Google Squared går i luften: Få alt serveret i kolonner

En ny måde at få præsenteret søgeresultater på er nu tilgængelig. Google Squared opstiller alt i kolonner, med data fra mange forskellige websider.

Det vælter ud med nye søgemaskine-koncepter og navne i disse dage. Senest har Google givet alle adgang til et forsøgsprojekt, hvor en søgning ikke giver links til websider som resultat, men en matrix med informationer.

Navnet er Google Squared og er et forsøgsprojekt fra udviklingsafdelingen Google Labs. Ligesom med den nyligt lancerede Wolfram Alpha er vægten lagt på at præsentere faktuelle oplysninger.

Hvis man søger på ?roller coaster?, som er en af de søgninger, Google foreslår, får man en liste over rutsjebaner, med billede og oplysninger om tophastighed og længde i kolonnerne. Det er ikke muligt at sortere informationen, for eksempel for at finde de længste rutchebaner i verden, men det er nemt at tilføje nye kolonner, hvis man ønsker oplysninger om producent eller placering.

Men andre søgninger uden for Googles liste over eksempler kan give ret tomme eller irrelevante resultater. En søgning på ?ford car? viser for eksempel en række modeller fra den amerikanske bilproducent, med oplysninger om motorstørrelse, gear-type og bilens bredde. Kolonnen om bredde viser dog nogle tal uden enhed, og andre tal, der ikke kan være rigtige (for eksempel 255 millimeter).

Google indrømmer også selv, at der er et stykke vej endnu, før Google Squared er rigtig brugbar.

Squared-funktionen høster data fra informationskilder på internettet automatisk, modsat Wolfram Alpha, som har sin egen store database, der bliver håndfodret med fakta. Foreløbigt trækker Google Squared mange af informationerne fra kendte websteder som Wikipedia, Internet Movie Database og lignende opslagsværker, men også fra mere ukendte sider.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Mads Sørensen

@Uli Når vi nu er i gang med flueknepperiet: Det hedder ikke "matriks", men derimod "matrix"! Ordet "matriks" eksisterer slet ikke på dansk. (En "matrice" er en støbeform, så det kan heller ikke bruges.)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere