Google tager næste skridt med smartphone-fri VR-brille

Næste udgave af Google VR-brille tegner til at blive langt mere avanceret end en papæske

Google er efter sigende i gang med at udvikle et stand-alone VR-headset, som dermed bliver den første VR-brille, der ikke kræver brug af en smartphone, bærbar computer eller spillekonsol. Nyheden stammer fra The Wall Street Journal, der har citeret flere unavngivne kilder.

Hvis det står til troende, tager Google et teknologispring og gør virtual reality headset 'selvstændige', hvilket hidtil ikke er set.

Facebook lancerer næste måned sit 4000 kroners Oculus headset, men den kræver opkobling til en pc, mens HTC og Sonys tilbud er bundet til en pc eller en spillekonsol.

Samsungs VR kræver opkobling på en Samsung Galaxy smartphone.

High power processor fra startup

Googles enhed vil efter sigende have egen skærm, udadvendte kameraer og en high power-processor baseret på chips fra Movidius, som er en startup i Californien, der har specialiseret sig i machine vision.

Dermed adskiller VR-brillen sig væsentligt fra den nuværende VR-model, som ikke består af andet end pap, to linser, elastikker, et par stykker velcrotape og en magnet. Selve VR-oplevelsen er her lagt i hænderne på brugerens smartphone, der både skal levere processorkraft, skærm og sensorer til at registrere bevægelser.

Læs også: Her er alle de nye virtual reality-briller

Google talskvinde afviser at kommentere sagen. Movidius medgiver, at man har en "forretningsforbindelse" med Google, men vil ikke kommentere det yderligere.

Hidtil har VR primært været drevet af videospil, men der er fuld fart på udviklingen af teknologien til andre brancher: fra virtuelle vandreture i Alperne og eller besøg på verdens mest berømte museer eller en smut forbi lægen.

I sidste måned etablerede Google osgå en egentlig VR afdeling med vice president Clay Bavor ved roret.

Bavor er kendt for at drive Google apps-afdeling med succes, men selskabet har ryddet hans bord, så han helt og holdent kan fokusere på VR.

Spørgsmålet blandt techies er nu, om en stand alone VR-enhed vil køre Android eller Google mobile software.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017