Google udvider muligheden for 'at blive glemt'

Nu vil du kunne få fjernet søgemaskineresultater, uanset om man bruger google.fr, .de, .com osv. Men fjernelsen omfatter kun søgning i ét land.

Google har overholdt EU's privacylov om 'retten til at blive glemt' i næsten to år nu, men det har ikke altid været lige nemt reelt set at slippe ud af søgeresultatet, skriver Engadget.

Hidtil har Google gennemgået og fjernet oplysninger om en person, der har været anerkendt til at være 'utilstrækkelige eller irrelevante'.

Men man har kun fjernet resultater fra søgemaskinen i det land, som anmodningen kommer fra - for eksempel har det betydet, at Google.fr ville udelade oplysninger om en fransk borger, men data kunne stadig findes på Google.com.

Nu ændrer Googles sin politik. Ifølge Reuters vil søgeresultater blive fjernet fra alle Google-udgaver - forudsat at søgningen sker fra det samme land, som anmodningen kommer fra.

Omfatter alle søgninger - udført i ét land

Overført til det franske eksempel betyder det, at den franske statsborger får sin information fjernet fra Google, uanset hvilken Google-søgemaskine man anvender, men søgningen skal ske fra Frankrig.

Hvornår ændringen træder i kraft er stadig uvist, men Reuters kilde hævder, at Google allerede har meddelt samtlige databeskyttelsesmyndighederne i EU, at det vil ske snart.

Nyheden er den seneste udvikling i Googles bestræbelser på at opfylde EU-lovgivningen. Virksomheden har allerede hundredtusindvis af anmodninger liggende med millioner af links på søgninger, som brugere ønsker fjernet, og selskabet beskyldes for ikke at gøre nok ved dem.

Spørgsmålet er også, om søgemaskineresultatet, der 'bliver fjernet', alene handler om, at visningen bliver fjernet - eller om resultatet som sådan bliver slettet. Hvad tror du?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017