Google udruller AR-understøttelse til 100 millioner Android-enheder

Google udruller AR-understøttelse til 100 millioner Android-enheder
Illustration: Accenture.
Også et par ældre, men fortsat populære enheder er med på listen.
28. februar 2018 kl. 10:43
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona har Google oplyst, at ARCore, Android-frameworket, som skal gøre det lettere for udviklere at lave apps, som bruger AR (Augmented Reality), nu er udgivet i version 1.0.

Dette svarer på mange måder til Apples ARkit, som støttes af iOS 11 og nyere.

ARCore kræver ingen helt ny version af Android; det er nok med Android 7.0. Men der stilles krav til hardwaren. Foreløbig understøttes kun 13 forskellige smartphones, nemlig Google-enhederne Pixel, Pixel XL, Pixel 2 og Pixel 2 XL, Samsung-enhederne Galaxy S8, S8+, Note8, S7 og S7 edge, Asus Zenfone AR, OnePlus 5 og LGEs V30 og V30+.

For de to sidstnævnte gælder kun Oreo-udgaven af Android. En komplet oversigt kan ses her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til sammen udgør er det cirka 100 millioner enheder, som er omfattet. Dertil kommer mange kommende enheder fra en række leverandører.

Google Lens

Google Lens, en teknologi som blandt andet kan bruges sammen med mobilens kamera til at genkende objekter i billeder, vil i løbet af de næste uger blive en del af Google Photos-appen til både Android og iOS. Men i første omgang skal funktionaliteten kun være tilgængelig for dem, som bruger Photos-appen på engelsk.

Google oplyser, at Lens-funktionaliteten kommer til at blive integreret direkte i kameraet til flere af flagskibstelefonerne, som har Google Assistant.

Actions

Google har i øvrigt netop oplyst i forlængelse af, at Google Assistant snart kommer på blandt andet dansk, at det nu er muligt for udviklere at bygge danske versioner af det, selskabet kalder for Actions til den digitale assistent.

Actions gør det ifølge Google muligt for brugere af Assistant at bruge talegrænsefladen til at foretage forskellige handlinger. Dette kan være hurtige kommandoer som f.eks. at tænde for lyset, til en længere samtale, for eksempel spørgsmål og svar.

Google Assistant har sit eget SDK for Actions, men udviklere kan også benytte den understøttelse til maskinlæring og processering af naturlige sprog, som Dialogflow tilbyder.

Denne artikel er fra digi.no.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger