Google tager kampen op med Second Life

Nu tager Google kampen op med Linden Lab om det globale herredømme over det virtuelle rum.

Netop som man troede, at ideen om et Second Life for alvor var lagt i graven, er Googles udviklere netop blevet færdige med deres første beta af et virtuelt liv.

Lively er navnet på det virtuelle barn, der er Googles forsøg på at skabe et virtuelt univers med digitale konstruktioner og såkaldte avatarer.

En 3D-verden som den besøgende kan bevæge sig frit rundt i og placere digitale objekter som lamper og dobbeltsenge i. Der er forskellige rum, som man kan udstyre og opbygge. Ikke ulig Second Life, der er etableret af Linden Lab. Men i modsætning til Second Life er det ikke nødvendigt at købe sig til plads for sin virtuelle byggetrang, og de interaktive muligheder i Lively er også lige ved hånden, så det således er muligt at hænge et billede op med eksempelvis et Youtube-klip.

Version2.dk ville godt have bragt en længere artikel om mulighederne i Lively, men indtil videre kører systemet ? måske på grund af vores egen manglende båndbredde så langsomt, at det vil tage det meste af en dag at blot få etableret et eget rum.

Din mening: Har du gjort dig erfaringer med Lively allerede og vil dele dem med Version2s læsere, så deltag i debatten nedenfor. Har Google fat i den lange ende, når det gælder etablering i et virtuelt univers, eller er gassen allerede gået af den fornøjelse? Eller er der slet ikke et behov for et alternativ til Second Life eller et virtuelt liv overhovedet?

Del din mening i debatten neden for.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jarnis Bertelsen

Først og fremmest er jeg sikker på at Second Life kun er begyndelsen og vi vil komme til at se meget mere udbyggede og interessante virtuelle universer (VU). Mit bud er at VU er på et udviklingsstadie, der svarer til da hjemmesider først fik billeder på, og der vil ske en lige så stor udvikling med VUerne som med WWW (en udvikling der forhåbentlig langt fra er slut).

Jeg tror det kritiske er at give adgang til nok kvalitets content til at fastholde brugerne, og nogle unikke oplevelser og muligheder, de ikke ville kunne få ellers. Jeg ville ikke blive overrasket hvis det er pornobranchen der ender med at bære det frem, som det i høj grad skete med nettet :) Koncerter og sportsbegivenheder filmet og streamet i 3D kunne være et andet bud på unikt content.

VUerne er til dels en vidreudvikling af virtual reality som var et stort buzz-word og en drøm i starten af 90erne, men hvor teknologien ikke kunne opfylde kravene. Nu er teknologien ved at være moden og billig nok til at kunne opfylde drømmen.

Jeg er til gengæld spændt på at se hvilken forretningsmodel, der kommer til at danne grundlag for VUerne. Reklame, salg af ydelser, abonnement eller noget helt syvende...

Bare mit bud, Jarnis

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere