Google tilføjer privacy-label til Gmail i iOS'

23. februar 2021 kl. 10:41
Google tilføjer privacy-label til Gmail i iOS'
Illustration: bigtunaonline/Bigstock.
Google har tilføjet en privacy-etiket til iOS-versionen af Gmail flere måneder efter, Apples privacy-krav trådte i kraft. Selvom man har tilføjet oplysninger om dataindsamlingen, så har Google endnu ikke opdateret sin app.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google har endelig tilføjet privacy-etiketter på sin Gmail app på App Store, flere måneder efter Apples nye privacy-krav trådte i kraft.

Det skriver The Verge.

Apples kræver, at alle opdateringer til iOS-apps efter d. 8. december 2020 skal indeholde privacy-etiketter i web-butikken, som fortæller brugerne, hvilke persondata app-udviklerne samler.

Ifølge Gmails etiket, så deler man flere informationer med annoncører - blandt andet bruger-ID og brugernes interaktioner med annoncer. Dog samler man ikke brugerens navn, fysisk adresse eller telefonnummer. Det er en selvfølge, at appen samler brugernes mailadresser, da appen er en mailtjeneste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gmail er blot den anden Google-app til iOS (sammen med Youtube), som virksomheden har lavet en privacy-etiket til, siden kravet trådte i kraft på trods af, at flere medier som The Verge og Ars Technica for flere uger siden har skrevet om Googles forsøg på at undvige kravene.

For eksempel skrev Ars Technica, at Google havde opdateret Gmail til Android fire gange sammenlignet med ingen opdateringer til iOS-versionen i samme to-måneders-periode efter d. 8. december 2020.

Selvom Google nu har tilføjet oplysninger om Gmails dataindsamling til App Store, så har man endnu ikke opdateret appen, selvom Gmail til iOS »skriger på en opdatering«, ifølge The Verge.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger