Google udgiver lokationsdata fra 131 lande til Corona-kontrol

Illustration: Bigstock
For at hjælpe til i kampen mod coronavirus har Google offentliggjort lokationsdata, som fx de danske sundhedsmyndigheder kan bruge til at finde ud af, om regeringens tiltag har virket.

Google har fredag morgen udgivet lokationsdata, der er indsamlet fra smartphones og tjenester som Maps.

I en række rapporter fordelt på i alt 131 lande præsenteres data i grafer, som skal hjælpe landes sundhedsmyndigheder med at finde ud af, om regeringernes tiltag og retningslinjer for at forhindre spredningen af coronavirus har virket.

Læs også: Coronavirus: SSI vil bruge oplysninger om danskernes bevægelser fra telebranchen

»Mens samfund over hele verden reagerer på COVID-19, har vi hørt fra sundhedsembedsmænd, at den samme type aggregerede, anonymisere indsigter, som vi bruger i vores produkter som eksempelvis Google Maps, kan være en hjælp, når der træffes kritiske beslutninger for at bekæmpe COVID-19,« lyder det fra Google.

Rapporterne viser, hvordan borgernes bevægelsesmønstre har ændret sig siden 16. februar, og om eksempelvis danskerne opholder sig mindre på arbejde og mere i hjemmet, bruger mindre offentlig transport, og hvor lang tid der bruges i supermarkeder.

Rapporten for Danmark findes her.

Rapporterne findes for i alt 131 lande, og det er også muligt at søge på en region og downloade en .pdf-fil med data og grafer. Google skriver, at regioner undlades, hvis der ikke findes 'statistisk signifikant data' for området.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere