Google Sverige får anmærkning i årsregnskab for manglende skattebetaling

30. august 2022 kl. 09:052
Google
Illustration: The Pancake of Heaven!/Wikimedia Commons.
»Ved flere lejligheder i løbet af regnskabsåret er den fratrukne kildeskat og arbejdsgiverbidraget ikke betalt rettidigt,« konkluderer selskabets revisor i en anmærkning til regnskabet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Trods en årsomsætning på 1,52 milliarder svenske kroner og et resultat på 95,9 millioner svenske kroner, så lykkedes det ad flere omgange ikke Google Sverige at betale rette mængde skat til rette tid i det forgangne regnskabsår.

Det skriver ITWatch på baggrund af en historie fra det svenske nyhedsbrev Telekomnyheterna, der har undersøgt Google Sveriges regnskaber.

Læs også: Eksperter med skarp kritik af 18 Chromebook-kommuner: »Vi har digitaliseret med hovedet under armen«

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Ved flere lejligheder i løbet af regnskabsåret er den fratrukne kildeskat og arbejdsgiverbidraget ikke betalt rettidigt,« konkluderer selskabets revisor i en anmærkning til regnskabet.

Læs også: Bag kulissen i Chromebook-kampen: Datatilsynet ser på sagen »med ekstrem alvor«

Det er ifølge ITWatch »helt usædvanligt for en virksomhed i Googles størrelse« at få en anmærkning i regnskabet. Google Sverige betaler 26,5 mio. svenske kroner – svarende til 18,7 mio. danske kroner – i skat til den svenske stat.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
31. august 2022 kl. 14:59

Så må Svensken bare sende regningen videre til Kronofogden! Google må have noget der kan sælges, svenskerne er vilde med auktioner så man kunne lave en lille dag ud af det med nogen madboder og sådan. Win-Win.

1
30. august 2022 kl. 13:00

Hvad var det nu, Bech-Bruuns advokat sagde under byrådsmødet i Helsingør om, at det var mærkeligt, at man ikke stolede på udtalelser fra Google - "et velrenommeret firma"?

Men det kan jo blive småt for enhver - Google har nok ikke råd til at betale deres skat og arbejdsgiverbidrag (som de, som jeg forstår det, dog godt kan finde ud af at trække fra deres ansatte), når nu den danske folkeskole begynder at bakke ud af de givtige kontrakter...

Organiseret kriminelle (plejer den slags vel at hedde - eller er det noget andet?) i den tunge ende.....