Google udruller kryptering af søgninger i hele verden

Søgegiganten Google opruster på privacy-fronten ved at kryptere søgninger i hele verden og gør dermed internetcensur mere besværligt.

Internetcensur bliver nu en tand mere besværligt. Den amerikanske søgegigant Google er nemlig i gang med at udrulle kryptering af søgeresulter i hele verden. Det skriver amerikanske Washington Post.

Det er bl.a. i Kina, at Google nu er i gang med at implementere krypterede søgeresultater. Det betyder, at den kinesiske regering har sværere ved at gennemføre den gennemgribende internetcensur, der betegnes som China’s Great Firewall - et åbenlyst ordspil på den kinesiske mur. Det er eksempelvis politiske søgeresultater, der ønskes manipuleret med af den kinesiske regering.

Men med krypteringen vil søgetermer som “Dalai Lama”, det tibetanske overhoved, eller “Tiananmen Square”, den kinesiske plads, der blev verdensberømt for demokratidemonstrationer i 89, være sværere at blokere for. Samtidig vil det blive sværere for regeringen af finde ud af præcis hvilke personer, der søger efter blokeret indhold, lyder vurderingen fra eksperter ifølge Washington Post.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Johnnie Hougaard Nielsen

Det er længe siden at Google begynde at udrulle søgnings kryptering generelt, og endnu længere siden det blev standard for brugere som er logged in til Google. Bare se på hvordan SEO folk klager sig over ikke at få søgeord i referer headeren.

Nyheden er måske snarere at de nærmer sig 100%, og at de tager kontroversen med specifikt at gøre det i Kina. Google løber risikoen for at blive blokeret, men de håber jo på at andre firmaer følger med i at bruge kryptering.

Med i billedet hører også at Google var meget tidligt på den med at bruge "perfect forward secrecy" til at undgå at SSL data nemt kan dekrypteres hvis en masternøgle senere brydes.

  • 0
  • 1
Johan Cardel

Jeg er lidt feber ramt, og læste det som "Google udruller kryptering og sagsøger hele verden" Pyha.

Men fedt, har selv brugt google ssl i min FF i mange år snart... burde være standard for alle.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere