Google til kamp mod Microsoft: Nu kan du få Gmail i Outlook

Google Apps kan nu synkronisere med og bruges fra en traditionel Outlook-klient. Søgegiganten forsøger dermed at gøre et skifte fra Microsoft-teknologi så smertefrit som muligt.

Google har på det seneste sat dybe stød ind for at fravriste Microsoft dominansen på e-mail-området. Med indførelsen af offline Gmail, mappesynkronisering og fuld Blackberry-understøttelse har Google Apps forsøgt at lave teknisk knockout på Outlook og Exchange.

Nu kommer så endnu en uppercut. Fra i dag er det nemlig muligt gnidningsløst at synkronisere Google Apps med Microsoft Outlook. Det fremgår af den officielle blog for Google Enterprise.

»Mange erhvervskunder foretrækker Gmails grænseflade og funktioner til produkter, de har brugt tidligere. Men nogle gange er der mennesker, der bare elsker Outlook. Til dem har vi udviklet Google Apps Sync til Microsoft Outlook. Den gør det muligt for brugere af Outlook at oprette forbindelse til Google Apps og synkronisere deres forretnings-email, kontakter og kalender. Og de kan altid bruge Gmails webgrænseflade til at få adgang til deres oplysninger, når de er ikke på deres arbejdscomputer,« skriver Eric Orth, softwareingeniør fra Google Apps-teamet, således på bloggen.

Bloggen anpriser følgende features i den nye plug-in:

E-mail, kalender og kontakter kan alle synkroniseres. Til at håndtere e-mail bruger plug-in'en offline Gmail-protokollen, hvilket skulle være langt hurtigere end IMAP eller andre metoder.

Automatisk opdatering af en kontaktpersons tilgængelighed og global addreseliste-funktionalitet, der gør det nemt at planlægge møder med dine kolleger, uanset om de bruger Outlook-kalenderen eller Google Kalender.

Et migreringsværktøj, der med to klik kan kopiere eksisterende data fra Exchange eller Outlook over i Google Apps.

Se Googles egen demonstration af den ny plug-in her:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Mads Bendixen

Ulrik: Ja, det gør det da. Hvad er prisen og hvor meget plads? Og hvad koster det med 1 GB?

Jeg har ikke set mange (faktisk ingen) der matcher Googles pris mm. på 260 kr./året for 25 GB... De steder jeg har kigget på, ligger på omkring 200 kr./mnd for blot 1 GB. Ok, med Hosted Exchange følger der som regel også en (lejet) licens til Outlook med, men...

  • 0
  • 0
#5 Tobias Thaastrup-Leth

Er der nogen herinde der har erfaring med implementering af Google Apps i deres virksomhed? Jeg overvejer at indføre det i "min" virksomhed, hvor der er ca 15 ansatte, som arbejder forskellige lokationer i hele landet (kørende sælgere + kontor).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere