Google til ægyptere: Ring og indtal din Twitter-besked

Ægypten har lukket for internetforbindelserne til landet og dermed afskåret borgerne fra at bringe nyheder ud til resten af verden. Men ved at ringe til en telefonsvarer kan de nu bruge Twitter.

Efter Ægyptens regering torsdag aften beordrede internetudbyderne til at lukke for internettet, så har indbyggerne ledt efter alternative måder at bringe nyheder ud til omverdenen om begivenhederne i landet. Det har ført til brug af modem og opkald til udenlandske internetudbydere, og nu tilbyder Google ægypterne en alternativ måde at sende Twitter-beskeder på.

Google har nemlig opstillet en telefonsvarer, som ægyptere kan ringe til og indtale en Twitter-besked. Det skriver Google på selskabets blog.

Beskederne bliver ifølge Google omgående sendt ud på Twitter og forsynet med hash-tagget #egypt, som identificerer beskederne på Twitter-tjenesten.

Googles Speak2tweet-tjeneste sender de indtalte beskeder ud i form af et link til en lydfil, som kan afspilles i browseren. Der er altså ikke tale om talegenkendelse, og brugerne er heller ikke begrænset til at holde sig inden for Twitters sædvanlige 140 tegn i de indtalte beskeder.

Ud over at følge strømmen af indtalte beskeder direkte på Twitter-adressen twitter.com/speak2tweet, kan man også ringe til de tre internationale telefonnumre, som Google har oprettet, og lytte til beskederne.

Ægypten har kun lukket for internetforbindelserne ind og ud af landet, mens almindelige telefonlinjer fortsat er åbne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Søren S. Nielsen

...Google opfinder nye teknologier for at dit folk kan komme til orde.

Som det så smukt blev tweetet i fredags:

Why is Hosni taking so long? By now, the only decision left to make is whether he wants chicken or beef for his inflight meal.

Og så sent som i dag:

Of course Hosni needs another 7 months. Do you have any idea how long it takes to export the profits from 30 years of graft?

Jeg kan varmt anbefale at følge live stream'en her:
http://english.aljazeera.net/watch_now/

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere