Google udgiver lokationsdata fra 131 lande til Corona-kontrol

3. april 2020 kl. 09:35
Google udgiver lokationsdata fra 131 lande til Corona-kontrol
Illustration: Bigstock.
For at hjælpe til i kampen mod coronavirus har Google offentliggjort lokationsdata, som fx de danske sundhedsmyndigheder kan bruge til at finde ud af, om regeringens tiltag har virket.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google har fredag morgen udgivet lokationsdata, der er indsamlet fra smartphones og tjenester som Maps.

I en række rapporter fordelt på i alt 131 lande præsenteres data i grafer, som skal hjælpe landes sundhedsmyndigheder med at finde ud af, om regeringernes tiltag og retningslinjer for at forhindre spredningen af coronavirus har virket.

»Mens samfund over hele verden reagerer på COVID-19, har vi hørt fra sundhedsembedsmænd, at den samme type aggregerede, anonymisere indsigter, som vi bruger i vores produkter som eksempelvis Google Maps, kan være en hjælp, når der træffes kritiske beslutninger for at bekæmpe COVID-19,« lyder det fra Google.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rapporterne viser, hvordan borgernes bevægelsesmønstre har ændret sig siden 16. februar, og om eksempelvis danskerne opholder sig mindre på arbejde og mere i hjemmet, bruger mindre offentlig transport, og hvor lang tid der bruges i supermarkeder.

Rapporten for Danmark findes her.

Rapporterne findes for i alt 131 lande, og det er også muligt at søge på en region og downloade en .pdf-fil med data og grafer. Google skriver, at regioner undlades, hvis der ikke findes 'statistisk signifikant data' for området.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger