Google tager næste skridt med smartphone-fri VR-brille

Næste udgave af Google VR-brille tegner til at blive langt mere avanceret end en papæske

Google er efter sigende i gang med at udvikle et stand-alone VR-headset, som dermed bliver den første VR-brille, der ikke kræver brug af en smartphone, bærbar computer eller spillekonsol. Nyheden stammer fra The Wall Street Journal, der har citeret flere unavngivne kilder.

Hvis det står til troende, tager Google et teknologispring og gør virtual reality headset 'selvstændige', hvilket hidtil ikke er set.

Facebook lancerer næste måned sit 4000 kroners Oculus headset, men den kræver opkobling til en pc, mens HTC og Sonys tilbud er bundet til en pc eller en spillekonsol.

Samsungs VR kræver opkobling på en Samsung Galaxy smartphone.

High power processor fra startup

Googles enhed vil efter sigende have egen skærm, udadvendte kameraer og en high power-processor baseret på chips fra Movidius, som er en startup i Californien, der har specialiseret sig i machine vision.

Googles hidtidige low-cost VR-brille til 70 kroner

Dermed adskiller VR-brillen sig væsentligt fra den nuværende VR-model, som ikke består af andet end pap, to linser, elastikker, et par stykker velcrotape og en magnet. Selve VR-oplevelsen er her lagt i hænderne på brugerens smartphone, der både skal levere processorkraft, skærm og sensorer til at registrere bevægelser.

Læs også: Her er alle de nye virtual reality-briller

Google talskvinde afviser at kommentere sagen. Movidius medgiver, at man har en "forretningsforbindelse" med Google, men vil ikke kommentere det yderligere.

Hidtil har VR primært været drevet af videospil, men der er fuld fart på udviklingen af teknologien til andre brancher: fra virtuelle vandreture i Alperne og eller besøg på verdens mest berømte museer eller en smut forbi lægen.

I sidste måned etablerede Google osgå en egentlig VR afdeling med vice president Clay Bavor ved roret.

Bavor er kendt for at drive Google apps-afdeling med succes, men selskabet har ryddet hans bord, så han helt og holdent kan fokusere på VR.

Spørgsmålet blandt techies er nu, om en stand alone VR-enhed vil køre Android eller Google mobile software.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 15:44

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017