Google slutter sig til Facebooks Open Compute Project

Illustration:
Google løfter sløret for dele af deres datacenterudstyr

Google har i dag offentliggjort, at de slutter sig til organisationen Open Compute Project, der blev stiftet af Facebook i 2011, og har til formål at arbejde for åbne standarder inden for it-infrastruktur med bidrag fra blandt andet Microsoft, Apple, Lenovo, Cisco med flere.

Det skriver webmediet Ars Technica.

Googles første bidrag til Open Compute Project (OCP) er en ny rack-specifikation med en såkaldt 48V power distribution og en ny formfaktor, der gør det muligt at benytte OCP-racks i Googles datacentre.

Læs også: Facebook gør AI-hardware open source

Det er en arkitektur, som Google har arbejdet med udviklingen af siden 2010, og selv har benyttet i flere år. Men det er først nu, som Google selv skriver i et blogindlæg, at de føler, at designet er robust nok til at dele med verden.

Google ser dette som et første skridt i samarbejdet med OCP, og nævner blandt andet bedre disk-løsninger til cloud-baserede applikationer og software til standardisering af server- og netværksmanagement-systemer som fremtidige indsatsområder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017