Google taber russisk appelsag om præinstallerede Android-apps

Illustration: Android Logo
Google har lidt endnu et nederlag til deres russiske konkurrent Yandex

Den russiske anti-monopol myndighed FAS afgjorde sidste år, at Googles brug af præinstallerede apps på Android-enheder var i strid med de russiske regler.

FAS gav derfor det amerikanske selskab en frist indtil 18. november til at ophæve de restriktioner, der forhindrer præinstallation af konkurrerende firmaers applikationer og services på Android-telefoner.

Læs også: Russisk søgegigant vil udvide forbud mod præinstallerede Android-apps til Europa

Ikke overraskende var det en afgørelse, som Google ikke var helt enig i, og de valgte at appellere sagen til Moskvas Voldgiftsret.

Den appelsag er der nu faldet afgørelse i, da Moskvas Voldgiftsret i går i en officiel skrivelse meddelte, at de støtter fuldt op om FAS’ afgørelse. Det skriver websiden Ars Technica.

Den oprindelige sag mod Google var rejst af den russiske internet-kæmpe Yandex, der mente, at Google i kraft af de præinstallerede apps på Android-smartphones og -tablets havde unfair konkurrencefordel – Yandex’ andel på det russiske søgemarked i starten af 2015 faldt således fra 54 til 50 procent, mens Googles steg fra 34 til 42 procent.

Læs også: Rusland giver Google frist indtil den 18. november til at fjerne apps

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
Claus Nørgaard Gravesen

For en gangs skyld er Rusland foran og på rette spor med noget, uagtet årsagen.

Præinstallerede Andriod-apps er simpelhen roden til alt ondt, hvis Andriod da nogensinde skal blive til noget ordentligt, hvilket det jo desværre nok aldrig gør :/

Morten Toudahl

Har du nogensinde prøvet en skrabet udgave af Android kun med standard apps, eller har du kun prøvet den officielle rom telefonen er født med?

Jeg er selv fuldt ud tilfreds med Android og dets standard apps. Min telefon er 4 år gammel og køre stadig rigtig godt, takket være en custom rom.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017