Google udfordrer FBI med kryptering i ny chat-app

Google har netop annonceret en ny chat-app, der giver mulighed for at kryptere beskeder. Derved slutter Google sig til en bevægelse mod øget kryptering, der skaber store problemer for FBI, når de skal fremskaffe bevismateriale.

I går annoncerede Google en ny chat-app kaldet Allo, der tilbyder end-to-end kryptering af dine beskeder, og derved slutter IT-giganten sig til blandt andet Facebook og Apple, der automatisk krypterer beskeder i WhatsApp og iMessage. Det skriver The Guardian.

Allo sætter derved endnu en kæp i hjulet på FBI, der har haft store problemer med at fremskaffe beviser netop på grund af kryptering. Et berømt eksempel er den krypterede iPhone i San Bernardino-sagen, hvilket FBI og Apple har haft en længerevarende retssag om.

Google vil overvåge dine beskeder

Googles Allo skiller sig dog markant ud fra iMessage og WhatsApp, da den ikke krypterer automatisk.

Skal man få fuld udbytte af Allo, skal man faktisk undgå at slå kryptering til med ”ignitio-mode”.

Allo har en indbygget robot-assistent, der kan tilføje middage med venner ind i din kalender og foreslå svarbeskeder baseret på dine typiske formuleringer, men for at Allo skal kunne det, skal den overvåge dine beskeder. Overvåger Allo dem, kan Google skræddersy deres profil af dig med store mængder af ny data.

Det har fået IT-mediet Motherboard til, at advare mod at benytte Allo. For indsamler Google først disse ekstra oplysninger om dig, er der en risiko for, at de ende i hænderne på FBI eller hackere.

Teknologi ved American Civil Liberties Union Christopher Soghoian kritiserer også, at Allo ikke krypterer automatisk. Han mener, det vil ramme dem, der ved mindst om teknologi.

Dog vil der stadig være dem, der bruger app'en med kryptering - måske dem med mest at skjule, eller størst viden om teknologi - og det kan skabe yderligere problemer for FBI.

Ifølge The Guardian arbejder FBI direktør James Comey stadigt for at stoppe krypteringteknologi med nye restriktioner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Henning Wangerin

Men det er vel hverken bedre eller værre end Facebook, Apple og hvad der ellers er af forskellige apps som pludselig vil kryptere data.

Med mindre man selvfølgelig vælger en Open Source app og checker koden ;-)

Allo har en indbygget robot-assistent, der kan tilføje middage med venner ind i din kalender og foreslå svarbeskeder baseret på dine typiske formuleringer

Det skal jo bare foregå fra din device. Så er der da ikke noget problem at kryptere kommunikationen, men at sætte en server til at gøre det er sgu da hul i hovedet.

/Henning

  • 0
  • 0
René Nielsen

Jeg mener helt kort at kryptering er en forudsætning for demokratiet og at meddelseshemmeligheden er en forudsætning for at bevare vort demokrati, da magten har det med at korruperer.

Derfor støtter jeg Google, selvom jeg tvivler på effekten at deres kryptering – for jeg tror at Google forsat vil snage i deres kunders data og er i tvivl om hvad deres kryptering i realiteten er værd.

Jeg kan godt se at visse grupperinger kan misbruge kryptering, men sådan er det i alle af livets forhold – at 99,99997% befolkningen overholder landets love og derfor har stor nytte af, at kunne kommuniker sikkert uden snagende og liderlige ører/øjne kigger med. Var det ikke Edward Snowden som udtalte at nøgenbilleder på mobiltelefoner var en fordelene ved at være i NSA?

Og kan politi og efterretningstjeneste ikke finde ud af det uden massiv overvågning af uskyldige, skulle man starte med sparke uduelige ledere ud.

  • 0
  • 0
Henning Wangerin

Incognito i Allo benytter sig af Signal-protokollen, som netop er open source og anbefalet af Edward Snowden (hvis det har betydning for nogen).

Det er da det første stykke af vejen, men har vi nogen som helst garanti for at nøglerne ikke sendes væk fra telefonenr? - eller at der en en stump kode som kan requeste nøglen næste gange telefonen/appen startes op?

/Henning

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere