Google trækker deres ingeniører ud af Rusland

Google vil ikke længere have deres ingeniører i Rusland. De trækker dem ud. Det betyder dog ikke, at Google er helt færdige i Rusland, de har fortsat personale i landet.

Google rykker alle deres ingeniører ud af Rusland. Det bekræfter firmaet i et statement. Overfor BBC fortæller firmaet, at de stadig er engagerede overfor deres brugere russiske brugere, og at de har flyttet deres ingeniører fra andre lande ved tidligere lejligheder.

Google vil ikke fortælle, hvor mange ingeniører, der er tale om, men kun, at der er tale om ingeniører. Deres salgs-, og marketingspersonale, samt supportmedarbejdere bliver i deres russiske kontorer.

I juli vedtog det russiske parlament en lov, som påbyder internetvirksomheder at gemme befolkningens personlige data inde i landet. Kreml har sagt, at loven er designet til at hjælpe databeskyttelsen, men kritikere mener, at det er et forsøg på at udøve censur på internetadgangen, da loven vil give regeringen magt til at blokere sider, som ikke overholder loven.

Læs også: Putin underskriver ny lov, der kan blokere for sociale medier i Rusland

Mange teknologivirksomheder gemmer brugerdata i store datalagringsfaciliteter rundt om i verden, og de linker ikke lokationerne af dataene til lokationen af brugerne, hvilket betyder at de fleste brugeres data ikke er i det samme land, som dem selv.

»Vi er dybt engagerede i vores russiske brugere og kunder, og vi har et dedikeret hold i Rusland, som arbejder på at supporte dem,« siger Google i et statement.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere