Google strammer grebet om Androids brugerflade

Illustration: Android Logo
I en ny serie af Android-systemer tager Google styringen over brugerfladen.

Google tager i højere grad kontrollen over brugerfladen i Android Wear, Android TV og Android Auto end det tidligere har været tilfældet. Det skriver Ars Technica.

Det er bemærkelsesværdig, fordi brugerfladen i Android til smartphones og tablets i høj grad er blevet udarbejdet af hardwareproducenterne. Derfor kan to Android-enheder fra forskellige producenter give en vidt forskellige brugeroplevelse. Men det bliver anderledes i en ny serie af Android-systemer.

I de kommende udgaver til Android, der er designet til biler, ure og tv, er det ikke muligt for hardwareproducenterne at ændre særlig meget i brugerfladen. Her bestemmer Google, hvordan Android skal se ud, uanset hvem der laver hardwaren.

Ifølge en talsmand fra Google skyldes det, at Google ønsker at give brugerne en konsistent oplevelse. Brugerne skal have samme oplevelse uanset om de bruger deres Android tv derhjemme eller andre steder.

Det vil dog stadig være muligt for hardwareproducenterne at inkludere forskellige tjenester og apps, men selve brugerfladen i Android Wear, TV og Auto vil være den samme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Milos Game

Det er vel stadigvæk muligt for hardwareproducenterne at installere deres egne launchere, som feks TouchWiz, hvis de har mulighed for at inkludere deres egne tjenester og apps?

  • 0
  • 0
Peter Holm Jensen

Vi må vel snart til at lave en "debian" lignende Android, så vi slipper for alt den gøjl og hejs på mobiltelefonen, eller i hverte fald selv bestemmer hvilken gøjl vi vil have

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere