Google smækker Microsoft en syngende Gmail-lussing

17. december 2012 kl. 12:3856
Google smækker Microsoft en syngende Gmail-lussing
Illustration: Google LLC..
Google dropper Sync-tjenesten, der indtil nu har gjort det let at få Gmail til at arbejde sammen med blandt andet iPhones og Windows Phones. Det rammer Microsoft særlig hårdt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fremover bliver det mere bøvlet at sætte Googles Gmail op på telefoner, som ikke kører selskabets egen Android-platform. Især for Windows Phone-folket. Det skriver flere internationale medier.

Google dropper nemlig tjenesten Google Sync, som blandt andet Apple og Microsoft har benyttet til at trække nye e-mails, kontaktpersoner og kalenderaftaler ned på iPhones, iPads og Windows Phones. Google Sync benytter Microsoft-protokollen Exchange ActiveSync til formålet.

Det sker, mens 2012 stille og roligt tømmes for nye dage, og Google derfor benytter lejligheden til en solid omgang vinterrengøring. Dermed dropper det californiske netimperium flere tjenester, så nye kan komme til, lyder forklaringen i et blogindlæg.

For iPhone-brugerne betyder det, at de enten skal sætte e-mail-appen Apple Mail op til at køre protokollerne IMAP, CalDAV og CartDAV. Eller i stedet bruge den Gmail-app, Google har fremstillet til iOS-platformen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men tiltaget er især et stik i siden på Microsofts Windows Phone-platform, der indtil videre let har kunnet sættes op til at synkronisere e-mail, kalender og kontakter fra Gmail ved at bruge netop Google Sync.

Problemet for Microsoft er i den forbindelse, at der ikke findes nogen Gmail-app til Windows Phone-platformen. Google meldte i sidste uge ud, at selskabet ikke har nogen planer om at lave apps til Windows 8 og Windows Phone 8.

Og Windows Phone 8 understøtter endnu ikke CardDAV og CalDAV, som Google nu i stedet satser på til synkronisering af kontakter og kalender.

Beslutningen træder i kraft 30. januar 2013 og rammer almindelige forbrugere, men ikke virksomhedskunder. Har du købt din telefon før da, får du altså ikke problemer, skriver Google.

Google og Microsoft i Danmark ønsker ikke at kommentere sagen over for Version2.

56 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
36
18. december 2012 kl. 14:37

Du skriver en masse Jakob Damkjær men det er der ikke meget dokumentation i ;-)

Jeg kan også læse alle de Apple fikseredes bloggere og "journalisters" udlægning (og det er da også muligt at det er sandt), men realiteten er nok at det kun er Apple og Google der ved hvad der er op og ned i den sag.

Personligt mener jeg sagtens at Apple (som jo udviklede både maps og youtube applikationerne til ios) kunne have gjort disse applikationer meget meget bedre - om de så har haft adgang til alle API'er såsom turn-by-turn er et åbent spørgsmål.

44
18. december 2012 kl. 22:22

Du skriver en masse Jakob Damkjær men det er der ikke meget dokumentation i ;-)</p>
<p>Jeg kan også læse alle de Apple fikseredes bloggere og "journalisters" udlægning (og det er da også muligt at det er sandt), men realiteten er nok at det kun er Apple og Google der ved hvad der er op og ned i den sag.</p>
<p>Personligt mener jeg sagtens at Apple (som jo udviklede både maps og youtube applikationerne til ios) kunne have gjort disse applikationer meget meget bedre - om de så har haft adgang til alle API'er såsom turn-by-turn er et åbent spørgsmål.

Jup, men det skrev jeg jo... Det er en mening, men er der nogen der har præsenteret dokumentation for at de to firmaer ikke er profitdrevne og forsøger at optimere deres indtjening på deres primære foretninger ?

Så jeg præsentere som dokumentation... Både Apple og Google er firmaer der er handlet på aktiemarkedet... og som sekundær dokumentation KAPITALISME.

Men jeg synes det er en ret meget mere troværdig forklaring at Google ville forbedre deres foretning (mere profiling og reklamer) og Apple mente at det ville skade deres foretning hvis de accepterede Googles krav for at få adgang til fx. Turn by turn og vector map tiles (for google er åbentlyst i besidelse af de to ting da de er med i deres android app) så derfor sagde Apple nej og her er vi 3 måneder senere, google er nu tilbage på linje med andre udvilkere mht iOS preinstall tilstedeværelse, der er en google map app der har de features som har manglet i Apples googlemaps app og med dagens nyheder er det lidt nemmere at anvende gmail hvis man ikke har noget mod profiling by google...

og modsat hr. Frandsen så mener jeg ikke der er nogen tvivl om at google ikke lod Apple få adgang til i hvert fald deres vector map tiles og turn by turn navigation ikke uden at Apple ville give Google adgang til mere data end de fik på det tidspunkt... men det er sikkert noget der er ret godt dækket ind af diverse NDA aftaler. Så der er det jo ikke så nemt at vide noget med sikkerhed.

Er det virkeligt så svært at mene at det faktisk lyder rimeligt, i stedet for at googles larry page eller whateverhisface er låst i dødelig kamp med en mand der ikke længere er iblandt os ? for det er ellers en helt plausibel forklaring...

og her et link til gmail på iTunes App Store så jeg tror vi kategorisere det som et faktahttps://itunes.apple.com/dk/app/gmail-e-mail-via-google/id422689480?l=da&mt=8

Iøvrigt udgivet første gang den 23. Sep 2011.

26
18. december 2012 kl. 09:27

En af grundende til at Google har "vundet internettet" var deres første mission statement om ikke at være onde. Sammen med deres no-nonsense søge maskine der var hurtig og ikke fyldte resultaterne ud med reklamer og brug af åbne API'er tog de markedet fra især Yahoo...

Nu er de sku' blevet til Yahoo, kæmper der sidder på markedet og mener de skal bestemme hvad der er bedst for os forbrugere ved at klippe alle andre fra og lukke os inde i deres egen lille fold.

Nu er problemet så at Google er meget større end Yahoo nogensinde blev, Yahoo bestemte ikke over din mail, din telefon og din navigation... Så hvordan skifter man alt dette ud på en gang? Apple kan man ikke gå til, Microsoft er ikke et reelt alternativ, og der mangler opensource alternativer der kan det hele... Hvor går vi hen?

27
18. december 2012 kl. 09:42

Så da de understøttede lukkede protokoller gjorde de intet ondt men nu hvor de skifter til en åben protpkol er de onde..?

22
18. december 2012 kl. 00:47

Jeg har en naesten ny Symbian telefon (808) som jeg er super glad for. Det fik Google saa lige oedelagt. Mange tak for det.

21
17. december 2012 kl. 23:29

stort set alle enheder understøtter activesync.

20
17. december 2012 kl. 21:54

Kan du ikke dokumentere din påstand om "den faktiske hovedårsag til ueningheden mellem Apple og Google" Jakob Damkjær? Der er vist ikke kommet noget officielt frem om hvem af de to der egentligt hold features tilbage - kun en masse påstande (specielt markant for Apple tilhængere).

Dokumentation vil være fint.

33
18. december 2012 kl. 12:18

"Kan du ikke dokumentere din påstand om "den faktiske hovedårsag til ueningheden mellem Apple og Google" Jakob Damkjær? Der er vist ikke kommet noget officielt frem om hvem af de to der egentligt hold features tilbage - kun en masse påstande (specielt markant for Apple tilhængere)."

Diverse skriverier der er lidt kritiske overfor ideen med at deres motivation ikke er penge men personlig hetz... Ved godt termo og nuklear blev sat i samme sætning af en der ikke længere er blandt os... Men jeg er mere overbevist af tanken at multinationale gigant firmaer er motiveret af profit end had... Lige nu er der et godt økonomisk rationale for Google for at profilere røven ud af bukserne på alle på internettet så det er det de prøver på og Apple har valgt at gøre det i mindre grad da de ikke har et stort profit motiv for at profile (eg. Apple har ikke et globalt profiling plugin installeret på alle sider og var ret hurtige med en do not track mulighed hvor Google var den sidste af de store browser udviklere der kom med den mulighed)... Samtidigt er det ikke smart at præsentere et system der beskytter privatlivets fred for kongressen og så gøre det modsatte... Specielt når ens compliance bliver overvåget af et tredieparts firma (læs kongres hørings svaret fra Apples advokat for et par år siden.

Finder lidt links senere. Men nej Ingen smoking gun direkte citat fra en CEO men velargumenterede artikler.

Og det er alt jeg siger Google er et profiling og reklamedistributions firma der fodre deres profiling algoritmer med søge og browsing data, derfor er det i deres bedste interesse at optimere deres indtjening.

Apple er et firma der sælger i og Mac dimser der har deres eget OS som det forsøger de at optimere da det er i deres bedste interesse.

Google havde ikke adgang til særlig meget information om brugerene på iOS og derfor var de mindre værd for Google.

Men for folk der ikke er koblet ind i Google profilerings algoritmen og forsøger at undgå den er de nye Google apps en tilbage gang. Men i det mindste har man valget og så kompensere for de mangler Apple maps POI databasen har... Udover det er det en rigtig velfungerende og veldesignet App. Men jeg er ikke synderligt besværet af at undvære Googles tjenester så meget det er muligt... Ville bare ønske flere benyttede Vimeo til embedded video da youtubes kvalitet ikke er den bedste når man ser den efter i detaljerne. Da det er den eneste Google service der er svær at undgå uden at afstå fra indhold.

Men selvfølgeligt står det alle frit for at tro at Apple er Anticrist Inc der vil tryllebinde menneskeheden i slaveri og Google er bare en flok nørder der koder det de har lyst til fordi de er nogen grovy fyre, uden at tænke på hvordan det omsættes til penge der kan bruges til at betale løn, bygninger, datacentre og 12.000.000.000 $ opkøb af firmaer der taber penge wholesale... Feel free

hvis noget jeg siger kan så tvivl om det verdens billede så er der sikkert fordi jeg er en retarderet fanboi idiot... Men tænk på hvad der er mindst en af drivkrafterne det sted du får din løn fra... Hvorfor skulle Apple og Google være så meget anderledes ?

PS! Ja der er helt klart noget megaego i toppen af multinationale firmaer... Og det er enklere at forstå da vi kan relaterer til det... Men hvis de ikke koordinere det med en strategi der ender med multi milliard $ profit så var de ikke kommet så langt som de er nu... Det er alt jeg i al ydmyghed siger. Selv om jeg godt ved at jeg såre nogen ved at nævne det fakta at 95% af indtjeningen i Google stammer fra reklame og profiling og for det vil jeg gerne sige undskyld, det ændre ikke på at det er et fakta...

12
17. december 2012 kl. 17:08

"Eller i stedet bruge den Gmail-app, Google har fremstillet til iOS-platformen."

Så man kan ikke længere slippe for profiling på iOS hvis man benytter nogen af Googles tjenester. Det er den overordnede trend over det sidste halve år. Startede med youtube appen og derefter googlemaps og nu push email...

Og ja det er den faktiske hovedårsag til ueningheden mellem Apple og Google. Google tilbageholdt features fra de Apple producerede apps der interfacede med Googles webtjenester (turn by turn directions, Vector maptiles, push gmail osv osv) for at få Apple til at udlevere mere data om brugerene og vise reklamer i appsne.

Men Apple føjede sig ikke og nu har Google ingen preinstalerede apps på iOS... Nu mangler vi bare at få den sidste rest Google ud af døren - websøgninger... Noget der på store markeder er undervejs med integrationen af Siri og ikke-Google datakilder.

Hvorfor nogen vil benytte gmail når de kan få en profiling og reklamefri iCloud mail kalender kontakt osv tjeneste...

Hvorfor er det nok ikke 100% i Googles interesse. Jo de tjener stadig over 95% af deres penge på reklamer og profiling noget de lige har mistet deres preinstalerede adgang til for et af de mest købestærke segmenter på internettet og med facebook (største google frie område på internettet) integrationen i iOS er de profiling data og reklamevisninger nu utilgængelige...

Så der er sikkert nogen af dem der rent faktisk tjener penge ovre hos Google (i ved det der betaler for at lyset er tændt...) der stiller sig selv om hvordan det lykkedes dem at ende der hvor de er nu...

6
17. december 2012 kl. 15:00

Hvis der sidder nogen og er ved at være trætte af at google nu har bestemt sig for at spille med musklerne overfor ms er her en glimrende guide til hvordan man flytter over til outlook :)

skift fra gmail til outlook

EDIT: Til dem der sammenligner outlook.com med hotmail kan jeg kun sige at de helt tydeligvis ikke har prøvet servicen.. Det er trist at se hvordan folk der arbejder indenfor IT og skulle forestille at være på forkant med teknologien tit har en tendens til at sidde fast som de nedenstående kommentare klart viser.. Fint hvis man kan sige man har prøvet det og ikke synes om det, det tviler jeg bare meget på de nedenstående folk har..

15
17. december 2012 kl. 18:36

Hvem vil også bruge Gmail efter Microsoft har bevist hvor invasiv Google er, i deres dokumentarfilm fra sidste år The Gmail Man, for slet ikke at tale om rædslerne ved at blive Scroogled.

Ja for når MS melder noget ud så er det frem frommeste sandhed...

Hvem husker ikke 'get the facts'...

Der jo til sidst blev taget ned da de fandt ud af at folk ikke troede på deres sludder alligevel.

https://www.zdnet.com/blog/microsoft/microsoft-kills-its-get-the-facts-anti-linux-site/670

13
17. december 2012 kl. 17:19

... Hvem vil bruge Microsoft efter de horrible reklamefilm?!

Det er jo ikke engang rigtigt reklamefilm, for de bruger mere tid på at prøve at fortælle hvor usselt og farligt det konkurrerende produkt er, end at fortælle om hvor godt deres eget er. Det er efter min mening til af en falliterklæring, når man tyr til den slags FUD-kampagner.

18
17. december 2012 kl. 20:44

flot argumenteret. helt i tråd med MS reklamerne. totalt blottet for fakta

24
18. december 2012 kl. 08:29

flot argumenteret. helt i tråd med MS reklamerne. totalt blottet for fakta

Et blog indlæg i samme stil fra MS...

https://blogs.office.com/b/microsoft-outlook/archive/2012/12/17/outlook.com-supports-exchange-active-sync-for-the-best-email-experience-across-devices-.aspx

It means that many people currently using Gmail for free are facing a situation where they might have to degrade their mobile email experience by downgrading to an older protocol that doesn't sync your calendar or contacts, doesn't give you direct push of new email messages and doesn't have all the benefits of Exchange ActiveSync.

De glemmer så at nævne at det kun gælder dem der har valgt at bruge en niche platform. At der faktisk er support for kalender og push for os der ikke bruger en nicheplatform også uden vi betaler google for mail. Og så den der alt andet lige må være den værste for MS. Google skal ikke længere beale til MS for at bruge exchange activesync. Det værste for brugerne af niche systemet er vel sådan set at MS næppe har planer om at implemntere den åbne starndard der gør at brugerne kan få samme oplevelse som de har nu.

30
18. december 2012 kl. 10:32

Det må man da håbe. Ellers giver det da ikke meget mening at skifte dem ud. :)

Google slipper da for at betale for EAS for deres ikke-betalende kunder, så det er da incitament i sig selv for Google. Spørgsmålet er jo, hvad det betyder for kunderne.

Jeg har lige siddet og konfigureret nogle GMail-konti på nogle mobile klienter, og det er altså ret elegant, at jeg ikke skal gøre andet end at indtaste servernavn og brugernavn og password, så har jeg fuld synkronisering af kalender, opgaver, mail med push, kontakter.

Hvis man kigger på https://www.zensoftware.co.uk/kb/article.aspx?id=10415, så der det umiddelbart ud til, at IMAP er et ringere alternativ end ActiveSync, men jeg kender ærligt talt ikke de mere esoteriske detaljer.

Gratis-brugerne af Google Apps / Gmail betaler i forvejen for brugen af servicen med deres data, så jeg synes reelt, at det er at lade kunderne i stikken at gøre hvad Google gør her.

31
18. december 2012 kl. 10:45

Gratis-brugerne af Google Apps / Gmail betaler i forvejen for brugen af servicen med deres data, så jeg synes reelt, at det er at lade kunderne i stikken at gøre hvad Google gør her.

Det man mister er efter hvad jeg har læst andet steds push. Og det er kun på WP enheder. Altså et absolut fåtal der bliver ramt...

Push er så vidt jeg har kunne læse mig til supporteret i google imap. Igen en standard der kan bruge af alle. Inklusiv MS. Men de vil hellere pive lidt og håbe på at folk skifter til deres mailløsning.

34
18. december 2012 kl. 12:35

Det man mister er efter hvad jeg har læst andet steds push.

Hvorhenne?

Og det er kun på WP enheder.

Og iPhone.

Altså et absolut fåtal der bliver ramt...

Skal det nu til at være et argument i sig selv? Altså på linie med "Ja, vi er klar over, at Linux-brugere ikke kan bruge det, men det er jo kun et fåtal i alt, der rammes af det"?

Push er så vidt jeg har kunne læse mig til supporteret i google imap.

Hvorhenne?

Men de vil hellere pive lidt og håbe på at folk skifter til deres mailløsning.

ActiveSync har jo faktisk som hovedformål, at man ikke behøver bruge Exchange men kan bruge sit eget mailsystem - ligesom Google jo har gjort det med GMail. Så jeg synes ikke, at dit argument holder.

47
19. december 2012 kl. 06:58

Og iPhone.

Gmail har mig bekendt aldrig været direkte understøttet på iOS-enheder, og da jeg i sin tid installerede det måtte jeg installere det gennem en vejledning fra Google - og den bruger imap.

Som bibeholdes ...

35
18. december 2012 kl. 14:01

Hvorhenne?

Jeg kan sgutte findet igen så det er muligt det er noget jeg har misforstået. Men du mener at vide at det er forkert eller?

Og iPhone.

Apple har så vidt jeg ved modsat MS support for den nye protokol så det burde vel ikke ændre alverden. Og ellers så findes der jo ifølge Jakob en gmail applikation til iOS.

Skal det nu til at være et argument i sig selv? Altså på linie med "Ja, vi er klar over, at Linux-brugere ikke kan bruge det, men det er jo kun et fåtal i alt, der rammes af det"?

Det er da allerede brugt ganske meget blandt windows folket. Det slemme for windows folket er jo så bare at det denne gang ikke er MS der styrer pinden men en anden på et markede hvor MS ikke har kunne bruge sit monopol til at tryne de andre spillere.

Hvorhenne?

Det var en deleloperside der var en der linkede til andetsteds. Jeg skal nok lige grave den op engang ved lejlighed.

ActiveSync har jo faktisk som hovedformål, at man ikke behøver bruge Exchange men kan bruge sit eget mailsystem - ligesom Google jo har gjort det med GMail. Så jeg synes ikke, at dit argument holder.

Du kan da synes nok så meget men https://blogs.office.com/b/microsoft-outlook/archive/2012/12/17/outlook.com-supports-exchange-active-sync-for-the-best-email-experience-across-devices-.aspx

siger altså noget andet...

38
18. december 2012 kl. 19:53

Jeg kan sgutte findet igen så det er muligt det er noget jeg har misforstået. Men du mener at vide at det er forkert eller?

Næeh, men det er da god stil at underbygge de rygter man refererer til.

Jeg stillede jo et simpelt spørgsmål som du sagde, at du havde læst noget om etellerandet sted. Men indtil du kan finde referencen, så har jeg svært ved at bruge det til noget. Jeg gjorde det jo eksempelvis for dig, da jeg sagde at IMAP synes som et fattigere alternativ til EAS. Du kan jo være uenig i artiklen jeg linkede til, men så må vi jo snakke om det.

Apple har så vidt jeg ved modsat MS support for den nye protokol så det burde vel ikke ændre alverden. Og ellers så findes der jo ifølge Jakob en gmail applikation til iOS.

Du skrev, at man kun mistede push og at det kun var på WP. Men Google fjerner jo EAS helt, så det rammer også iOS og dermed iPhone. Det er muligt, at Google har en App til det til iOS, men den vil jo for nogle give en dårligere oplevelse, da den ikke på samme måde som "Exchange/EAS" er integreret i iOS. Den integrerede GMail konto i iOS ser umiddelbart ikke ud til at understøtte push for email (men jeg kan selvfølgelig tage fejl).

Det er rigtigt, at iOS vist understøtter bla. CalDAV, men det har jo ikke noget med den push på mail du snakkede om.

Det er da allerede brugt ganske meget blandt windows folket.

Så nu er det OK? - ud fra såden lidt infantil "så kan de lære det ovre i Redmond" ?

Det var en deleloperside der var en der linkede til andetsteds. Jeg skal nok lige grave den op engang ved lejlighed.

Det må du meget gerne - indtil da er det svært at bruge dit udsagn til noget.

Du kan da synes nok så meget men <a href="https://blogs.office.com/b/microsoft-outlook/archive/2012/12/17/outlook…;

Jeg misforstod dig - jeg troede, at du mente noget andet ... sorry :o)

Du kan snakke nok så meget om, at WP er et niche-produkt, men det ændrer ikke ved, at de fjerner en service som deres betalende kunder tidligere har nydt godt af. Det synes jeg er luset.

Der er dog positive udmeldinger fra Google - nemlig at eksisterende kunder ikke påvirkes (herunder jeg selv), så det påvirker kun "nye" kunder.

48
19. december 2012 kl. 08:51

Næeh, men det er da god stil at underbygge de rygter man refererer til.</p>
<p>Jeg stillede jo et simpelt spørgsmål som du sagde, at du havde læst noget om etellerandet sted. Men indtil du kan finde referencen, så har jeg svært ved at bruge det til noget. Jeg gjorde det jo eksempelvis for dig, da jeg sagde at IMAP synes som et fattigere alternativ til EAS. Du kan jo være uenig i artiklen jeg linkede til, men så må vi jo snakke om det.

Rygter er rygter og ikke fakta. Det giver derfor for mig at se ikke meget mening at linke til noget som helst.

Du skrev, at man kun mistede push og at det kun var på WP. Men Google fjerner jo EAS helt, så det rammer også iOS og dermed iPhone. Det er muligt, at Google har en App til det til iOS, men den vil jo for nogle give en dårligere oplevelse, da den ikke på samme måde som "Exchange/EAS" er integreret i iOS. Den integrerede GMail konto i iOS ser umiddelbart ikke ud til at understøtte push for email (men jeg kan selvfølgelig tage fejl).</p>
<p>Det er rigtigt, at iOS vist understøtter bla. CalDAV, men det har jo ikke noget med den push på mail du snakkede om

Så du mener ikke google understøtter pushmail fremadrettet..? Jeg ved ikke hvordan tingene fungerer på iOS. Der må du have fat på en der har en iOS enhed.

Så nu er det OK? - ud fra såden lidt infantil "så kan de lære det ovre i Redmond" ?

Du mener altså ikke kan jeg finde et eksempel på at du har talt om at man ikke behøver supportere linux grundet et relativt lavt antal brugere?

Og så en anden gang må du gerne lade være med at tillægge mig meninger jeg ikke har givet udtryk for. Jeg har ikke givet udtryk for at det er ok blot for at "så kan de lære det i Redmond". Jeg synes det er et godt træk fordi man så som android bruger spytter det mindre i kassen hos MS og fordi man så endda kommer til at bruge åbne standarder.

Det må du meget gerne - indtil da er det svært at bruge dit udsagn til noget.

https://developers.google.com/google-apps/gmail/imap_extensions

Jeg misforstod dig - jeg troede, at du mente noget andet ... sorry :o)

For nu at citere dig selv så hold kontekst... ;)

Du kan snakke nok så meget om, at WP er et niche-produkt, men det ændrer ikke ved, at de fjerner en service som deres betalende kunder tidligere har nydt godt af. Det synes jeg er luset.

Og betalende kunder beholder muligheden. Det står faktisk også i nyheden som du selvfølgelig har læst..?

Der er dog positive udmeldinger fra Google - nemlig at eksisterende kunder ikke påvirkes (herunder jeg selv), så det påvirker kun "nye" kunder.

I første omgang. Jeg vil tro at de er igang med at udfase active sync til noget de mener er bedre.

49
19. december 2012 kl. 09:31

Rygter er rygter og ikke fakta. Det giver derfor for mig at se ikke meget mening at linke til noget som helst.

Det er helt fint - men så er det jo svært at bruge til noget konkret. Du kunne lige så godt have skrevet "det tror jeg".

Så du mener ikke google understøtter pushmail fremadrettet..?

Ingen anelse - det er jo netop hvad jeg spørger om.

Du mener altså ikke kan jeg finde et eksempel på at du har talt om at man ikke behøver supportere linux grundet et relativt lavt antal brugere?

Det kunne da være skægt at se - har du et link til sådan en kommentar liggende?

<a href="https://developers.google.com/google-apps/gmail/imap_extensions">https:…;

Er det mig, der er blind eller står der ikke noget om "push i Google IMAP" på den side? Der er listet en række andre extensions til IMAP som Google bruger (adgang til tråde, unikke IDs, hvordan man søger etc), men ikke push?

Og betalende kunder beholder muligheden. Det står faktisk også i nyheden som du selvfølgelig har læst..?

Selvfølgelig - men bare fordi man ikke har penge op af lommen, er det ikke det samme som at man ikke betaler. Det anslås at værdien af en Google bruger for Google er imellem kr. 300-30000 årligt - afhængig af brug. Så jeg betaler i høj grad for brugen af Gmail - med mine data. Det har jeg det sådan set fint med - jeg bruger Googles tjenester rigtigt meget og har et afklaret/afslappet forhold til deres profilering af mig, men jeg synes ikke at det holder at fjerne en feature udelukkende for de brugere, der ikke har pungen op af lommen for at betale.

