Google trækker i land: Android 5.0 er ikke krypteret som standard alligevel

På trods af løfter om, at alle Android 5.0 Lollipop-telefoner skulle være krypterede fra fabrikken som standard, viser det sig nu at være op til hardwareproducenten.

Da Google sidste år lancerede Android 5.0 Lollipop var det med lovningen om, at kryptering af hele enheden var en standardfunktion. Ikke nok med det, så skulle alle enheder fra fabrikken været indstillet til at være fuldt krypteret. Men nu er flere enheder kommet frem, som ikke indeholder kryptering, skriver Ars Technica.

Læs også: Google lancerer Android Lollipop til din smartphone

Det viser sig nu, at Google har trukket lidt i land. Ars Technica har fundet en passage i retningslinjerne for Android, som hardwareproducenter skal følge. Her fremgår det, at kryptering skal understøttes på enheden, og at det anbefales på det kraftigste, at kryptering er aktiveret. Derudover fremgår det, at fuld kryptering forventes at være et krav fremadrettet. Med andre ord: Der er altså ikke tale om et krav her og nu.

Læs også: Apple og Google krypterer automatisk dit indhold på telefonen

Ifølge Ars Technica er en af de mulige grunde til, at kryptering ikke for nuværende er et krav er, at krypteringen lader til at gå ud over brugeroplevelsen ved at sænke ydeevnen betragteligt. Bl.a. skulle Nexus 6-telefonen lide under krypteringen i så høj en grad, at den i visse tilfælde var langsommere end forgængeren Nexus 5.

Kravene fra Google betyder altså, at hvis din enhed er købt med Android 5.0, ja så kan du altså aktivere kryptering - men du kan ikke gå ud fra, det er slået til som standard, som Google ellers tidligere oplyste.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Bent Jensen

Lige som når der kommet en mase opdatering til ældre versioner af windows inden langseringen af en ny version. Så den gamle bliver lige så tilpas langsomt, at det kan få bruger til at købe en ny hurtigt PC.

Her er det måske NAS som har presset på, for ikke at få lukket for sin nemme tilgang til data. Ved godt at kryptering, sær i software med en dårligt algoritme kan være meget CPU krævende. Har set hvordan der er op til faktor 100 i forhold til en kryptering der er CPU optimeret. Også en af grunden til den nye valgte 256 bit standart, den var ikke nær så CPU krævende som de tætteste konkuranter.

Men kunne der ikke skrives noget software, der så fik en hel kerne stille til rådighed, der er jo efterhånden mange i en telefon. Og måske lidt intetligens brug, det er nok ikke nødvendig at kryptere data om hvor mange smølfebær man har købt. .... Og dog.

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere