Google: Slut med Gmail-support af Internet Explorer 6

Google vil ikke længere sørge for, at ældre browsere fungerer med webtjenester som Gmail. Det gælder også Googles egen Chrome 3.0-browser.

Det skal være slut med at bruge kræfter på at få Gmail til at understøtte ældre browsere. Det mener Google, som i løbet af 2010 vil udfase supporten af blandt andet Internet Explorer 6. Det skriver amerikanske Computerworld.

Google har allerede annonceret, at selskabet fra 1. marts ikke længere vil garantere, at nye funktioner i Google Docs og Google Apps vil fungere i Internet Explorer 6. Men garantien vil i løbet af i år også bortfalde for andre Google-tjenester, herunder Gmail.

Webudviklere bruger store ressourcer på at sikre, at brugerne får glæde af tjenester med nye web-teknologier, også selv om de benytter gamle browsere, som kun har mangelfuld understøttelse af de nye teknologier.

Udover Internet Explorer 6 vil Google også stoppe med at supportere Firefox 2.0, Safari 2.0 og Googles egen Chrome 3.0.

Flere internettjenester, medier og endda offentlige myndigheder har anbefalet, at brugere opgraderer fra Internet Explorer 6, der blandt andet regnes for mindre sikker end de fleste nyere browsere. Microsoft anbefaler også at opgradere.

Enkelte applikationer og webtjenester, som blandt andet er udviklet internt i virksomheder i begyndelsen af 2000-tallet, er imidlertid afhængig af visse særlige funktioner i Internet Explorer 6.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jens Schumacher

Udover Internet Explorer 6 vil Google også stoppe med at supportere Firefox 2.0, Safari 2.0 og Googles egen Chrome 3.0.

Google Chrome opdateres automatisk uden at spørge brugeren. Så der skulle da helst ikke være nogen tilbage der kører på chrome 3.

Med fare for et rama skrig mener jeg microsoft kunne lære en del af google når det kommet til tvungen auto opdatering :-) 99% af alle brugere har ikke kompetencer til at besllutte om en sikkerheds opdatering er relevant for dem eller ej. At gove dem et valg et den sikre vej til katastrofe!

  • 0
  • 0
#2 Jimmy Frydkær Dürr

@Jens Schumacher

Det er noget af en påstand at fyre af i et offentligt rum som Version 2, hvor vi sidder ikke så få GNU/Linux-brugere endda. 99% af os, på GNU/Linux kan vist ikke siges at være blandt dine 99%, eller hvordan mener du?

Jeg mener det er en udtalt frækhed at omtale brugere på den måde, du gør her. Og prøv du bare at gennemføre din ide blandt brugere af GNU/Linux, hvor du vil påtvinge brugere kryptiske "opdateringer", så skal du se hvor FÅ GNU/Linux-brugere som kan finde ud af at få afinstalleret Chrome på ingen tid.

  • 0
  • 0
#3 Jens Schumacher

Jeg har intet nævnt om at tvinge GNU/Linux brugere til noget som helst. Hvis du virkelig mener du kan argumentere for at en normal bruger (ikke version2 folk) har nogen som helst forudsætning for at bedømme om en eller anden sikkerheds opdatering til et system er relevant/nødvendig for dem så skal du da være velkommen. Resultatet af manglende tvungen opdatering fra MS og andre er netop at de store grå masser sidder på upatchede XP SP1 maskiner med IE6. Hvis du mener det er en god ting så kom frisk med dine argumenter :-)

Desuden er hele duskussionen langsomt ved at blive overflødig. Efterhånden som computeren bliver mere og mere stateless og softwaren flytter op på web apps eller ud i skyen får alle automatisk opdateret deres software :-) uden valg.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere