at færdes:

»I sidste ende har vi planer om at vise 'ikke sikker'-advarslen på alle http-sider, selv udenfor inkognito-mode,« skriver et medlem af Chromes sikkerhedshold, Emily Schechter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Povl Hansen

For meget larm Google skal også passe på af de ikke laver så meget larm af brugeren bare bliver vant til larmen og til sidst holder op med af ligge mærke til den

Nogen der gider af sende en kopi af Peter og Ulven til en eller anden ansvarlig hos Google ?

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere