Google udvider muligheden for 'at blive glemt'

Nu vil du kunne få fjernet søgemaskineresultater, uanset om man bruger google.fr, .de, .com osv. Men fjernelsen omfatter kun søgning i ét land.

Google har overholdt EU's privacylov om 'retten til at blive glemt' i næsten to år nu, men det har ikke altid været lige nemt reelt set at slippe ud af søgeresultatet, skriver Engadget.

Hidtil har Google gennemgået og fjernet oplysninger om en person, der har været anerkendt til at være 'utilstrækkelige eller irrelevante'.

Men man har kun fjernet resultater fra søgemaskinen i det land, som anmodningen kommer fra - for eksempel har det betydet, at Google.fr ville udelade oplysninger om en fransk borger, men data kunne stadig findes på Google.com.

Nu ændrer Googles sin politik. Ifølge Reuters vil søgeresultater blive fjernet fra alle Google-udgaver - forudsat at søgningen sker fra det samme land, som anmodningen kommer fra.

Omfatter alle søgninger - udført i ét land

Overført til det franske eksempel betyder det, at den franske statsborger får sin information fjernet fra Google, uanset hvilken Google-søgemaskine man anvender, men søgningen skal ske fra Frankrig.

Hvornår ændringen træder i kraft er stadig uvist, men Reuters kilde hævder, at Google allerede har meddelt samtlige databeskyttelsesmyndighederne i EU, at det vil ske snart.

Nyheden er den seneste udvikling i Googles bestræbelser på at opfylde EU-lovgivningen. Virksomheden har allerede hundredtusindvis af anmodninger liggende med millioner af links på søgninger, som brugere ønsker fjernet, og selskabet beskyldes for ikke at gøre nok ved dem.

Spørgsmålet er også, om søgemaskineresultatet, der 'bliver fjernet', alene handler om, at visningen bliver fjernet - eller om resultatet som sådan bliver slettet. Hvad tror du?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Denny Christensen

Dvs at de laver deres egen fortolkning af hvad og hvor de vil slette og så gør det krop umuligt at se hvad der slettes og om det rent faktisk sker?

Ville være mere reelt og lettere at slette alt... men det er åbenbart vigtigt at gemme data som en person ønsker slettet og så alle de krumspring...

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017