Google udvider med domæneregistrering

Snart kan du også købe et domæne hos Google. En ny tjeneste er kommet i betatest og er især målrettet mindre virksomheder.

Det bliver snart muligt at købe en samlet internetpakke hos Google, inklusive et domæne til at binde det hele sammen. Google gør nemlig klar til at gå i konkurrence med verdens mange domæneregistratorer.

Det skriver internetgiganten i et blogindlæg, som foreløbigt annoncerer domænesalg som en lukket beta for folk med invitationer.

Indtil nu har Google tilbudt køb af domæner gennem partnerskaber med kendte domæneregistratorer, men nu går Google altså egne veje. Når tjenesten er klar til at blive endeligt lanceret, vil det være med en række værktøjer til at bygge egen webside og håndtere domænet. Hosting vil Google dog ikke selv tilbyde, men her har Google indgået samarbejder med en række partnere.

Køber du et domæne hos Google, kan du oprette op til 100 e-mail-adresser og 100 subdomæner. Tjenesten vil bruge Googles egen navneserver, som skulle sikre hurtige svartider på det meste af kloden. Der er inkluderet 100 millioner opslag pr. domæne, mens priserne for at købe domæner ikke er oplyst.

Læs mere på Google Domains-siden, hvor du kan bede om en invitation til betatesten ved at klikke ’Manage my domains’ i øverste højre hjørne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jens loggo

Det kommer nok til at have noget med google+ at gøre, på den ene eller anden måde.

Der er ikke grænser for hvad de vil gøre, for at tvinge folk til at bruge google+;

  • 1
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere