Google standser forretninger med Huawei efter amerikansk dekret

Illustration: Veja / Bigstockphoto.com
Et dekret fra USA's præsident forbyder »udenlandske modstandere« at bedrive telekommunikationsvirksomhed i USA – Google udelukker derfor Huawei fra Google Play og fremtidige Android-opdateringer.

Opdateret tirsdag d. 21. maj kl. 15:04. Huawei udelukkes fra opdateringer af Android og Googles Play Store, Det sker, efter at USA's præsident, Donald Trump, i sidste uge vedtog et dekret, en såkaldt 'Executive Order', der forbyder »udenlandske modstandere« at bedrive telekommunikationsvirksomhed i USA.

Ifølge dækning af Reuters betyder det, at Huawei omgående vil miste adgang til opdateringer af Android, og at den næste generation af smartphones udenfor Kina vil miste adgang til tjenester som Google Play Store og Gmail-applikationen.

Allerede købte telefoner fra Huawei vil ikke være omfattet af dekretet, oplyser en talsperson fra Google til Reuters.

Senere er det kommet frem, at boykotten af det kinesiske teleselskab er udsat til august. Oplysningen stammer fra amerikanske regeringsembedsfolk. Udskydelsen er nødvendig for at give plads til softwareopdateringer og andre juridiske forpligtelser, lyder det.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (26)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Michael Cederberg

... ville jeg ikke stole på amerikansk designede produkter. Hvis jeg var leder i USA ville jeg ikke stole på kinesisk designede produkter.

I de kommende år vil verden blive opdelt i lande som er med USA og lande som er med Kina. Forsøg på ikke at vælge vil betyde et reduceret samarbejde med begge (både militært, handelsmæssigt, politisk). Denne opdeling vil specifikt ramme komplicerede produkter som fx. IT produkter. I praksis vil dem på USA holdet undgå kinesisk designede produkter til kommunikationformål. Kina-holdet vil forsøge dem omvendte men vil pt. have meget sværere ved det.

Vi kommer til at vælge og det eneste reelle valg er USA. Jeg så gerne vi valgte Europa, men i dag er Europa ikke noget reelt valg. Jeg ser gerne at EU accellererer udviklingen af leading edge teknologi og at vi i fremtiden samarbejder tæt med lande med sammenlignelige værdier (fx. USA), men uden at vi fortsætter som en logrende hund i snor.

Vi kan håbe det blot bliver en handelskrig og en anderledes form for kold krig. Realistisk er den eneste mulighed for at undgå en form for konflikt at Kina bliver USA's logrende hund ligesom Europa er det i dag. Det kommer ikke til at ske. Det modsatte er fuldstændigt utænkeligt.

 • 2
 • 7
#5 Hans Nielsen

Vi kommer til at vælge og det eneste reelle valg er USA.

Nej, og med GDPR og EU'S konkurange regler, og adgang til verdens største øknomiske marked. Så kan vi også vælge.

Michael Cederberg jeg tror stadig ikke du, eller Donald Trump, hvis han fatter noget. Forstår hvor stor et brud på tillid hans ledelse af USA har været. Og måske valget lige nu falder på amrikask teknologi. Men det behøves ikke at blive sådan i fremtiden. Vi købte jo heller ikke Cisco eller andet amrikansk teleudstyr, men Ericsson.

Selv Danmark tænker at gå med i et EU forsvars samarbejde, og når UK har forladt EU. Så tror jeg det går meget hurtigt, for hele EU i at finde sammen.

Tror da, når vi oplever hvad for et IC4 tog vi har købt i F35, at det bliver det sidste amrikanske fly vi har købt. Næste gennerations af fly bliver nok købt i EU, med meget mere Dansk produktion og viden til følge. Lige som det har været med ubåde, skibe og kamvogne.

Så nej, tror der i fremtiden bliver mindst 3 store økonomisk blokke. EU, Kina og USA. Donald Trump raseri og frygt over EU, bunder jo i at vi er USA langt overlegnen når vi taler Øknomi. Så han har indset at han ikke kan true os, men i stedet kan blive den lille, hvis vi slutter os sammen med Kina. Hvilken kan blive resultat på den lange banne, på grund af USA agerende. Om 30-50 år, er USA ikke længere en økonomisk supermagt, allene på grund af gæld -

Hvis det går så godt øknomisk i USA, hvorfor betaler man så ikke gælden af, i de goder tider ?

 • 10
 • 1
#9 René Nielsen

Jeg skal ikke deltage i valgkampen, men vil høfligt henvise til at EU i praksis har betydet at der er kommet fred til Europa (e.g. EU). Gamle terrorbevægelser har opløst sig selv og lande som før lå i krig med hinanden med 10-30 års mellemrum – handler nu sammen og har afskaffet grænserne. Tyskland der om nogen er årsag til krig … har valgt en anden vej.

Og er man i tvivl så se på Brexit hvor den gamle konflikt om Nordirland er ved at bryde op igen – selvom man reelt ikke ved om Brexit overhoved bliver til noget, så er frygten om et Brexit nok til at genstarte den konflikt!

EU har skabt verdens største frihandelsområde og det er Donald Trump bange for – fordi han ved fra den amerikanske historie hvordan økonomiske muskler inden for kort tid kan omsættes til militære stridskræfter. Han er bange for Kina og også for EU.

Før USA indtrådte i anden verdenskrig var USA militært set totalt underlegen og havde måske 200 kampvogne imod Tysklands 3.000 kampvogne og så snakker vi ikke om at USA i 1945 selv beregnede 18-1 i tysk favør i rene kampvognsslag.

Men den amerikanske industri blive indstillet til krig af cykelsmeden William Knudsen fra København. Han fik til opgave af Roosevelt at omstille produktionen til militærets behov og det gjorde han med enorm succes. Alt blev strømlinet og produktionen steg voldsomt i hele USA da William Knudsen anvendte de evner der fik Henry Ford til at headhunte ham.

Han endte som 3-stjernet general og dermed den højest rangerende civile general nogensinde, og blev kendt under navnet ”one-dollar Bill” idet folk i den slags embeder beder om en løn på 1 dollar (fordi de i forvejen er meget rige). Da USA kørte på fuld skrue i slutningen af 1944 blev hangarskibe søsat med en 1-2 måneders mellemrum – fuld udrustet med fly og støtteskibe.

Da anden verdenskrig var færdig var der en supermagt og nogle forslåede stormagter tilbage (Rusland, Frankrig, Tyskland og England). Den nu tidligere Supermagt England havde ufrivilligt byttet plads med den nu tidligere lokale stormagt USA. og det er kernen i Donald Trumps mareridt! At Kina (eller EU) bytter plads med USA.

Det kan godt være at den kinesiske flåde og hær lige nu er meget mindre end USA’s, men USA har selv prøvet at være ”Underdog” og har ikke lyst til at hjælpe kineserne.

I Europa og især i EU, skal vi tænke over om vi forsat kan støtte os på USA som militær redningsmand?

 • 10
 • 0
#11 Michael Cederberg

Michael Cederberg jeg tror stadig ikke du, eller Donald Trump, hvis han fatter noget. Forstår hvor stor et brud på tillid hans ledelse af USA har været. Og måske valget lige nu falder på amrikask teknologi. ...

Jeg er ingen fan af Trump. Jeg mener han er en katastrofe for USA. Men USA er mere end Trump. Når man rejser i USA finder man ret hurtigt ud af hvor meget vi har tilfælles.

Faktum er at vi kan købe 5G netværk fra Ericsson til vi bliver blå i hovedet, men de PC's der bruges til at konfigurere netværket indeholder CPU'er designet i USA, de ethernet switch som PC'en bruger til at snakke med 5G installationen kommer fra USA, de wifi chips som sidder i de fleste PC'er kommer fra USA, de chipsets som SOHO kabelmodems og routere bygger på er designet i USA, ... du kan ikke bygge en moderne IT infrastruktur uden amerikanske komponenter mange steder.

Og både de amerikanske og kinesiske komponenter kan indeholde mystiske bagdøre. Forskellen er at vi med omhu kan undgå de kinesiske. Og at amerikanerne i øvrigt er vores primære sikkerhedsgaranti.

Tror da, når vi oplever hvad for et IC4 tog vi har købt i F35, at det bliver det sidste amrikanske fly vi har købt. Næste gennerations af fly bliver nok købt i EU, med meget mere Dansk produktion og viden til følge.

Der var ikke noget andet fly at købe. Super Hornet er gammelt (og amerikansk). Typhoon er europæisk og på vej ud. Gripen ville vi være en kunde blandt ganske få og ville således stå med en stor del af udgifterne ved de næste 40 års videreudvikling af flyet.

Erfaringerne med F16 var at flyet godt kan ende som en success, selvom der er store problemer i starten (du kan fx. google problemer omkring F16's F100-PW-200 motor). Erfaringen var også at fly udvikles gennem hele deres levetid og således er meget anderledes når de går på pension end da de blev leveret. Ved F35 deler vi denne udgift med alle de andre købere.

Nææææ. USA gøre alt for at verden bliver et værre sted at leve hvis ikke man er rig USAner, så jeg vil med glæde sætte min demokratiske stemme ved dem der vælger EU (eller Kina!) frem for USA.

USA er også demokratisk - det er Kina ikke. USA har et retssystem der minder om vores - Kinas er næsten ikke eksisterende. Du kan fortsætte listen. Det kinesiske system ligner vores meget meget lidt. Det amerikanske system ligner det dansk meget.

I Europa og især i EU, skal vi tænke over om vi forsat kan støtte os på USA som militær redningsmand?

Det er jeg ganske enig i. Under alle omstændigheder er det moralsk forkert at lægge ansvaret for egen sikkerhed i USA. Et europæisk forsvar med tilhørende militær industri og hi-tech industri er nødvendigt. Og så håber jeg i øvrigt at vi vedbliver at være tætte med USA. Og at Trump ender på historiens mødding om et par år.

 • 0
 • 1
#12 Christian Nobel
 • 1
 • 0
#13 Michael Cederberg

Og faktum er at det ikke er korrekt.

En større og større del af moderne IT infrastruktur (inklusive æbler) er baseret på ARM teknologien, som faktisk er udviklet i England.

For det første kan man stadigvæk ikke lave konkurrencedygtigen laptops/desktop computere baseret på ARM. De er stadigvæk for langsomme i forhold til Intel/AMD. Det er min påstand. Den kan du være uenig i. Det ændrer i øvrigt ikke noget i det store billede.

For det andet leveres en ARM CPU i alle de tilfælde puttet ind i en chip der i de fleste tilfælde er designet i USA. Jeg gider ikke diskutere om kernen er CPU'en eller hele SOC'en hører ind under. Det er ordkløveri.

Pointen er hvorvidt der har siddet en amerikaner og designet en substantiel del af chippen uden at ikke-amerikanere har reviewet designet. For når man putter mange transistorer ind, så er der plads til alt muligt skidt. Det samme gælder i øvrigt når man leverer drivere eller kerner i binær form. Og som nævnt først er det ikke fordi amerikanere er specielt onde. Jeg forventer at alle andre der har muligheden vil gøre det samme. Kineserne er nu i en position hvor de kan gøre det.

Når først et hardware design er blevet til transistorer eller et software design er blevet til maskinkode, så er det meget svært at opdage malware som er gemt af designeren. Designeren har selvfølgeligt mulighed for at se hvorvidt producenten har lavet numre, hvis han skiller skidtet ad i atomer (som jeg forstår det var det i praksis det Bloomberg siger skete i SMC sagen). Men andre kan ikke.

 • 0
 • 1
#14 Christian Nobel

For det første kan man stadigvæk ikke lave konkurrencedygtigen laptops/desktop computere baseret på ARM. De er stadigvæk for langsomme i forhold til Intel/AMD.

Du talte om PC'ere til at konfigurere Ericsson udstyr - og siden hvornår har det krævet en i9 for at køre en seriel terminal?

Det er min påstand. Den kan du være uenig i.

Ja, og det er jeg - for det har ikke så meget med processor som vane at gøre.

Det er jo sådan set også meget godt illustreret af at f.eks. iPad efterhånden er stort set er lige så slagkraftige som en PC (det der sløver ned er brugen af eMMC i stedet for en rigtig SSD).

Næh den primære grund til at der ikke mange flere ARM PC'ere har udelukkende at gøre med Windows' dominans, og dermed Intel platformen - det er det der afgør sagen, ikke omvendt!

Jeg gider ikke diskutere om kernen er CPU'en eller hele SOC'en hører ind under. Det er ordkløveri.

Drop lige den der arrogante og bedrevidende facon, for det kunne jo tænkes du faktisk ikke havde ret!

 • 1
 • 1
#15 Michael Cederberg

Du talte om PC'ere til at konfigurere Ericsson udstyr - og siden hvornår har det krævet en i9 for at køre en seriel terminal?

Forestiller du dig at configuration af et 5G core netværk sker på en VT100 terminal? Det gør jeg ikke. Når jeg kigger på de ops folk jeg kender, så roder de med store filer, avanceret UI, script eksekvering og meget mere. Deres behov ligner udvikleres.

Det er jo sådan set også meget godt illustreret af at f.eks. iPad efterhånden er stort set er lige så slagkraftige som en PC (det der sløver ned er brugen af eMMC i stedet for en rigtig SSD).

De sidste specs jeg har set viser at selv de hurtigste ARM baserede SOC's er 5 gange langsommere end en low power i5. Selv ARM mener først at de i år de kan konkurrere og kun i low power segmentet. Det er ARM's marketing afdeling der siger det ...

Næh den primære grund til at der ikke mange flere ARM PC'ere har udelukkende at gøre med Windows' dominans, og dermed Intel platformen - det er det der afgør sagen, ikke omvendt!

Nu er der faktisk ikke noget galt med at regne Windows ind i ligningen. Det handler om at dem der opererer netværket skal køre en række programmer og hvis Windows er nødvendigt så er det selvfølgeligt en konkurrenceparameter.

Drop lige den der arrogante og bedrevidende facon, for det kunne jo tænkes du faktisk ikke havde ret!

Ha ha ha ... det er sgu sjovt når den slags kommer fra dig.

 • 1
 • 2
#16 Hans Nielsen

"Jeg gider ikke diskutere om kernen er CPU'en eller hele SOC'en hører ind under. Det er ordkløveri."

"Drop lige den der arrogante og bedrevidende facon, for det kunne jo tænkes du faktisk ikke havde ret!"

"Ha ha ha ... det er sgu sjovt når den slags kommer fra dig."

Men Michael Cederberg manden har en pointe. Som du igen aorogante og bedrevidende afviser, uden at svare på sprøgsmålet.

Hvis noget ikke passer ind i dit verdensbillede, så ser du bort fra det, nægter at diskutere, eller svare på det. Selv om du selv har bragt det op. Men når så fejlene eller andre argumenter mod dig, så svare du ikke, eller så mener du ikke at det er vigtigt.

Så Christian Nobel har da ret i at du tit viser en "arrogante og bedrevidende facon"

Du mangler stadig at svare på et sprøgmål i en anden tråd, hvor du mente at jeg bare kunne politianmelde ministeret, hvis der var bare det midste ben på mine postulater, i et svar til dit forkerte og misvisende postulator. Det viser sig så, åbenbart uden din viden, men med 2 minuters google, at sagen er politianmeldt, og bagmandspolititet er gået ind i sagen. - Jeg synes stadigt du skylde mig et svar i sagen, eller en undskyldning, de kalder det vist også en beklagelse nu om dage.

https://www.version2.dk/artikel/skoleelev-fik-beslaglagt-computerudstyr-...

 • 1
 • 1
#18 Michael Cederberg

"Jeg gider ikke diskutere om kernen er CPU'en eller hele SOC'en hører ind under. Det er ordkløveri."

"Drop lige den der arrogante og bedrevidende facon, for det kunne jo tænkes du faktisk ikke havde ret!"

"Ha ha ha ... det er sgu sjovt når den slags kommer fra dig."

Men Michael Cederberg manden har en pointe. Som du igen aorogante og bedrevidende afviser, uden at svare på sprøgsmålet.

Skrev allerede i det første svar at det der betød noget var den chip man installerer. For hele diskussionen går på om der kan puttes noget skidt ind i chippen. Derfor er det ordkløveri at diskutere om hvorvidt kernen er CPU'en. Men jeg erkender at jeg kunne have skrevet nogen i stil med "man kan ikke købe en chip med konkurrencedygtig CPU der ikke indeholder store elementer der er designet i USA". Men mine indlæg er lange nok i forvejen. (Jeg ved i øvrigt godt at Samsung også laves ARM SOCs og det samme med flere kinesiske fabrikker. Som tidligere beskrevet mener jeg ikke ARM er konkurrencedygtig til desktop PC'er).

Hvis noget ikke passer ind i dit verdensbillede, så ser du bort fra det, nægter at diskutere, eller svare på det. Selv om du selv har bragt det op. Men når så fejlene eller andre argumenter mod dig, så svare du ikke, eller så mener du ikke at det er vigtigt.

Tænk. Det var faktisk sådan jeg oplevede Christians svar. Jeg skrev det samme som ovenstående (bare på en anden måde), og alligevel valgte han at hive fat en uvæsentlig detalje om at ARM kernen er designet i UK. Resten af mine argumenter blev ignoreret.

Så Christian Nobel har da ret i at du tit viser en "arrogante og bedrevidende facon"

Du og Christian er velkomne til at have jeres egne holdninger. Det er ikke noget der holder mig vågen om natten.

Du mangler stadig at svare på et sprøgmål i en anden tråd, hvor du mente at jeg bare kunne politianmelde ministeret, hvis der var bare det midste ben på mine postulater, i et svar til dit forkerte og misvisende postulator. Det viser sig så, åbenbart uden din viden, men med 2 minuters google, at sagen er politianmeldt, og bagmandspolititet er gået ind i sagen. - Jeg synes stadigt du skylde mig et svar i sagen, eller en undskyldning, de kalder det vist også en beklagelse nu om dage.

https://www.version2.dk/artikel/skoleelev-fik-beslaglagt-computerudstyr-...

Jeg orker ikke den diskussion igen ... jeg var godt nok begyndt på at skrive et længere svar ... men nej, jeg gider ikke mere ... du har ikke ret til svar på alle mulige og umulige indlæg om små bitte detaljer i en diskussion for en måned siden. Jeg mener hvad jeg skrev og har ikke mere at sige til det. Det kan du tolke som du vil ... mit liv består af andet end internet diskussioner.

 • 0
 • 0
#19 Michael Cederberg

Vrøvl. USA har et common law-retssystem der minder om det Forenede Kongeriges. I Danmark har vi et fællesnordisk civilretssystem.

Tjaa. Begge steder er der uafhængige dommere. Ankeinstanser. Advokater der repræsenterer den anklagede (og ikke staten). En anklagemyndighed. Etc. Etc. Den kinesiske verden er helt anderledes selvom nogle af de samme begreber eksisterer - de betyder bare noget andet.

Så når vi sammenligner det danske, amerikanske og kinesiske retssystem så ligner det danske om amerikanske hinanden.

 • 1
 • 0
#20 Hans Nielsen
 • 1
 • 1
#21 Kristian Thy

Tjaa. Begge steder er der uafhængige dommere. Ankeinstanser. Advokater der repræsenterer den anklagede (og ikke staten). En anklagemyndighed. Etc. Etc.

USA har folkevalgte dommere og anklagere. Det giver nogle andre motiver når det kommer til integritet og uafhængighed. Og så tror jeg trods alt at det danske politi er marginalt bedre til ikke at pløkke overgennemsnitligt pigmenterede medborgere ned end det USianske.

Så når vi sammenligner det danske, amerikanske og kinesiske retssystem så ligner det danske om amerikanske hinanden.

Hvilke to af de tre er det nu der stadig har dødsstraf?

 • 2
 • 0
#22 Knud Larsen

Kære hans. Du tager munden for fuld. F16 har hidtil været det mest succesrige medproduktions projekt. Kampvogne og andre var de rene fallit erklæringer. Hvis ikke Danmark havde haft så dårlige love og regler opfundet af de radikale allerede i 30'erne kunne vi have fået endnu mere medproduktion - dog forudsat at virksomhederne kunne overleve længe nok uden ordrer. (medarbejder på F16 projektet)

 • 0
 • 2
#23 Hans Nielsen

F16 har hidtil været det mest succesrige medproduktions projekt.

Du glemmer da hvis hele den gamle del af flåden, samt Draken hvor der var næsten 100% tilbage køb.

Desuden kunne man ved et køb af Eurofighter, have sikkert sig at få et fly, hvor man var sikkert på at flyve sammen med allieret i fremtiden.

Med 2 motore ville det også være sikkere over Grønland. Desuden er det jo ikke et ret godt fly, med undtagelse af stealth. Det falder allerede fra hinanden, med struktuele problemmer, og det er en dødsfælde for piloter hvis det bliver ramt.

Hvis man om 5-10 år får viderudviklet de metoder, som man allerede nu er kommet langt med, som betyder at stealth ikke længere giver en stor beskyttelse, så står vi bare med en stor bunke skrot.

Desuden så tror jeg stadig ikke at folketinget og befolkning har fået den fulde sandhed om pris, støj og endeligt antal vi får brug for. Og vi risikere hvis vi mister bare et eller to fly, ikke at have nok, til bare eget luftforsvar og afværgring.

I stedet for at prøve at bestikke USA, så burde vi stedet se at arbejde efte at nå de 2%. Ved at købe Våben i EU som Ubåde og fly hvor vi får både produktion, udvikling, teknologi til Landet. Så meget mere koster det heller ikke, hvis vi som USA også medregner udvikling, forskning, og betaling af både Løn, Pentioner, Sygesikring til Forsker, forsvar og hjemmeværnet. Så er der ikke så langt. Samt også tænker på de arbejdspladser som der bliver skabt, og den viden som bliver spredt.

 • 1
 • 0
#25 Michael Cederberg

Du har da ellers tid til meget lange indlæg og svar, når det ikke gælder noget som du har taget fejl i.

Jeg vælger heldigvis selv hvad jeg vil bruge min tid på. Kig tilbage i den tråd. Jeg har skrevet lange lange indlæg. Vi var nået langt fordi det punkt hvor der ikke kom relevant nyt ind i diskussionen. Jeg gad og gider ikke mere.

Men så alligevel ... her kommer sidste kommentar fra min side: Diskussionen handlede specifikt om korruption blandt danske politikere. Der er ikke nogen politiker der er dømt for korruption i fiskerisagen. Der er mig bekendt ikke nogen politiker som er under undersøgelse eller anklage (af andre en pøblen) i sagen. Jeg har intet at undskylde eller beklage.

Der er nogle embedsmænd som undersøges - vi må se hvad det ender med. Det har bare ikke noget med korrupte politikere at gøre. I øvrigt skrev jeg dengang at jeg håber Løkke og andre smides ud pga. dette. Fordi det var ufattelig dårlig dømmekraft. Hermed slut fra min side.

Et beklager, du har har ret i denne del, vil være nok for mig. Så kan du også modbevise lidt af Christian Nobel og mine påstande ;-) ?

Det har jeg heldigvis intet behov for.

 • 1
 • 2
#26 Michael Cederberg
 • 0
 • 2
#27 Hans Nielsen

Du kan finde mange eksempler på forskelle og ligheder. Men at reducere spørgsmålet tilcommon law vs.civilret er nonsens. Det er det store billede der tæller.

Som påtalt før, når vi taler om din arrogante og bedrevidende facon.

Det er dit store billede der tæller, ikke om fakta eller viden. Hvis noget ikke passer ind i dit verdens billedet og kasser, så ignorer du eller forsætter med din argumentation mod viden og fakta.

"Jeg kan kun appellere til at læsere af tråden selv overvejer om de mener det amerikanske retssystem ligner det danske eller kinesiske mest." Hvis man kan læse, hvad jurister og lærte har at sige om sagen, så må man sige at det kinesike retssystem nok ligger tættere på det Danske end det Amrikanske. Lego og andre har jo også vundet sager i Kina, efter lang tid, med meget lille erstatning og betaling fra modparten - Så jo, det ligner det Danske.

Det som du prøver at blande ind i ligningen, er den politisk og "koruptions" præget del af sagen. Og her er USA vokset stærkt væk fra os, det sidste årti.

Hvem har du mødt i USA, siden du synes vi ligner hinanden. Mange af dem jeg har kendt, har været meget overfladiske, og meget uviden. Eller mere direkte dumme, hvis vi ikke er politisk korekt. Men det er nok på grund af deres uddanelsesystem, man får hvad man betaler for. Eller snakker vi kun dinne møder med white suit ?

Og her vil jeg sige, at vi heldigvis ikke ligner hverken USA eller Kina ret meget. Med tanke på valg, hvor et mindre tal på under 30% vælger en præsident. - Eller hvor retsvæsnet bruges politisk, som i krav om udleverende af Huawei CFO fra Canada, Julian Assange. Eller gen fængslingen af samvitighedsfangen Chelsea Manning.

https://www.youtube.com/watch?v=kLic1Y3re-A

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere