Google tilføjer trafikadvarsler til Maps

Med den seneste opdatering af Google Maps, har Google tilføjet trafikadvarsler. Det vil give live-opdateringer om eksempelvis trafikpropper og bedste alternative ruter.

Google har opdateret korttjenesten Maps med en ny funktionalitet, således at den nu giver brugeren advarsler om trafikpropper, uheld og andre forhindringer.

Det skriver Techcrunch.

Når en bruger navigerer med Google Maps, vil tjenesten altså med den seneste opdatering advare om eksempelvis kødannelse længer fremme på ruten, ligesom den også vil komme med et bud på, hvor længe brugeren vil komme til at vente i kø, hvis vedkommende ikke skifter til en alternativ rute.

Maps kommer med forslag til den alternative rute, og som en del af opdateringen, vil tjenesten nu også komme med en forklaring på, hvorfor en specifik rute foreslås som den bedste.

Læs også: Google lukker Map Maker midlertidigt på grund af digitalt 'hærværk'

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#12 Martin Storgaard Dieu

Det ved jeg ikke noget om

Ud fra din kommentar fra "Ny anti-smartphone holder 20 dage på en opladning" må jeg antage at du ikke har en smartphone.

Men de fleste smartphones er så smarte at de har indbygget GPS med Google Maps (med navigation). Den henter en masse data om andre trafikanter og kan dermed styre udenom veje hvor trafikken bevæger sig langsomt.

Hvis din tablet har GPS og forbindelse til internettet antager jeg at den også kan bruge :)

  • 1
  • 0
#13 Per Møller Olsen

Jeg har brugt en iPad Mini med sim-kort som GPS i over et år. Jeg har valgt at bruge Googles Map-app til iOS.

Google Maps er simpelthen den bedste GPS-oplevelse, jeg har haft nogensinde. Kortene er rimeligt opdaterede - også mht. lukkede ruter, vejarbejde m.m. Til forskel fra TomTom, får man ikke skældud og bliver bedt om at lave U-vending straks, hvis man kører en anden vej. Google Maps regner lynhurtigt en ny rute.

En lækker detalje er også, at man bare kan skrive firmanavn eller noget af en adresse ... Google Maps har ikke brug for postnumre eller nøjagtige adresser.

Jeg kører ugentligt mellem København og Aalborg og Google Maps forudsiger ankomsttidspunktet indenfor 5 minutters nøjagtighed. Hvis der opstår problemer undervejs, skifter resterende køretid farve fra grøn til orange eller rød og ETA ændrer sig. Man kan så zoome ud og finde ud af, hvor problemet er. Oftest kører jeg så af motorvejen i god tid. Andre gange når Google Maps at foreslå en ny og hurtigere rute. Den funktion har flere gange sparet mig for timelange forsinkelser i en kø ved uheld eller lign.

Årsagen til nøjagtigheden er selvfølgelig, at Google Maps sender info tilbage fra alle de andre idioter, der (ligesom jeg) lader sig overvåge af Google. :-)

Jeg har dog også oplevet, at en dag med massive køer (onsdag før Kr. Himmelfart) så bød estimatet på kø og tæt kørsel tværs over Fyn. Men det viste sig at det hele var nogenlunde afviklet, da jeg nåede frem. Der var bare ikke nogle andre Google Map-brugere, der havde været der i mellemtiden. Det var sjovt at se, hvordan mine data "malede" vejen tilbage til normal (blå) farve efterhånden som jeg kom henover Fyn.

Det rigtigt sjove er så, at min iPad også kan bruges til andet end GPS. :-)

I relation til artiklen må nyheden være, at funktionerne nu også kan bruges i en browser ... for App'en har haft det i mere end et år.

PS ... det er kun iPads med plads til simkort, der har indbygget GPS.

Mvh. Per

  • 1
  • 0
#14 Thorvald Johannes Pedersen

Hej.

Ja, hvis jeg skulle have en GPS i bilen så ville en løsning med iPad Mini, med simkort, Google Maps og så skal der vel downloades en GPS app, nok være min foretrukne løsning. Nu har jeg generelt ikke ret meget brug for GPS. Hvis jeg skal et nyt sted hen eller et sted hvor det er et stykke tid siden jeg har været så laver jeg ruten på Google Maps hjemme på computeren, gemmer den ved at sende en mail til mig selv, til en evt. anden gang og printer kortudsnit ud fra de vanskelige steder. Men disse kort har jeg sjældent brug for, for før jeg tager afsted, studerer jeg ruten og disse steder som måske er lidt svære at huske, med Street View og så kan jeg som regel klare mig uden kort eller GPS. Men i enkelte tilfælde kunne det være fint nok med en GPS på "pad'en". :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere