Google slutter sig til Facebooks Open Compute Project

Google løfter sløret for dele af deres datacenterudstyr

Google har i dag offentliggjort, at de slutter sig til organisationen Open Compute Project, der blev stiftet af Facebook i 2011, og har til formål at arbejde for åbne standarder inden for it-infrastruktur med bidrag fra blandt andet Microsoft, Apple, Lenovo, Cisco med flere.

Det skriver webmediet Ars Technica.

Googles første bidrag til Open Compute Project (OCP) er en ny rack-specifikation med en såkaldt 48V power distribution og en ny formfaktor, der gør det muligt at benytte OCP-racks i Googles datacentre.

Læs også: Facebook gør AI-hardware open source

Det er en arkitektur, som Google har arbejdet med udviklingen af siden 2010, og selv har benyttet i flere år. Men det er først nu, som Google selv skriver i et blogindlæg, at de føler, at designet er robust nok til at dele med verden.

Google ser dette som et første skridt i samarbejdet med OCP, og nævner blandt andet bedre disk-løsninger til cloud-baserede applikationer og software til standardisering af server- og netværksmanagement-systemer som fremtidige indsatsområder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (1)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017