Google trækker stikket på Chrome på 32-bit Linux

Fra marts 2016 planlægger Google at stoppe med opdateringer til Chrome på Linux 32-bit.

Google vil ikke længere udsende opdateringer til Chrome på 32-bits udgaver af Linux fra marts 2016.

»For at give den bedste brugeroplevelse i de mest brugte Linux-versioner, så stopper vi med at supportere Chrome på 32-bit Linux, Ubuntu Precise (12.04) og Debian 7 (wheezy) i starten af marts 2016. Chrome vil fortsat fungere på disse platforme, men ville ikke længere modtage opdateringer og sikkerhedsrettelser,« skriver softwareingeniør Dirk Pranke fra Google i et indlæg med titlen 'Updates to Google Chrome Linux support'.

Han tilføjer, at Google fortsat har i sinde at understøtte 32-bit build-konfigurationer på Linux af Chromium. Altså open source-projektet, som Chrome bygger på.

En anden bruger i samme forum, Ilja H. Friedel udreder, hvad der nærmere ligger i udmeldelsen fra Google. Friedel hæfter sig ved, at Google med meldingen ikke længere vil udgive Chrome-binaries til 32-bit Linux, men at der stadig vil blive frigivet ARM 32-bit binaries baseret på Chromium-koden til ChromeOS og Android. Og at builds af Chromium dermed fortsat vil fungere på 32-bit ARM-arkitektur.

Tolkningen bliver bekræftet af Dirk Pranke fra Google, som tilføjer, at det også gælder 32-bit builds baseret på Chromium-koden til x86-arkitekturen.

På Reddit er flere brugere trætte af udmeldingen fra Google.

Eksempelvis skriver /u/Zebster10 blandt andet:

»Det er sønderknusende. Jeg anvender 32-bit Linux-desktops, der beror på at have Chrome på sig.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Brian Hansen

Er der nogen god grund til at blive på 32bit mht. Linux? Alle programmerne er vel efterhånden kompatible med 64bit kernen. Det kan vel højest være fordi manden sidder på noget 12år gammelt hardware?

  • 2
  • 0
#7 Henning Wangerin

Der kan da heller ikke være mange 32bit linux brugere mere. Man kan vel også stadig få opdateringer til chromium 32bit.

Jeg er formand i AlsLUG hvor vi hjælper med at installere Lubuntu på rigtig mange 32bit maskiner.

Vi har rigtig mange som komme med deres gamle XP-maskiner, og gerne vil ha live i dem igen.

Og ja. Der er Hr og Fru Jensen som kommer forbi, fordi de ikke kan se nogen grund til at smide noget fungerende hardware ud når de kan få det til at køre igen ud at skulle give en formue for en opdatering.

Ofte kommer de med en gammel maskine for at se hvad det er, og inden for et par måneder får de næste maskiner en tur med opgraderingen til Lubuntu. Sidste lørdag tror jeg at der måske var 3 ud af dagen ~15 instalationer som var på 64bit maskiner.

/Henning - Formand i Alssund Linux Brugergrupper

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere