Google slutter sig til Facebooks Open Compute Project

Google løfter sløret for dele af deres datacenterudstyr

Google har i dag offentliggjort, at de slutter sig til organisationen Open Compute Project, der blev stiftet af Facebook i 2011, og har til formål at arbejde for åbne standarder inden for it-infrastruktur med bidrag fra blandt andet Microsoft, Apple, Lenovo, Cisco med flere.

Det skriver webmediet Ars Technica.

Googles første bidrag til Open Compute Project (OCP) er en ny rack-specifikation med en såkaldt 48V power distribution og en ny formfaktor, der gør det muligt at benytte OCP-racks i Googles datacentre.

Læs også: Facebook gør AI-hardware open source

Det er en arkitektur, som Google har arbejdet med udviklingen af siden 2010, og selv har benyttet i flere år. Men det er først nu, som Google selv skriver i et blogindlæg, at de føler, at designet er robust nok til at dele med verden.

Google ser dette som et første skridt i samarbejdet med OCP, og nævner blandt andet bedre disk-løsninger til cloud-baserede applikationer og software til standardisering af server- og netværksmanagement-systemer som fremtidige indsatsområder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (1)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017