Google Streetview indtager naturstier på trehjulet cykel

Ved at montere kamera- og GPS-udstyret på en trehjulet cykel kan Google tilføje panoramabilleder til udvalgte stier.

Googles Streetview-biler har fået en blandet modtagelse, når de har indtaget villavejene rundt om i verden. Men bilerne ville formentligt slet ikke være populære, hvis de skulle køre på naturstier, som er forbeholdt cyklister og fodgængere.

Google vil imidlertid tilføje udvalgte naturstier til Streetview i Google Maps. Derfor har selskabet konstrueret en særlig trehjulet cykel, som er udstyret med det samme udstyr, som Googles biler. Det skriver avisen USA Today.

Indtil videre har Google kun fuldendt én natursti i Monterey i Californien, men selskabet er også ved at fotografere andre stier i Californien og i Storbritannien og Italien.

Netop Storbritannien er ét af de lande, hvor borgere har klaget over Googles biler, som ikke kun fotograferer butikker og andre offentlige steder, men også fotograferer i villakvarterer.

Selvom fotograferingen sker på offentlige veje, så mener flere, at det krænker privatlivets fred, at panoramabilleder af forhaver og huse frit kan ses på Google Maps.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Mikael Boldt

Som bosiddende på Bornholm kunne jeg sagtens forestille mig et turist-projekt: digitale cykelveje på Bornholm, og der er nok også en klatskilling at hente i regional udviklings fonde til finansiering.

Men inden jeg løber ned til Christiana Bikes i Nyker og bestiller en, vil jeg gerne vide hvordan den skal bestykkes og prisen.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere