Google sponserer flygtninges adgang til en Chromebook

Google-tilskud skal sikre indkøb af 25.000 Chromebooks udstyret med undervisnings- og sproglæringsapps til brug blandt flygtninge i Tyskland

Google donerer ca. 36 millioner kroner, så flygtninge i Tyskland kan adgang til at surfe på nettet med en Chromebook, skriver Wired.

Google har allerede givet 75 millioner kroner til at finansiere nødhjælpsindsatsen i Europa, men der er altså mere hvor det kommer fra.

Google.org, som er velgørenhedsgrenen hos søgemaskine-giganten, er gået sammen om projektet Project Reconnect i samarbejde med NGO'en NetHope.

NetHope vil bruge tilskuddet til at købe 25.000 Chromebooks udstyret med undervisnings- og sproglæringsapps, som de vil give videre til almennyttige organisationer, der arbejder med flygtninge i Tyskland.

Ifølge Jacquelline Fuller, der er direktør for Google.org, er målet at sikre flygtninge fornødenheder ud over dem man har brug for at overleve, men også de redskaber, som man brug for for at kunne fortsætte et normalt liv.

»Den første ting, man gør efter en farlig rejse, er at finde husly, mad og adgang til medicinsk behandling,« skriver Fuller i et blogindlæg.

»Hurtigt skal de dog lære det lokale sprog, tilegne sig de færdigheder, der er nødvendige for at kunne arbejde i et nyt land, og finde ud af en måde at fortsætte deres studier på - alt sammen i et forsøg på at vende tilbage til det liv, som de havde før.«

40 flygtningen om én Chromebook?

25.000 Chromebooks er dog en lille antal i forhold til den ene million asylansøgere, som er registreret i Tyskland i 2015.

Derfor er det planen at opføre internetcaféer i stedet for at give Chromebooks til hver enkelt asylansøger.

Deutsche Telekom bidrager med rabat på bredbånd.

Donationer af denne art er afgørende, lyder det fra Brian Reich, direktør for FNs Højkommissariat for Flygtninge.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (2)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017