I første omgang. Jeg vil tro at de er igang med at udfase active sync til noget de mener er bedre.

Jeg tror også, at dette er "i første omgang" - der er nok mere i vente.

52
19. december 2012 kl. 11:01

Det er helt fint - men så er det jo svært at bruge til noget konkret. Du kunne lige så godt have skrevet "det tror jeg".

Jeg mener ikke jeg fik det til at fremstå som fakta? Isåfald var det ihvertfald en fejl

Ingen anelse - det er jo netop hvad jeg spørger om.

Jeg er ret sikker på at du godt selv kan regne ud at der er support for pushmail også fremadrettet.

Det kunne da være skægt at se - har du et link til sådan en kommentar liggende?

Nej det har jeg ikke. Jeg går ikke og gemmer den slags til en eventuel diskution. Jeg spurgte dig om du var sikker på at du ikke havde lavet den engang. Det var ikke ment som en 'nu har jeg dig' ting.

Er det mig, der er blind eller står der ikke noget om "push i Google IMAP" på den side? Der er listet en række andre extensions til IMAP som Google bruger (adgang til tråde, unikke IDs, hvordan man søger etc), men ikke push?

Nej det er ikke bare dig. Men det var skræmmende nok det link jeg havde omtalt. Det gik da helt galt fra min side.

Selvfølgelig - men bare fordi man ikke har penge op af lommen, er det ikke det samme som at man ikke betaler. Det anslås at værdien af en Google bruger for Google er imellem kr. 300-30000 årligt - afhængig af brug. Så jeg betaler i høj grad for brugen af Gmail - med mine data. Det har jeg det sådan set fint med - jeg bruger Googles tjenester rigtigt meget og har et afklaret/afslappet forhold til deres profilering af mig, men jeg synes ikke at det holder at fjerne en feature udelukkende for de brugere, der ikke har pungen op af lommen for at betale.

Og MS laver bestemt ikke profilering. De har forsøgt at komme ind på reklamemarkedet men gruden til at det ikke går så godt for dem er at de ikke laver profilering på deres mailløsning og andre steder hvor de kan. Eller er der måske anden grund til at de mislykkes på reklamemarkedet?

54
19. december 2012 kl. 22:33

Nej det har jeg ikke. Jeg går ikke og gemmer den slags til en eventuel diskution. Jeg spurgte dig om du var sikker på at du ikke havde lavet den engang. Det var ikke ment som en 'nu har jeg dig' ting.

I øvrigt - jeg tror ikke, at du kan finde sådan et citat fra mig. Jeg er af den overbevisning, at man naturligvis skal tage hensyn til nichebrugere - uanset om det er fordi de brugte Firefox i starten af 0'erne, om de bruger ubuntu, LibreOffice eller Windows Phone. Det er i hvert fald hvad jeg fortæller vores kunder, når de spørger om råd. Men samtidig har jeg også en forretningsmæssig forståelse for, at prisen skal stå til mål med udbyttet - med andre ord: hvis det bliver ofr dyrt at ramme "niche x", så skal man selvfølgelig ikke gøre det.

53
19. december 2012 kl. 11:22

Jeg er ret sikker på at du godt selv kan regne ud at der er support for pushmail også fremadrettet.

Det synes jeg bestemt ikke er klart. Det er faktisk først med Christian Schmidts link til IMAP IDLE(tak, iøvrigt :-) ) at det nu er tydeligt. Man kan nemlig koble det med det link du sendte og se, at der i GMails CAPABILITY-linie netop står "IDLE".

  1. a002 CAPABILITY
  2. * CAPABILITY IMAP4rev1 UNSELECT LITERAL+ IDLE NAMESPACE QUOTA ID XLIST CHILDREN X-GM-EXT-1

Eller er der måske anden grund til at de mislykkes på reklamemarkedet?

Det har jeg ingen anelse om - jeg ved faktisk heller ikke, om Bing ifht online reklamer er en decideret fiasko i USA. Men når jeg snakker med købere af reklamer på internettet, så er Bings udfordringer de samme som Microsoft Offices alternativer har ifht "den store spiller på markedet".

51
19. december 2012 kl. 10:00

Er det mig, der er blind eller står der ikke noget om "push i Google IMAP" på den side?

Push-funktionaliteten er omfattet af IDLE-egenskaben: https://en.wikipedia.org/wiki/IMAP_IDLE

Hvorvidt denne teknologi er brugbar på en mobiltelefon, eller om det fx af batteribesparelsesårsager ikke er muligt at holde en TCP-forbindelse permanent åben, ved jeg ikke. Hvorvidt de indbyggede mailklienter i telefonerne gør brug af denne funktionalitet, tør jeg heller ikke sige.

37
18. december 2012 kl. 16:09

Det skal siges at Google ikke bruger den første udgave af IMAP, der bliver brugt både IMAP IDLE og sansynligvis også P-IMAP, men man hentyder ikke til andet end IMAP da serveren er bagud compaktible. Bruger fx selv evolution som køre IMAP+ eller IMAPX som understøtter idle time eller realtime push funktioner. Jeg går ud fra at det er det samme for cardDAV og calDAV (har ikke kigget ind i det). Men da din konto er sat sammen med din gmail bliver alt kombineret og du skal kun lave et login og du har det hele. Forstå at open source verdenen ofte køre modul styret hvilket betyder du kan sætte alt sammen på lige den måde du ønsker, forskellen er at hvert modul er super lille og gør det den skal på den mest optimale måde, fremfor en kæmpe klods aka. Exchange Dette dilemma er ligesom at sige mkv vs mp4.

50
19. december 2012 kl. 09:56

Jeg er målløs over, hvordan du kan konkludere dette, når jeg nu sagde:

Det sagde du efter jeg kommenterede på at du sagde:

Joeh, men på iOS skal du jo ind manuelt og konfigurere eksempelvis både email/kalender og kontakter for sig.

... Som et eksempel på at det var et problem at de fjernede en ifgl. dem selv redundant protokol.

Som svar på dit spørgsmål omkring push, så kan en meget hurtig søgning give dig indtil flere wikipedia-sider, som vil fortælle, at IMAP ikke understøtter push af mails, men derimod push af notifikationer om nye mails - hvor klienten derfor selv kan bestemme om den vil downloade mailen eller ej. Det står f.eks her: https://en.wikipedia.org/wiki/Push_email#Comparison_with_polling_email

40
18. december 2012 kl. 20:42

Joeh, men på iOS skal du jo ind manuelt og konfigurere eksempelvis både email/kalender og kontakter for sig.

Er det ikke en dårlig undskyldning? Uden at vide noget som helst om de protokoller, så lyder det lidt søgt, at sige, at fordi Google går fra én stor protokol til flere små, så skal folk pludseligt konfigurere de samme ting en masse steder. Dem der laver programmerne må da kunne finde ud af, at bruge de samme credentials til flere protokoller uden brugeren lægger mærke til noget.

Jeg kan forestille mig, at der vil komme mere overhead ved at splitte én protokol op i flere, men det er også ca. det.

41
18. december 2012 kl. 21:54

Er det ikke en dårlig undskyldning?

Hold venligst fat i kontekst. Anders påstod, at man kunne klare alt med at lave ét login, da alt er "samlet i GMail". Jeg påpeger blot, at det ikke ser ud til at være tilfældet i iOS.

Jeg er sådan set ligeglad med, hvad protokollen er for "den optimale løsning", og hvis den kræver, at man indtaster brugernavn/password et par gange i opsætningen, så er det fint for mig - det er trods alt kun i starten disse skal indtastes. Men jeg bekymrer mig da over, om alternativet til EAS er funktionsmæssigt på højde med EAS, for hvis ikke vil det for mig som bruger af fx iOS opleves som nedgang i brugervenlighed/funktionalitet.

Som sagt synes jeg, at det er glædeligt, at Google bibeholder funktionaliteten for de eksisterende kunder - faktisk tvivler jeg på, at Microsoft havde gjort det samme, hvis de skulle droppe en teknologi i deres produkter (og så må vi håbe, at Google ikke fjerner funktionaliteten helt når nu de første bølger har lagt sig). Men jeg vil fastholde min kritik af, at de fjerner en ret elegant funktionalitet fra betalende kunder i deres biks - uden at tilbyde noget andet i stedet for.

PS: Når jeg nu læser deres indlæg igen, så kan jeg i øvrigt se, at eksisterende kunder også påvirkes. Funktionaliteten bibeholdes nemlig kun for eksisterende forbindelser, dvs man kan sikkert ikke konfigurere EAS på nye enheder - selvom man skulle have fået ny telefon.

42
18. december 2012 kl. 22:04

Hold venligst fat i kontekst. Anders påstod, at man kunne klare alt med at lave ét login, da alt er "samlet i GMail". Jeg påpeger blot, at det ikke ser ud til at være tilfældet i iOS.

Hold selv fast i kontekst, Anders snakker som jeg læser det ikke om specifikke implementationer op mod Gmail, men om hvordan det KAN gøres med de tilgængelige protokoller. Apple KAN lave det, så man kun skal gøre det med ét login, og jeg kan ikke se hvordan det er Googles skyld, hvis de ikke gør. Hvis Apples brugere får en dårligere oplevelse af et protokolskift fordi Apple ikke kan finde ud af at bruge samme login til tre protokoller der gør det samme som én gjorde, så er det Apples skyld, ikke Googles.

43
18. december 2012 kl. 22:21

Hvis Apples brugere får en dårligere oplevelse af et protokolskift fordi Apple ikke kan finde ud af at bruge samme login til tre protokoller der gør det samme som én gjorde, så er det Apples skyld, ikke Googles.

Det mener du ikke, vel?

Google har stillet et API (EAS) til rådighed for bla. Apple, som de har brugt i deres telefoner. Samme API har Android i øvrigt understøttet siden Froyo, svjh. Nu dropper Google API'et og så er det Apples skyld, at brugeroplevelsen bliver dårligere?

Jeg er med på, at Apple kan lave deres implementering om - og det vil de sikkert også gøre på lidt længere sigt - men på den korte bane, hvor Google dropper EAS fra ultimo januar 2013, så er det ikke tids nok til at betalende brugere af Googles produkter får en dårligere oplevelse, hvis de har en iPhone eller iPad.

45
18. december 2012 kl. 23:05

Nu dropper Google API'et og så er det Apples skyld, at brugeroplevelsen bliver dårligere?

Ja, hvis de nægter at bruge det andet API på en smart måde. Jeg taler ikke om deres tidsfrist (det er der vist ikke nogen der har gjort før du bragte det på banen nu), jeg taler udelukkende om, at det GODT kan lade sig gøre, at bruge ét login gennem tre protokoller, og at det er udvikleren af applikationens skyld, hvis han pludseligt kræver tre logins, frem for et. Nu må du holde dig til den kontekst der! Og kontekst er, at du siger, at det de skifter over til nu, er et mindreværdigt alternativ til EAS, bl.a fordi man skal konfigurere hver enkelt protokol separat.

46
18. december 2012 kl. 23:33

Og kontekst er, at du siger, at det de skifter over til nu, er et mindreværdigt alternativ til EAS, bl.a fordi man skal konfigurere hver enkelt protokol separat.

Jeg er målløs over, hvordan du kan konkludere dette, når jeg nu sagde:

Jeg er sådan set ligeglad med, hvad protokollen er for "den optimale løsning", og hvis den kræver, at man indtaster brugernavn/password et par gange i opsætningen, så er det fint for mig - det er trods alt kun i starten disse skal indtastes.

Som jeg også sagde, så bekymrer jeg mig om, hvorvidt funktionaliteten er den samme før og nu. Det har ingen herinde kunnet svare på, og Google selv skriver bogstaveligt "similar access" og ikke "same access".

Jeg siger ikke, at Googles nye initiativ er dårligere end EAS - jeg spørger. Du kan godt forstå forskellen, ikke?

GMail har i øvrigt aldrig understøttet alt i EAS (det er en ganske omfangsrig protokol) - bla. kan "opgaver/tasks" ikke synkroniseres selvom det er understøttet i EAS. At synkronisering af opgaver ikke understøttes af hverken IMAP, CalDAV eller cardDAV kan altså ikke opfattes som decideret nedgang i funktionalitet.

7
17. december 2012 kl. 15:43

skift fra gmail til outlook

Nu giver det meget mere mening, at de skiftede navn til outlook... Det ville lyde direkte komisk med "skift fra gmail til hotmail". At det så reelt er det samme der bliver sagt er en anden sag.

2
17. december 2012 kl. 13:07

Der er da ikke noget underligt i a Google ikke vil blive ved med at poste penge i at supportere døende legacy protokoller der kun bliver brugt af en enkelt niche platform.

Der er masser af fine alternativer til ActiveSync, så det står MS og andre småspillere frit for at lade deres software bruge dem i stedet.

3
17. december 2012 kl. 13:43

Er Windows nu en niche-platform? ActiveSync er da den primære måde man fx kobler sin iPhone op til sit arbejdes Exchange-server, og den er så vidt jeg ved ikke døende.

Jeg forstår så godt at Google ikke gidder tilbyde at tale ActiveSync til deres egen service, men det er i hvert fald ikke noget problem for iOS der taler IMAP til gmail som standard (og Android gør vel det samme).

11
17. december 2012 kl. 16:57

Er Windows nu en niche-platform?

Overskriften går på "Windows Phone" og ikke "Windows", så ja, det må siges at være et niche produkt p.t. Tiden vil vise om det ændrer sig. Det virker lovende, men hvis MS gentager "A New Beginning" årligt, så er det nok lige så dødt som Windows Mobile.

4
17. december 2012 kl. 14:23

Der er ingen der har sagt at google fjerner active sync fra android. Man kan stadig synkronisere sine android dimser op mod exchange. Men kan bare ikke synkronisere sin windows phone op mod gmail ved brug af active sync mere. Jeg kan sagtens forstå de fjerner den snitflade fra gmail, google calendar og contacts når der nu findes udemærkede åbne alkternativer og det kun er en meget lille kunde gruppe som bruger de snitflader.

Jeg tror forresten ikke android snakker imap med gmail. Altså mail appet kan naturligvis snakke imap med gmail men bruger man det dedikerede gmail app så er jeg ret overbevist om at det bruger en google specifik api. Google Apps sync protocol, Google Cloud Messaging eller noget i den dur... Mapning af lables i gmail op mod mapper i imap er lavet lidt spøjst og jeg kan ikke lige se hvordan de skulle få data om farverne på lables osv osv med gennem imap.

5
17. december 2012 kl. 14:58

Jeg tror forresten ikke android snakker imap med gmail. Altså mail appet kan naturligvis snakke imap med gmail men bruger man det dedikerede gmail app så er jeg ret overbevist om at det bruger en google specifik api.

Ja det tror jeg egentlig også, hvorfor det også klinger lidt hult når nogle folk siger "omg hvorfor kan Microsoft ikke bruge åbne standarder som alle andre??!!11!". Apple taler jo heller ikke IMAP til iCloud, selvom man godt kan.

1
17. december 2012 kl. 12:44

Der findes andre og mindre påtrængende tjenester end dem fra Google. Dem bør man benytte i stedet.

23
18. december 2012 kl. 08:13

Men hvilke - kan umiddelbart ikke finde nogen der når bare op på omgangshøjde med Googles