Google slutter sig til Facebooks Open Compute Project

Google løfter sløret for dele af deres datacenterudstyr

Google har i dag offentliggjort, at de slutter sig til organisationen Open Compute Project, der blev stiftet af Facebook i 2011, og har til formål at arbejde for åbne standarder inden for it-infrastruktur med bidrag fra blandt andet Microsoft, Apple, Lenovo, Cisco med flere.

Det skriver webmediet Ars Technica.

Googles første bidrag til Open Compute Project (OCP) er en ny rack-specifikation med en såkaldt 48V power distribution og en ny formfaktor, der gør det muligt at benytte OCP-racks i Googles datacentre.

Læs også: Facebook gør AI-hardware open source

Det er en arkitektur, som Google har arbejdet med udviklingen af siden 2010, og selv har benyttet i flere år. Men det er først nu, som Google selv skriver i et blogindlæg, at de føler, at designet er robust nok til at dele med verden.

Google ser dette som et første skridt i samarbejdet med OCP, og nævner blandt andet bedre disk-løsninger til cloud-baserede applikationer og software til standardisering af server- og netværksmanagement-systemer som fremtidige indsatsområder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (1)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 13:45

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017