Google tilbyder nu 2-faktor autentificering med et tryk på din mobilskærm

Illustration: leowolfert/Bigstock
Der har været besværligheder for nogle i at bruge SMS til 2-faktor autentificering. Nu har Google lanceret en hurtigere løsning.

Google har i denne uge lanceret en ny form for 2-faktor autentificering, nemlig en dialogboks, som automatisk dukker op på brugerens mobil, når man forsøger at logge ind med sin Google-konto på en ny enhed eller browser.

I den mobile dialogboks kan brugeren bekræfte eller afvise forsøget på at logge ind, skriver digi.no.

Google var tidligt ude med at tilbyde to-trins autentificering som følge af mange passwordslæk og tilbyder flere varianter, herunder SMS-koder, en kode fra en autentificeringsapp eller tilgang til en fysisk FIDO U2F-baseret sikkerhedsnøgle.

Læs også: Usikre apps i skyen? Overvej to-faktor autentificering

Problemet med SMS-koder har måske været, at processen er for langsommelig. Der er også brugere, som har lidt under, at SMS'en kom frem flere timer efter behovet pga. forsinkelse i SMS-gatewayen.

Er det lige så sikkert?

Nogle vil sikkert mene, at et tryk på en mobilskærm ikke er lige så stærk en autentificering som engangskode via SMS eller brug af autentificeringsapp.

Men så længe brugeren har fuld tilgang til smartphonen, er det ikke meget mere besværligt at læse engangskoder, end det er at godkende et login med et tryk på skærmen.

Fordelen er, at det sidste kan gøres betydeligt hurtigere.

Efter alt at dømme kræver systemet, at ens skærmlås er aktiveret på enheden, for at man kan bruge den nye form for verifikation.

Det nye login tjek fungerer på Android-enheder med den nyeste version af Google Play Services, som rulles ud i denne uge, men også på iOS-enheder, der har søgeapp til Google installeret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere